ATI 3400 Serisinde DisplayPort

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Yeni dijital görüntü aktarım teknolojisi olan DisplayPort önümüzdeki sene içinde oldukça yaygınlaşacak. ATI ise en yeni kartlarında bu teknolojiyi sunacak.

Önümüzdeki yılın (yoksa ayın mı demeliydik) içinde piyasaya sürülecek olan ATI Radeon HD 3450 ve 3470 kartları şimdiki 2400 Pro ve XT kartlarının hem fiyat hem de performans olarak yerini alacak. Bu arada ince bir ayrıntıyı belirtelim; yeni isimlendirmelerde Pro veya XT takıları yerine dört haneli model numaralarının sonunda sırasıyla 50 ve 70 sayıları kullanılıyor. Bir tahmin olarak HD 3450 kartlarının ülkemizde yüz liranın altında bulunabileceğini belirtelim.

DisplayPort'a Hazır Olun


Bu kartların bir özelliği de şu an etrafta pek göremeyeceğiniz fakat önümüdeki yıldan itibaren yayılmaya başlayacağını düşündüğümüz DisplayPort yeni bir dijital bağlantı arabirimi. DVI'ın suyu mu çıktı derseniz, ki biz de dedik, maksat dostlar alışverişte görsün, durumu diye konuyu özetleyebiliriz. Zira HDMI yerine sadece görüntü ileten ve açık bir standart olarak tanımlanan DisplayPort, DVI'dan sonra gidilebilecek en uygun yer gibi. ayrıca HDCP denilen garip teknoloji bu arabirimle desteklenecek.

SDN - http://shiftdelete.net
 

mozasur

Asistan
Katılım
8 Ağustos 2007
Mesajlar
223
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
sürekli değişim olacak bunda kurtuluş yok iyi ama bence ilerleme değişim ile olur diye düşünüyorum şöyle bir geçmişe bakıyorum da gerçekten değişiklikten geçilmiyor.
 
Üst