Ateizm, deizm: Kötü alışkanlık, çözüm: Ruh doktorluğu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903

evet siyasete açtım çünki islam yani din siyasi bir olgudur bu haberde direkt siyasetle alakalıdır

ben anlam veremiyorum zamanında başörtüsü var diye zulüm ediyorlar diyenler bugün o zulmün bin katını yapmaya başladı

kendisi başka şeye inanıyor veya inanmıyor diye laikik ilkesini çiğneyip aslında islam ilkesinide çiğneyip (kuranda dinde zorlama yok yazılıdır) kendilerinden olmayan ateistlere deistlere tengricilere (kendileri demiyormuydu tengricilik islama benzer ondan türkler islama kolay geçti diye) aşağılama sanki ruhsal bir hastalık gibi gösterme yani ruh hastası demeye getirme, hedef gösterme bunlar kötüymüş gibi algı oluşturma çabası var

laiklik bu yüzden gerekli işte, dünyanın neresinde olursa olsun hiç bir ülkenin insanı tek bir dine inanmaz inanlarla inanmayanı birleştiren laiklik ilkesidir

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896
İslam siyasi bir olgu mudur? Şaka mısın sen ya? Aman ya Rabbi! Ben bir de şimdiye kadar seni ciddiye almışım...

Seni görünce gerçekten ülkenin nereye gittiği konusundaki endişelerim artıyor.

1577771136315.png

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
İslam siyasi bir olgu mudur? Şaka mısın sen ya? Aman ya Rabbi! Ben bir de şimdiye kadar seni ciddiye almışım...

Seni görünce gerçekten ülkenin nereye gittiği konusundaki endişelerim artıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 84199
İslam siyasi bir dindir bal gibide siyasi bir olgudur

Sen bu lafa takılacağına ateistlere deistlere ruh hastası diyip ayrıştıranlara tepki gösterip endişelen

alsh

Asistan
Reaksiyon puanı
97
Tabi ki siyasi bir olgudur. Yönetim biçimlerini şerita dayandıranların yanı sıra en basit haliyle islam hukuku dersleri verilir her ilahiyat fakültesinde. Bu da bunun en bariz göstergesidir.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
oldu kahvede yapalımmı sana ?

islama hakaret edenmi oldu ? islam siyasi bir dindir ilahiyatlarda bile islam hukuğu iran gibi ülkelerde şeriat kanunları öğretilir kendi dinini öğren önce

ateistlere deistlere ruh hastası diye hakaret edilir ağzı açılmaz befendinin ama islam siyasi olgudur diyince köpürmeye başlar

Son düzenleme:

alsh

Asistan
Reaksiyon puanı
97
Hocam islamın siyasi bir olgu olmasında hakaret içeren bir durum yok ki? Neden ve nasıl olmadığını iddia edebiliyorsanız açıklayın biz de bilelim...
Biz fikir söyledik ettiğiniz laflara tavra bakın bi? "Defolun, terbiyesizler"... kendinizi niye bu cümlelerle ifade ediyorsunuz?

Son düzenleyen moderatör:

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Sizin böyle rahat konuşmanıza izin veren admine de yazıklar olsun.
Merhaba Sevgili @KamtariR ;

Siyaset açılması konusunda herkes kendi fikrini söyleyerek bir platform üzerinde oylama yapılarak açılan bir başlık. Burada beni tamamen zan altında bırakmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.

Biliyorsunuz ki yönetim değişikliği sebebi ile gelen biriyim, ben forumun daha gelişmesinde ön ayak olacak kişiyim. Kötülüğünü hiç bir zaman istemem, oldum olası şu siyaset bölümün açılmasını istemedim, bunu tamamen sizler kendi oylarınızla oluşturdunuz.

Farkındaysanız bu bölüme giriş yapmıyorum, çünkü siyaset kötüdür, aşağılayıcıdır... Biz millet olarak siyaseti farklı yönlerde tartışıyor ve din, dil ve ırk olarak ayrıt edemiyoruz.

Eğer bir konuda şikayetiniz vs. varsa lütfen bana özel mesaj yolu ile ulaşınız, ulu orta atıfta bulunacağınıza beraber tartışır ve beraber karar veririz.

Saygılarımla.

alsh

Asistan
Reaksiyon puanı
97

Siyaset açılması konusunda herkes kendi fikrini söyleyerek bir platform üzerinde oylama yapılarak açılan bir başlık. Burada beni tamamen zan altında bırakmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.

