Ati Radeon 9250 Yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Erhan27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erhan27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ArkadaşLar Sorunum Kısaca Şudur AGP Doku Hızlandırması YOK OLarak Gözüküyor Daha Önce GeForce FX5200 KuLLanıyodum böyLe sorun yoktu ATİ Ye gecince AGP Doku Hızlandırması YOK gözüktü Her YoLu denedim OLmadı Ati Catalyst Menüsünden SMARTGART Diye bir yere girdim AGP Hızı Kapalıydı Açtım 8x yaptım AGP Write açtım yeniden başlatmamı istedi bende başlattım açıldıgında tekrar eski ayarlarına dönmüştü bir kaç defa denedim olmadı agp4x dedim yine olmadı 2x denedim olmadı :( Bios ayarları ztn NormaL NormaL OLmasa Geforce FX 5200 de sorun çıkartırdı yardımlarınızı bekliyorum anakartımın bütün sürücüleri güncel chipset sürücüleri yüklü

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
agp doku hızlandırmasını aktif etmek için ati kontrol panelini (ati control center) açarsınız ve SmartGart sekmesine gidersiniz sonrada agp doku hızlandırmasını (Agp Write ve Agp Read) açarsınız sonra pencereyi kapattığınızda sizden bilgisayarı yeniden başlatmalısınız diye bir pencere karşınıza çıkar o pencereyi kapatın sakın bilgisayarı yeniden başlatmayın bilgisayara restart atmayın bilgisayarı kapatıp açacaksınız ve açtığınızda ise göreceksiniz agp doku hızlandırması aktif edilmiş.

önemli not: bilgisayara asla restart yani yeniden başlatmıyacaksınız bilgisayarı kapatıp açacaksınız eğer yeniden başlatırsanız agp doku hızlandırması devre dışı kalacaktır eğer devre dışı kaldı ise önceden verdiğim çözümle yine aktif edebilirsiniz

umarım açıklayıcı bir yazı olmuştur kaçırdığım bir yer varsa müdahale edebilirsiniz arkadaşlar

Erhan27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
agp doku hızlandırmasını aktif etmek için ati kontrol panelini (ati control center) açarsınız ve SmartGart sekmesine gidersiniz sonrada agp doku hızlandırmasını (Agp Write ve Agp Read) açarsınız sonra pencereyi kapattığınızda sizden bilgisayarı yeniden başlatmalısınız diye bir pencere karşınıza çıkar o pencereyi kapatın sakın bilgisayarı yeniden başlatmayın bilgisayara restart atmayın bilgisayarı kapatıp açacaksınız ve açtığınızda ise göreceksiniz agp doku hızlandırması aktif edilmiş.

önemli not: bilgisayara asla restart yani yeniden başlatmıyacaksınız bilgisayarı kapatıp açacaksınız eğer yeniden başlatırsanız agp doku hızlandırması devre dışı kalacaktır eğer devre dışı kaldı ise önceden verdiğim çözümle yine aktif edebilirsiniz

umarım açıklayıcı bir yazı olmuştur kaçırdığım bir yer varsa müdahale edebilirsiniz arkadaşlar

ÖnceLikLe teşekkürLer AnLamadıgım Nokta Şu NasıL Restart Etmiceğiz NasıL Kapatıp Açacagız Başka Yöntemmi Var Fişimi Çekicez Keşke Bunu ResimLi Anlatım Yapsaydın Dediğin gibi Yapıyoruz OLmuyor :( Tekrar AGP KapaLı Yani eSki haLine dönüyor.... Zaten Uygula Tamam secenekleri var herhangi birine tıkLıyınca Evet Hayır Çıkıyor Sistemi Yeniden Başlatmak iÇin AGP 1X 2X 4X 8X Secenekleride var

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Zaten Uygula Tamam secenekleri var herhangi birine tıkLıyınca Evet Hayır Çıkıyor Sistemi Yeniden Başlatmak iÇin AGP 1X 2X 4X 8X Secenekleride var
Ee tamam işte tamam seçeneğine basıcaksın sistem yeniden başlatılsın mı die sorduğunda hayır diyeceksin daha sonra manuel olarak kapatıcan açıcan pc'yi ;)

