ATI Catalyst 9.5 Yayınlandı

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
AMD tarafından yayınlanan en yeni ATI Catalyst sürücü paketleri hata gidermeler ve performans artışları barındırıyor.

ATI yongalı ekran kartları için sunulan hepsi bir arada sürücü paketi Catalyst, 9.5 sürümüne güncellendi. Birçok okurumuzun bildiği üzere, buradaki sürüm numarası 2009 yılının 5'inci ayını temsil ediyor. Yeni Catalyst paketinde kullanıcılara ATI Stream paralel işleme teknolojisi konusunda çeşitli güncellemeler ve hata giderme özellikleri sunuluyor. Yani ATI Video Encoder daha sorunsuz şekilde çalışabilecek. Bunun yanında BattleForge ve Company of Heroes oyunlarında CrossFireX çoklu ekran kartı kurulumlarında %10 performans artışı söz konusu.
İndirin
:: Catalyst 9.4 Windows XP 32 bit

::
Catalyst 9.4 Windows Vista 32 bit
Catalyst 9.4 Windows 7 32 bit

Catalyst 9.4 Windows XP 64 bit

Catalyst 9.4 Windows Vista 64 bit

Catalyst 9.4 Windows 7 64 bit

:: Yeni sürücülerle performans artışı yaşadınız mı?

Bilgi için: AMD
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim ati9600xt ekran kartım var ve bu ve bundan önceki bir kaç sürüm öncesi catalyst control center (CCC) falan kurulmadı. sadece ekran kartı driverı indirirsem (dd) display driver kurulabiliyor..

tabiki ben hep ccc hemde dd kurmak istiyorum. bir türlü başaramıyorum.

Hemen söyleyim Netframe2 yükledim. Hatta netframe3te yükleyerek de denedim. Yine de ccc kurulamiyor.. Hata veriyor..

Yardımlarınızı bekliyorum..

Teşekkürler..

qumci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
benim ati9600xt ekran kartım var ve bu ve bundan önceki bir kaç sürüm öncesi catalyst control center (CCC) falan kurulmadı. sadece ekran kartı driverı indirirsem (dd) display driver kurulabiliyor..

tabiki ben hep ccc hemde dd kurmak istiyorum. bir türlü başaramıyorum.

Hemen söyleyim Netframe2 yükledim. Hatta netframe3te yükleyerek de denedim. Yine de ccc kurulamiyor.. Hata veriyor..

Yardımlarınızı bekliyorum..

Teşekkürler..
Driver Cleaner.net diğe bir program var.Onunla bütün ati driverlarınızı silip.İndirdiğinizi yüklerseniz.Catalaystta kuruluyor.Bende yaşamıştım aynı problemi.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Driver.net diğe bir program var.Onunla bütün ati driverlarınızı silip.İndirdiğinizi yüklerseniz.Catalaystta kuruluyor.Bende yaşamıştım aynı problemi.
Driver.net programını indirebileceğim bir link verebilirmisin. Ben aradım bulamadımda. Yoksada upload edebilirsen sevinirim!

FATAL1TY01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
betelguese, qumci`nin bahsettiği program Driver Cleaner.NET olması lazım.Bu programla qumci`nin dediği gibi bilgisayarındaki ATI driverları tamamen kaldır.Sonra işletim sistemine göre indirdiğin Catalyst 9.5`i kur.

Silme işlemi resimli olarak programın kendi sitesinde anlatılmış:Drivercleaner

drivercleanernet3400ret.jpg

Program için:
RapidShare: Easy Filehosting

Programı yüklediğinde Rusça olarak karşına gelirse resimdeki numaralandırılmış adımları izle Türkçe yapmak için;)

trkeletirme.png

dctr.png

Bu programa alternatif olarak Guru3D`nin Driver Sweeper`ıda kullanabilirsin.

driversweeper155.jpg

Driver Sweeper 1.5.5:
RapidShare: Easy Filehosting

Programı Türkçe dil seçeneği ile kullanmak için resimdeki adımları izleyin;)
trkeletirme2.png

dstr.png

Benden bu kadar umarım işinize yarar Kolay gelsin....

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
önce driver silmenize hiç gerek yok.
işletim sistemine uygun olanı indirin hemen kurun çok güzel güncelliyor.
______
Sanırım yararı oldu bende 9.4 vardı gta 4 arada takılıyordu şimdi takılmıyor birazda fps arttı sanırım bence güncelleyin.

FATAL1TY01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
______
Sanırım yararı oldu bende 9.4 vardı gta 4 arada takılıyordu şimdi takılmıyor birazda fps arttı sanırım bence güncelleyin.

Sürücünün stabil çalışması için önceki eski sürücüyü silmeniz önerilir zaten üretici firma tarafından gerçi kurarken kaldırıyor ama olsun genede tamami bir temizlik yapmakta fayda var;)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Sürücünün stabil çalışması için önceki eski sürücüyü silmeniz önerilir zaten üretici firma tarafından gerçi kurarken kaldırıyor ama olsun genede tamami bir temizlik yapmakta fayda var;)

Ben ati'nin kurulum önerilerinde yazan şeyleri yazdım stabil çalışması için kaldırmanıza gerek yok ama içinize sinmiyorsa kaldırın ama gerek yok.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Teşekkürler laptopa kurdum..!

cyctechweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar herkes konunun dışında cevap yazmış.
Driver güncellemeleri performans artışında etkisi konusunda 2-3 ay önce çıkmış oyunlar üzerinde etkisi yok. Ama yeni çıkmış ve anlamsız şekilde yavaş çalışan oyunlarda güncelleme sonrası, gözle görülür etki oluyor. Mesela Bioshoch oyunu piyasaya çıkdığında bende yanılmiyorsam 9.1 filan vardı sonra 9.2 yükledim birden grafiklerdeki ışık efekleri daha belirgin oldu ayrıca kare yenileme hızında azda olsa artış oldu.

qumci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kane & Lynch Dead Men oynayacak arkadaşlar dün driverı yükledim ve oyuna girdim.Oyunda ateş ediliyorsa oyun çok feci bir şekilde kasılıyor.Sildim ve 9.4 ü tekrar yükledim düzeldi.Tabi biraz eski bir oyun yeni oyunlarda böyle birşey olucağını sanmıyorum.Yinede yazıyım dedim...

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Dostum bende biliyorum silmeye gerek olmadığını. bu güne kadar defalarca ati ekran kartı yükledim. driverı kaldırmadan hemen kurdum. Ama Son üç dört driver yüklenmez oldu.. Çeşitli uninstall programları ile falan da driverları ve ati ile ilgili olan programları kaldırmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Sistemde kalıntıları olduğundan driverın kurulmadığını tahmin ediyorum.

Buradan yardım etmeye çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Bende bu programı bulamamıştım. şimdi tekrardan deneyeceğim.

Teşekkürler...

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar kurmadan önce driver silmenize gerek yok yanlış bilgi vermeyelim.
Mesela bende 9.4 vardı GTA 4 oynarken arada fps düşüyordu direk üstüne 9.5 kurdum göreceli olarak biraz fps artışı oldu. Driverları güncel tutmanın(özellikle ekran kartının) epey yararı var.