Biliyorsunuz ki yönetim değişikliği sebebi ile gelen biriyim, ben forumun daha gelişmesinde ön ayak olacak kişiyim. Kötülüğünü hiç bir zaman istemem, oldum olası şu siyaset bölümün açılmasını istemedim, bunu tamamen sizler kendi oylarınızla oluşturdunuz.

Farkındaysanız bu bölüme giriş yapmıyorum, çünkü siyaset kötüdür, aşağılayıcıdır... Biz millet olarak siyaseti farklı yönlerde tartışıyor ve din, dil ve ırk olarak ayrıt edemiyoruz.

Eğer bir konuda şikayetiniz vs. varsa lütfen bana özel mesaj yolu ile ulaşınız, ulu orta atıfta bulunacağınıza beraber tartışır ve beraber karar veririz.

Saygılarımla.
Admin bey bize de kokuşmuş terbiyesiz dediydi bi de bu arkadaş :worried:

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Bir konuya açıklık getirelim, şu an admin olarak bulunan @Creative en başından beri bu bölümün açılmasına karşıydı. Siyaset; siyasilerin olduğu kadar üyelerinde karşılıklı hararetle atıştığı bir bölüm. Kurallar çerçevesinin dışına taşmadığı sürece kullanılan bir çok söze göz yuman benim. İslam günümüzde siyasi bir olgu halini almıştır. Bu kabul edilmesi gereken bir gerçektir fakat(!) bu din üstünden forumda atıp tutabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bölüm ile ilgili bizzat sorunu olan varsa benimle de iletişime geçebilir. Bölüm gözlerinizin önünde oylama ile açılmıştır. İstemeyen üyeler kadar isteyen üyeler de olmuştur ki çoğunluğa göre açıldı. Biliyorsunuz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Siyaset demokratik oylama ile açıldı. Öyle kafa esti birilerinin sesi çok çıktı diye kapatılamaz.
Hakaret eden banlanır çok basit.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Tabi ki siyasi bir olgudur. Yönetim biçimlerini şerita dayandıranların yanı sıra en basit haliyle islam hukuku dersleri verilir her ilahiyat fakültesinde. Bu da bunun en bariz göstergesidir.
Örnek vermek gerekirse şeriat. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

oldu kahvede yapalımmı sana ?

islama hakaret edenmi oldu ? islam siyasi bir dindir ilahiyatlarda bile islam hukuğu iran gibi ülkelerde şeriat kanunları öğretilir kendi dinini öğren önce

ateistlere deistlere ruh hastası diye hakaret edilir ağzı açılmaz befendinin ama islam siyasi olgudur diyince köpürmeye başlar

Ateist, deistlere biz hakaret etmiyoruz, etmedik te. Herkes kendi dinine / inancına mensup. Yani aslında biraz haklısın şimdi.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Hocam din ile ilgili bir kurum olmazsa devlette, her kafadan birşey çıkar. Birilerinin okumayan toplumumuza bu yolu açması gerek. Ki şuanda bile sahte hoca dolu etraf.
Din ve devlet işi sınırlı çizgide birlikte yürütülüyor. Devlet din ile yönetilseydi İran gibi olurduk. Veya şuan bir çoğunuz baştaki kişi tarafından idam edilirdi bu şekilde konuşmalardan ötürü.

Din hiçbir şekilde siyasete konu edilmemelidir. Ne yazık ki siyasiler oy alabilmek için duygulara oynayarak din'i de, Atatürkçülüğü de veya ne derseniz oy getirecek herşeyi siyasete dahil etmekteler.

Siyaset tamamen akıl oyunları, yalanlar, hileler ile yürüdüğü için din ile ters düşmektedir. Din derken de islamdan bahsediyorum.

Forum yönetimi siyasete izin verebilir, ama din'e yapılan saldırılar engellenmelidir.

Bu sardaukar toplumdan uzak bir arkadaş diye düşünüyorum. Bir çok dernek ve kuruluşta yardım görevi üstleniyorum. Bedensel engelliler, görme engelliler etc.. Fakat bu derneklere üye olmayan insanlar da tanıyorum. Mesela biri çok genç bir birey. Duymuyor konuşamıyor diye toplumda yer verilmemiş kendisine. Kendisi de yer edinmeye çalışmamış. Tüm günü bilgisayar oyunu, yemek ile geçiyor. O da kendini geri çekmiş. Sosyal medya ve bir çok yerde toplumun canını yakmaya yönelik hdp sloganları atıyor.
Sardukar da sanıyorum geçmişinde yaşadığı durumlardan psikolojik olarak olumsuz etkilenmiş biri.