Not:nVıdıa kullanıyorum :icon_:
Ayrıca şimdi kaçtım sorun olursa yarın cevaplarım ;)

Erhan27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ee tamam işte tamam seçeneğine basıcaksın sistem yeniden başlatılsın mı die sorduğunda hayır diyeceksin daha sonra manuel olarak kapatıcan açıcan pc'yi ;)

Not:nVıdıa kullanıyorum :icon_:
Ayrıca şimdi kaçtım sorun olursa yarın cevaplarım ;)

Nyse Yarın Deneriz Şimdi Bu Saatte Kim açacakta Ekran Kartını Değiştiricek :) Ama Bu Son dediğin Biraz Kafama Yattı OLur Gibi GeLdi Bana Çünkü Anakartım AGP DestekLemese GeForce FX 5200 De desteklemez :)

DogruDürüstÜye

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

müdahele edicem zaten baska yerden alıntı yaptıgını kendin söylemis gibi yapma baskalarının hakkını yeme..kelimeleri de deismis :P.baska yerden alıntı yaptıgını kendin söylemis gibi yapma baskalarının hakkını yeme...

Erhan27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok bilmiş cevap versin..

Arkadaşlar ne yaptımsa OLmuyor Biosdan On Board Ekran Kartını Disabled Yaptım Yine OLmadı

İnit First Display Diye Bir secenek vardı Daha Önce PCI Slot OLarak gözüyordu Sonra OnBoard/AGP Yaptım yine OLmadı ne yaptımsa açamadım agp doku hızlandırmasını :(

Burada Şimdi adım adım ne yapmam Lazım Ben Biosu sıfırladım ztn Geforcede sorun yoktu Bu Resimde ne yapmam Lazım :

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Evet alıntı yaptığım doğrudur herhangi bir haber değilki bu kaynak gösterelim !

Neyse soruna dönelim O işareti 8X e çek ok de çıkan sorun pc yeniden başlatılsın mı sorusu olacaktır muhtemelen onu X işareti ile kapat sonra pc'yi kapat sonra tekrar aç olmuş olacak diye düşünüyorum ... Tabiki tahmin üzerinden ve aldığım bilgiden yararlanarak bu tahmini yürüttüm ...
Aklımda bir yol daha var ama sen bunu dene olmadı onu gösteririm ;)

Erhan27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet alıntı yaptığım doğrudur herhangi bir haber değilki bu kaynak gösterelim !

Neyse soruna dönelim O işareti 8X e çek ok de çıkan sorun pc yeniden başlatılsın mı sorusu olacaktır muhtemelen onu X işareti ile kapat sonra pc'yi kapat sonra tekrar aç olmuş olacak diye düşünüyorum ... Tabiki tahmin üzerinden ve aldığım bilgiden yararlanarak bu tahmini yürüttüm ...
Aklımda bir yol daha var ama sen bunu dene olmadı onu gösteririm ;)

Hayır OLmadı Kardeş Sorun Dewam ediyor

YaLnız Birşey Belirtmek iStiyorum Everest ULtimate Programından Baktım Görüntü Bağdaştırıcısına Palit 2x Radeon 9250 yazıyodu Kafam iice karıştı :(:(

Sadece 8x getirdim AGP Write ve AGP Read on yapmadım

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Hayır OLmadı Kardeş Sorun Dewam ediyor

YaLnız Birşey Belirtmek iStiyorum Everest ULtimate Programından Baktım Görüntü Bağdaştırıcısına Palit 2x Radeon 9250 yazıyodu Kafam iice karıştı :(:(

Sadece 8x getirdim AGP Write ve AGP Read on yapmadım
Msn den bir kaç yol daha denedik Erhan kardeşimle ama olacak gibi değil :whistling: Ne yol varsa denedik yani
Ama bu neyi gösterir ekran kartı alırsam ati almayacağım :happy:

Erhan27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
KesinLikLe aLma Ama Radeon Serisi aLma aLacaksan HD Serisini aLacaksın Radeon çOok KarıŞık :S

NoquitgamE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkada$Lar Sorun ÇözüLmüştür ÖnceLikLe Peter Beye Çok teşekkürLer NasıL ÇözüLdü diye Soracak OLursanız Gayet Basit ANAKARTI değiştirdim :)))