Atlantik'in Ortasında Cepten Mesaj Gönderin

Bu konuyu okuyanlar

filtrekahve

Doçent
Emektar
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
641
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Uçaktasınız, okyanusun tam ortasındasınız ve birden aklınıza bir arkadaşınıza kısa mesaj göndermeniz gerektiği geldi, durmayın, açın telefonunuzu ve gönderin.

British Airways, yeni duyurduğu servisle Atlantik Okyanusu üzerinde kısa mesaj gönderebilme olanağını yolcularına sunmaya başlıyor. Londra'daki City Airport ile New York'taki JFK Havalimanı arasındaki uçuşlar için 2009 sonlarında başlaması planlanan servisle British Airways'in business class sınıfında uçan yolcuları cep telefonlarını özgürce kullanabilecek.

ucakyolcusu1233242585.jpg

British Airways yolcuları yakında uçaktan kısa mesaj göndermeye başlıyor.

Picocell adı verilen bu teknoloji temelde uçaklarda cep telefonlarının kullanılabilmesine olanak tanıyor. Bu sayede yolcular gökyüzünde cep telefonlarını kullanmaya devam edebilirken, sinyallerin uçakların elektronik sistemlerine olan zararı da önlenebiliyor.

Uçakta Alo Demek Nasıl Mümkün Oluyor?

British Airways'in kullanacağı bu servis OnAir adlı bir şirket tarafından veriliyor. OnAir bu iş için Inmarsat ile işbirliğine gitmiş durumda. Inmarsat-4 adlı uydu yörüngedeki dolaşımını sürdürürken uçak yolcuları da cep telefonlarını kullanabilmenin keyfini yaşayacak.

Bilet Fiyatı Ne Kadar Etkilenir?

British Airways bu hizmet için ne kadar ek ücret talep edeceğiyle ilgili bir bilgi vermiyor. Ancak nispeten pahalı olması, diğer havayolu şirketlerince kullanılmaya başlanıp yaygınlaştıktan sonra ucuzlaması bekleniyor.

Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net
 

antilove

Müdavim
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
3,580
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
hiç binmedim uçağa nasıl bir duygudur acaba?
 

leylek

Öğrenci
Katılım
10 Kasım 2008
Mesajlar
58
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu adam Lost`taki Doktor Jack`in babası değil mi?Yoksa ben mi uyduruyorum.
:D
 
Üst