Mesela şunu da anlamıyorum deist, ateist vs vs. Abicim inanmıyorsanız inanmamakta hürsünüz. Bizim dinimizde zorlama yok. Lakin onca din arasından ne haltınıza müslümanlığa sallıyorsunuz sadece ? Hristanlarla, yahudilerle uğraşın. Şeytana tapanlarla takılın. Bir şekilde müslümanlık olumlu yada olumsuz yönde herkes tarafından rant gereği kullanılıyor.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Hocam din ile ilgili bir kurum olmazsa devlette, her kafadan birşey çıkar. Birilerinin okumayan toplumumuza bu yolu açması gerek. Ki şuanda bile sahte hoca dolu etraf.
Din ve devlet işi sınırlı çizgide birlikte yürütülüyor. Devlet din ile yönetilseydi İran gibi olurduk. Veya şuan bir çoğunuz baştaki kişi tarafından idam edilirdi bu şekilde konuşmalardan ötürü.

Din hiçbir şekilde siyasete konu edilmemelidir. Ne yazık ki siyasiler oy alabilmek için duygulara oynayarak din'i de, Atatürkçülüğü de veya ne derseniz oy getirecek herşeyi siyasete dahil etmekteler.

Siyaset tamamen akıl oyunları, yalanlar, hileler ile yürüdüğü için din ile ters düşmektedir. Din derken de islamdan bahsediyorum.

Forum yönetimi siyasete izin verebilir, ama din'e yapılan saldırılar engellenmelidir.

Bu sardaukar toplumdan uzak bir arkadaş diye düşünüyorum. Bir çok dernek ve kuruluşta yardım görevi üstleniyorum. Bedensel engelliler, görme engelliler etc.. Fakat bu derneklere üye olmayan insanlar da tanıyorum. Mesela biri çok genç bir birey. Duymuyor konuşamıyor diye toplumda yer verilmemiş kendisine. Kendisi de yer edinmeye çalışmamış. Tüm günü bilgisayar oyunu, yemek ile geçiyor. O da kendini geri çekmiş. Sosyal medya ve bir çok yerde toplumun canını yakmaya yönelik hdp sloganları atıyor.
Sardukar da sanıyorum geçmişinde yaşadığı durumlardan psikolojik olarak olumsuz etkilenmiş biri.

Mesela şunu da anlamıyorum deist, ateist vs vs. Abicim inanmıyorsanız inanmamakta hürsünüz. Bizim dinimizde zorlama yok. Lakin onca din arasından ne haltınıza müslümanlığa sallıyorsunuz sadece ? Hristanlarla, yahudilerle uğraşın. Şeytana tapanlarla takılın. Bir şekilde müslümanlık olumlu yada olumsuz yönde herkes tarafından rant gereği kullanılıyor.
yani yanlış çıkarım yapmışsın benimle alakalı neyse konu benimle alakalı değil

dine gelirsek siz ne derseniz diyin din siyasi bir olgudur budizm bile siyasidir

ama laik bir ülkede siyasetçilerin dini kullanması etik değildir

islama sallayan yok ama toplumu yöneten yüksek kurumların 7 24 özellikle ateistlere deistlere karşı hedef göstermesi var

din baskısı var

bunlar ateist bunlar zerdüşt bunlar ruh hastası islam en doğru din

diye diye baskı yaparsanız elbette karşı koyanlar olacaktır bu bir tepki meselesidir

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Sen karşı koyma hakkına sahip oluyorsan bunlar da kendilerini haklı görüyorlar. Haklı haksız şekilde belki rant için belki de kendi görüşleri bu yönde olduğu için kendi görüşlerini savunuyorlar.

Sen gidip dine saygı duyacaksın, ki saygı göresin. Din mensubu kişi hatalı olabilir olmayadabilir ama mensubuyla anlaşamıyorsun diye en azından müslümanlığa tanım koyamazsın. Hak olan içindedir uyar yada uymazsın orası ayrı. Ters gelebilir orası da ayrı. Kendi fikrini istediğin gibi özgürce söyleyebilirsin ama bir sınır var. Sen benim onun bunun değil müslümanlığın sınırını bozuyorsun bence.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Sen karşı koyma hakkına sahip oluyorsan bunlar da kendilerini haklı görüyorlar. Haklı haksız şekilde belki rant için belki de kendi görüşleri bu yönde olduğu için kendi görüşlerini savunuyorlar.

