Ati 4650 görüntü sorunu

Arkadaşlar öncelikle konuma baktığınız için teşekkür ederim herkese..2 gün önce Ati 4650 Ekran Kartı Aldım 1GB.Sonra onu aldım eve geldim taktım çalıştırdım monitöre görüntü gelmiyor.Sonra baya bi uğraştım yaptım bişeyler ama olmadı yine.Servise götürdüm aldığım yere adamlar orda çalıştırdı baya kendi yerlerinde monitöre bağladı benim pcyi çalıştı.Sonra eve geldim tekrar denedim gene açılmadı.Ardından servise tekrar gittim yine açtılar çok garip anlayamadım.Sonra eve geldim ben açabildim ardından driverlerimi yükledim reset attım ama yok açılmıyor:S.Şimdi bu durumdayım.Lütfen bir yardım edin kafayı yemek üzereyim PSU ' dan kaynaklanmıyor Ha bide eski ekran kartımı taktığımda yine çalışıyor ama yeniyi takınca çalışmıyor.Fakat işte yeniyide serviste çalıştırıyorlar anlayamadım.
 

thesavarona

Doçent
Kardeş Aynı sorun bendede oluyor Yeni ekran kartı takınca monitörün ışığı yanım sönüyor sistem çalışıyor ama görüntü yok.ben şuan Board üzerinden görüntü alıyorum .sendeki sorun 1 kaçtane şeyle ifade edile bilir . 1.Anakart Aldığın kartı desteklemiyor.
2.Power yetersiz kalıyor
3.Ekran kartı Slotun yanmış.
Varsa anakartın üstünde onboard dan görüntü almayı dene
 
teşekkür ederim inşallah yaparım :(

thesavarona dediklerin doğru olabilir fakat servise götürdüğümde adamlar tıkır tıkır çalıştırıyor.Yani anlamıyorum çok mantıksızlık var bu işte evde çalışmıyor onlarda çalışıyor.Hatta kendi monitörümüde götürdüm onuda çalıştırdılar bir sorun yok eve geliyorum yok çalışmıyor :S
 

YellowRed

Rektör
ya monitör kablosunda sorun var, ya da anakartın pci-e slotunda problem var. yeni bir kablo ile dene. olmazsa servise götürüp farklı bir anakart ile senin sistemi çalıştırmayı dene. anakartta belki sorun olabilir. ya da yeni ekran kartı anakarta uymamıştır. eskisi çalıştı diyorsun çünkü.

bazen teknoloji dünyasında böyle handikaplar olur. çalışması gereken donanım çalışmaz. uyması gereken uymaz. sebebi yoktur. şans işi.
 
monitör kablomuda götürdüm sadece tek fark neydi biliyormusun onların dükkanındaki elektrik yani orda bilgisayarı tamamen taşıyıp götürdüm onlarda çalışıyor bende çalışmıyor napıcam ben ya :S
 
Kardeş Aynı sorun bendede oluyor Yeni ekran kartı takınca monitörün ışığı yanım sönüyor sistem çalışıyor ama görüntü yok.ben şuan Board üzerinden görüntü alıyorum .sendeki sorun 1 kaçtane şeyle ifade edile bilir . 1.Anakart Aldığın kartı desteklemiyor.
2.Power yetersiz kalıyor
3.Ekran kartı Slotun yanmış.
Varsa anakartın üstünde onboard dan görüntü almayı dene

ben 2 derim
 
yok abi yok :S hiç bi çözüm yok yani eski ekran kartımla tıkır tıkır çalışıyor bilgisayar bende ama yeni ekran kartımıda servis çalıştırıyor tıkır tıkır bende evde bi kere çalıştırdım driverini yükleyip pcyi kapattım bir daha yok açılmıyor
 

ByBerk

Profesör
bence ekranın desteklemiyo ekran destekler olurmu öyle dersin fakat oluyor ati 3650 19" lcd ekranda çalışmadı crt de açıldı
 

EnverYigit

Profesör
anakartın eski ise agp-8x çalıştırmıyordur bence..

anakart ve ekran kartını tam model ve çeşitiyle yazar mısın?
 

EinştayN

Profesör
monitör kablonu onboard olana takmıyorsun dimi yani yeni takılan ekran kartına takmazsanda buna sebep olabilir bazen dalgınlıkla bu yapılabiliyor C=
 
dvi mı vga ylamı bağlıyon

VGA ile ucu mavi olan kablo işte.

monitör kablonu onboard olana takmıyorsun dimi yani yeni takılan ekran kartına takmazsanda buna sebep olabilir bazen dalgınlıkla bu yapılabiliyor C=


yok onboarda takmadığıma eminim

anakartın eski ise agp-8x çalıştırmıyordur bence..

anakart ve ekran kartını tam model ve çeşitiyle yazar mısın?

Everest Ultime indir sistem özelliklerini en inçe ayrıntısına kadar yaz.

tamam arkadaşlar yazıcam biraz bekleyin

bence ekranın desteklemiyo ekran destekler olurmu öyle dersin fakat oluyor ati 3650 19" lcd ekranda çalışmadı crt de açıldı

ama monitörümü de servise götürdüğümde açmışlardı.Serviste açıyorlar ama eve geldiğimde açamıyorum işte :( Ha dersiniz bu takmayı bilmiyor hata yapıyor , yok o kadar da bilgim var hatta baya bilgim var ama böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum.

Çok Farklı Bir Durum ..

Evet gerçekten :S

Elektrik ten olabilir koşu veya bir akraba da falan dene derim.

yok o da olmadı başka bir yere götürdüm bilgisyarı taktım yine aynı çalışmadı.kafayı yemek üzereyim yani yok çözüm bulamıyorum :(
 

timurhan304

Üyecik
Monitorünün maksimum Mhz oranı (yenileme) kartının yenileme hızına yetişemediği için bu sorunu yaşıyorsun.
Bios ayarlarının yapıldığından emin olduktan sonra monitorun mhz ayarını düşür(60-65 yeterli olur) ATi kullanıyorsan güç kaynağı sorun olabilir.OS ayarlarını kontrol et.Nvidia kullanıyorsan ve Win7 varsa birşey yapamam ancak xp kullanıyorsan sürücüleri eskide olsa CD den kur.
 
Monitorünün maksimum Mhz oranı (yenileme) kartının yenileme hızına yetişemediği için bu sorunu yaşıyorsun.
Bios ayarlarının yapıldığından emin olduktan sonra monitorun mhz ayarını düşür(60-65 yeterli olur) ATi kullanıyorsan güç kaynağı sorun olabilir.OS ayarlarını kontrol et.Nvidia kullanıyorsan ve Win7 varsa birşey yapamam ancak xp kullanıyorsan sürücüleri eskide olsa CD den kur.

Ati kullanıyorum bende güç kaynağı diye düşünüyorum ama o kart 230 V sennin psu na yeter dediler ama monitörü de deneyeceğim teşekkürler
 
Üst