ATİ sorunu

köksal0909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar laptobumda AMD Radeon HD 7730M 2GB ekran kartı var laptopun özellikleri 6 gb ram ddr3 i5 3. nesil turboboos işlemci var.
PEs 12 yada 13de ayarlardan özelliklere baktığımda GPU yu kötü gösteriyor ve ekran kartı olarak
intel(r) hd graphics 4000 ‎(ps3.0/vs3.0)‎ bunu gösteriyor oyunda ise bazen kasma oluyor . yardımcı olursanız sevinirim
f7bq7.jpg

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
catalistten guc kismina gel degistirilebilir grafiklerden altta olana tikla suan mhtemelen islem iyutuna gore grafik seciyordur ou sadece ati yap SUAN telden giriyom eve gidince resimli olarak anlatirim

degistirilebilir grafiker suan islem boyutuna gore grafik karti secdedir onu degistir tamamda yaini sorun yok rahat ol

köksal0909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam kardeşim resimli anlatırsan çok sevinirim

köksal0909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim bende değştirilebilir grafik yönetimi yok güç bölümünde böyle bende
fkkt6.jpg

köksal0909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim değiştirilebilir grafikleri tıklayınca bende bu çıkıyo bak
fnmff.jpg

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
teamviewerla (uzaktan bağlantı programı) yapıversin arkadaş :D böyle resimlerle olmayacak gibi.. :D

ErkanPur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Driver yüklenmemiş olabilir yüklenirse sorun çözülebilir.

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tercihlerden fabrika ayarlarina geri dön de bakalim arkadaşdada böylediy ona öle yaptim hiçbir mantıgı olmadan sonra amd ye geçti inşallah seninde geçer :)
He geçmessede çok kafana takma orda öle yaziyor diye hep Hd 4000 i kullanmiyor yani diyelim oyun oynarken pc zorlaştimi direk amd ye otomatik olarak baglaniyor nerden biliyon dersen ben NFS speed oynuyordum bi program buldum GPU ölçüyor oyunu açmadan önce İntel hd 3000 den kullaniyordu Ati tamamen boştu oyunu açip oynayinca hiç ayarlamama ragmen otomatik olarak Ati devreye giriyordu yani sıkıntı yapmana gerekyok gpu zorlandigi zaman otomatik olarak Ati devreye gircek ne zaman GPU rahatlarsa Hd4000 devreye gircek kafana takma onu :)

Tercihlerden fabrika ayarlarina geri dön de bakalim arkadaşdada böylediy ona öle yaptim hiçbir mantıgı olmadan sonra amd ye geçti inşallah seninde geçer :)
He geçmessede çok kafana takma orda öle yaziyor diye hep Hd 4000 i kullanmiyor yani diyelim oyun oynarken pc zorlaştimi direk amd ye otomatik olarak baglaniyor nerden biliyon dersen ben NFS speed oynuyordum bi program buldum GPU ölçüyor oyunu açmadan önce İntel hd 3000 den kullaniyordu Ati tamamen boştu oyunu açip oynayinca hiç ayarlamama ragmen otomatik olarak Ati devreye giriyordu yani sıkıntı yapmana gerekyok gpu zorlandigi zaman otomatik olarak Ati devreye gircek ne zaman GPU rahatlarsa Hd4000 devreye gircek kafana takma onu :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar aynı sorun bende de var yardımcı olursanız sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
PES2013 maalesef bendede ara sira kasma yapiyor. GTX 580 3Gb'lik bir kartda'da kasma yaptigina göre muhtemelen oyunun kendisinde sorun var. FIFA 2013 bu tür sorunlarla hic karsilasmadim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bendede aynı sorun var kafayı yedim sinirden. en dandik oyunda bile kasma yapıyor, 2gb 128 bitlik ekran kartı bi işe yaramıyor, köksal arkadaşımla aynı özelliklerde benim pc, hiç bir şekilde yapamadım :( yardım ederseniz çok sevinirim

darkman1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyunun masaüstündeki çalıştırma simgesine sağ tıkla, orada akran kartı seçimiyle ilgili bir yer var, ati olanı seç.

analiz1412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim konuyu hortlattım kb bu resimdeki driverdan bnde vardı düzgünce kullnıyodum daha sonra sorun çıkardı bnde kaldırıp geri yüklücektim ama bulamadım bu resimdekini ve sağa tıkladığımda grafik özellikleri yok geri bu grafik özelliklerinin bu sayfanın gelmesi için geri yüklemem grkte nerden yüklerim yardım edermisin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya siz amd ekran kartlılara diyorsunuz bnde amd yok intel hd graphıcs 4000 var olmuyor bide maç yapmaya tıklayınca oyunu kapatıyo