Sen gidip dine saygı duyacaksın, ki saygı göresin. Din mensubu kişi hatalı olabilir olmayadabilir ama mensubuyla anlaşamıyorsun diye en azından müslümanlığa tanım koyamazsın. Hak olan içindedir uyar yada uymazsın orası ayrı. Ters gelebilir orası da ayrı. Kendi fikrini istediğin gibi özgürce söyleyebilirsin ama bir sınır var. Sen benim onun bunun değil müslümanlığın sınırını bozuyorsun bence.
e daha nesine saygı gösterelim ?

bi şey dediğimiz yok
bi şey yaptığımız yok

ben şahsen hayatımda dinle dalga geçmemişimdir

çıkıp islam ruh hastalığıdır müslümanlarda ruh hastasıdır diyen biriside yok

ama tam tersi ateist deist insanlara karşı baskı hedef gösterme var ateizmi deizmi ruh hastalığı olarak görenler var bunlarda yüksek kademedeki insanlar

bunlar hoca bunlar imam

ayrıyetten anlaşamayanlar bu propagandaları yapanlardır ateistler değil

adam her şeyi yapacak ateistler ruh hastasıdır onların kestiği et yaptığı yemek günahtır diyecek

ama ateistlerden ses çıkınca sınırı bozuyor öylemi ?

öyle olmaz etkiye tepki meselesidir bu

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Ben eşitliğe inanmam, ADALET'e inanırım. eşitlik her zaman Adalet değildir. Bana göre Dinime göre İslam tek hak dindir, (ilahi dinler dışında) diğer sonradan uydurma dinler ise insanları saptırmak için ortaya atılmıştır. Bu gerçeği inkar etmemiz söz konusu dahi olamaz. Sırf ateistlerin, desitlerin, satanistlerin vs vs kalbi kırılacak diye doğru bildiğimizi yutacak da değiliz.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Ben eşitliğe inanmam, ADALET'e inanırım. eşitlik her zaman Adalet değildir. Bana göre Dinime göre İslam tek hak dindir, (ilahi dinler dışında) diğer sonradan uydurma dinler ise insanları saptırmak için ortaya atılmıştır. Bu gerçeği inkar etmemiz söz konusu dahi olamaz. Sırf ateistlerin, desitlerin, satanistlerin vs vs kalbi kırılacak diye doğru bildiğimizi yutacak da değiliz.
al işte

hristiyanlara görede hak dini hristiyanlık

yahudilere görede hak dini musevilik

budistlere görede zaten budist olmayan yandı

tek hak dini vicdandır insanlıktır

tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. Thomas Paine

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
al işte

hristiyanlara görede hak dini hristiyanlık

yahudilere görede hak dini musevilik

budistlere görede zaten budist olmayan yandı

tek hak dini vicdandır insanlıktır

tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. Thomas Paine
Hristiyanlık ve musevilik değişmeselerdi onlar da hak din idi zamanında ama değiştikleri için şu an eski saf, kutsal halini yitirmişlerdir. İslam şu an için yaşayan herkes için gönderilmiş hak din olarak herkese hitap eder ama bunu en güzel bir biçimde insanlara öğütler. Hristiyanlık ve musevilik ilahi dinlerdir.

Son düzenleyen moderatör:

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Hristiyanlık ve musevilik değişmeselerdi onlar da hak din idi zamanında ama değiştikleri için şu an eski saf, kutsal halini yitirmişlerdir. İslam şu an için yaşayan herkes için gönderilmiş hak din olarak herkese hitap eder ama bunu en güzel bir biçimde insanlara öğütler. Hristiyanlık ve musevilik ilahi dinlerdir. ateizm deizm filan fişman ise tamamen bir sahte çakma felsefe kırıntılarıdır...
hangi metinleri değişti ?

bir örnek versene bir karşılaştır hadi neyle ne değişti bir yaz ?

mesela incilden şurası değişti şu yazıyordu de

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896

Saygılarımla.

Üstad,

Sitem etmek bize, sineye çekmek sana.

Siyaset konusunda isteyen istediğini söylesin, sorun değil.

İslam bizim kutsalımızdır, siyaset değildir. Kutsalımıza en ufak bir dil uzatılmasına dahi sessiz kalmam mümkün değil, kimsenin haddi de değil. Sizin tutumunuzu biliyorum, bu yüzden için rahat.

