Ateşe Dayanabileceğin Kadar Günah İşle +12

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
İnananlar, Regaip kandilinizi kutluyorum. (kutlamak yerine mübarek olsun demek daha yeğdir)

Ama senin burda niyetinin kötü olduğunu seziyorum. Sanki sadece tartışmak istiyormuşsun gibi geliyor bana? ..

Kutlamak Türkçe, Mübarek Arapça'dır. Aralarında bir fark yoktur.
Kaynak: Tdk

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İnananlar, Regaip kandilinizi kutluyorum. (kutlamak yerine mübarek olsun demek daha yeğdir)

baba sende o kadar inceleme. idare et...

başı örtülü olanları namuslu,olmayanları namuzsuz diye adlandıranların,kendi dininden olanları üstün, olmayanları aşşalık görenlerin, dinin birleştirici ve hoşgörülü tarafını göremeyip inanç uğruna göz kırpmadan adam öldürenlerin , farklı inançlara sahip olanlara farklı muameleler yapanların ,insanları inandıkları dine göre yargılayanların olmadığı bir din var mı?

sahi ya islam böyle bir din değilmi? o halde bu maddelerin her birini hiçe sayıp yapanlar kimler???

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Değerli arkadaşlarım;

Konumuz uygun yere taşınmıştır.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
baba sende o kadar inceleme. idare et...

başı örtülü olanları namuslu,olmayanları namuzsuz diye adlandıranların,kendi dininden olanları üstün, olmayanları aşşalık görenlerin, dinin birleştirici ve hoşgörülü tarafını göremeyip inanç uğruna göz kırpmadan adam öldürenlerin , farklı inançlara sahip olanlara farklı muameleler yapanların ,insanları inandıkları dine göre yargılayanların olmadığı bir din var mı?

sahi ya islam böyle bir din değilmi? o halde bu maddelerin her birini hiçe sayıp yapanlar kimler???

İşte bizim Avusturyalı arkadaşa göre islam o günleri görecek ama biz göremeyeceğiz. Şimdi yukarıda yazdıklarını yapan "inananlara" söylediğimizde biz otomatikman "inanmayan" oluyoruz. Nedense karar verenler hep onlar ve bu karar verme öyle bir aşamaya geliyor ki, giydiğin kıyafete kadar burnunu sokuyor. Değişim çok hızlı... Tıpkı Roma'da aslanlara atılan Hristiyanların bir süre sonra mahzenlerde işkence ile insan öldürmeleri gibi Şah rejiminde ezilen insanlar perçemi gözüken kadınları copla dövenlere ya da daha ileri giderek kadını tamamen yok eden bir Burka rejimine dönüşüveriyor.

Ama bu Anadolu nasıl bir topraksa kardeşim... Çıkarttığı Mevlana'lar, Yunus Emre'ler ve yüzlercesi sayesinde çöl rüzgarlarının zalim kibirinden ve vahşiliğinden uzak bir vaha yaratıyor.