Fakat çok istirham ediyorum, 2-3 kendini bilmezin kutsallara (velev ki bu budist için bile olsa) dil uzatmasına rıza göstermeyiniz.

Saygılar.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550

Çok zekisin gerçekten de :) Bütün işi bana yüklüyorsun halbuki sana şurda kitap yazsam veya kanıt sunsam yine de inanmak niyetinde olmadığını sen de ben de biliyoruz.

Eğer ciddi isen önce değişen kısımları ile ilgili araştırma yapar savunduğun noktaları yazarsın, topu taca atmazsın.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Çok zekisin gerçekten de :) Bütün işi bana yüklüyorsun halbuki sana şurda kitap yazsam veya kanıt sunsam yine de inanmak niyetinde olmadığını sen de ben de biliyoruz.

Eğer ciddi isen önce değişen kısımları ile ilgili araştırma yapar savunduğun noktaları yazarsın, topu taca atmazsın.
bilmiyorsun çünki :tearsofjoy: :tearsofjoy:

Üstad,

Sitem etmek bize, sineye çekmek sana.

Siyaset konusunda isteyen istediğini söylesin, sorun değil.

İslam bizim kutsalımızdır, siyaset değildir. Kutsalımıza en ufak bir dil uzatılmasına dahi sessiz kalmam mümkün değil, kimsenin haddi de değil. Sizin tutumunuzu biliyorum, bu yüzden için rahat.

Fakat çok istirham ediyorum, 2-3 kendini bilmezin kutsallara (velev ki bu budist için bile olsa) dil uzatmasına rıza göstermeyiniz.

Saygılar.
islama hakaret eden yok o sebepten adminlerin derdide yok.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550

mesela incilden şurası değişti şu yazıyordu de
Her konuda aynı şeye kaçıyorsun :) İddia ortaya atıp hadi kanıt getirin diyorsun, yav önce sen değişmediğini gösteren kanıtlar sun ya da şöyle kanıtlı, araştırmaya veya uğraşmaya değecek bir gerçek haberle, konuyla gelsen eyvallah ama sırf propaganda yapıyorsun :)

bilmiyorsun çünki :tearsofjoy: :tearsofjoy:
Bilen biliyor merak etme, cahiller düşünsün gerisini :D Çok gülüp az ağlayanlar ileride yalnız ve ızdıraplı günlerde çok ağlar hiç gülemez olurlar ama iş işten geçer.

Burada senin sekreterin de yok, aç araştır diyoruz, bilmiyorsun diyorsun...
Video atıyoruz bilgilendirme için, bu ne diyorsun... Acil vaka mısın acaba ?

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Yahu arkadaş!!!
Tamam anladık deist, ateist veya her ne olarak adlandırıyorsan kendini, git sana sallayanla didiş. Geliyorsun burda müslümanlığa neyi şirk koşuyorsun.
Sana veya inancına sallayan her kimse onla görüş. Müslüman mükemmeldir demiyor kimse. Sen bir tane kendini müslüman diye tanımlayan kişinin sen veya savunduğun mercilere söylediği sözleri kendi üstüne alınıp gücenip İSLAMA sallıyorsun. Bunu yapma diyoruz sana.

Bu devlette solcular her zaman sağ'a sağı öğretiyor. Garip şekilde sağcı olarak adlandıran (kendini) çoğu kişi de solculara sol öğretiyor.

Yinede sardukar, sardaukar işte. Klavyede tuşa basmak bedava.
Şu anda başka konuda farz ve sünnetleri zaten tartışıyor ve ona da soru sormuş gibi cevap veriyorum. @Sardaukar İslam konusunda cahil zaten. Bilmediği bir şey varsa sussun, benim bilmediğim şey de varsa Allah affetsin. ve özür diliyorum.

Son düzenleme:

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
9-) Forumda küfür, argo, hakaret, küçük düşürücü, aşağılayıcı, rencide edici tüm kelimelerin; din, dil, ırk ayrımına yönelik veya forum huzurunu kaçıracak her türlü söylev, yazı, resim, video ve diğer tüm materyallerin kullanımı yasaktır.

Konu çok fazla uzadı, lütfen dikkat edelim.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861

Konu çok fazla uzadı, lütfen dikkat edelim.
Maalesef buraya kadar gitti. Ben de ne olduğunu anlamadım gerçekten. Her zamandaki @Sardaukar işte. Sadece soruları cevaplamak için ben söyledim. Benim için ateisttir, peygambersizdir falan ona saygım var ama bu konu beni biraz rahatsız etti diyebilirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...