Atatürk'ün sansürlenen görüşleri

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
atatürkün sözleri gayet doğru ve doğruluğu halen devam ediyor. kulakdan dolma bilgilerle donatılmış müslümanlar yerine kuran-ı kerim i okumuş ve ANLAMIŞ müslümanlar olmamız gerektiğini söylüyor. Anlamalıyız ki arap yada başka bir kavmin(dini tekeli altına almaya çalışan herhangi biri) kontrolüne girmeyelim.

nitekim atatürk bu düşüncesinin tarihi dayanaklarada dayandırmıştır.

fakat sansürlenmeside doğru kitap okuma oranının düşük olduğu birçok insanın dinlemekden aciz olduğu türkiyemizde "kuran-ı kerim" kelimesinin bulunduğu cümle içinde olumsuz bir kelime yada hakaret kullanıldığında "Aman Efenim kuran-ı kerime hakaret var" şeklinde yorumlanıyor. bu noktada kitaplarda ali ata bak, kuran-ı kerim iyidir gibi cümleler kurmak zorunda kalıyorlar.

Müslüman bir türk vatandaşı olarak Atatürkün kurduğu bu cumhuriyetten müthiç övünç duyuyorum ve Bunun Atatürk gibi bir lider tarafından gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutluyum. Eğer bu devrimleri bir din adamı yapsaydı belki bazı kişiler bu devletden çekinebilidir(ki dinde zorlama yoktur çekinmememli) yada dine saygısız biri tarafından yapılsaydı yine birileri rahatsız olabilirdi. Ama bunu atatürk gibi din,dil,ırk ayrımı yapmıyan biri tarafından yapılmış olması işte bu Osmanlı devletinden çok daha uzun ömürlü bir türk devletinin habercisidir bence. Hem daha uzun ömürlü, hem daha güçlü temeller üzerinden hemde daha bilinçli bir toplumla. Allah devletimizi muvaffak etsin

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Ülkede 2 tür görüş var.
-Atatürk dinsizdir
-Atatürk dinsiz değildir.Sonra gelenler uydurmuştur.

Ben ise şöyle düşünüyorum.
Atatürk dinsiz yada değil fark etmez.Dinimize laf edip etmediği kesinleşmemiştir.Bu saatten sonrada kesinleşmez.Biz Osmanlı torunuyuz.Atatürk ise Osmanlının yetiştirdiği bir komutandır ve bu ülke için görev yapmıştır.Bu yüzden saygı duymalıyız.

Atatürk mü? Osmanlı mı ?

Bence tabikide Osmanlı çünkü benim görüşlerime daha yakındır ve Osmanlı olmasaydı Atatürk de olmazdı.Atatürk Osmanlının yetiştirdiği bir komutandır.

Peki Atatürk e bu kin niye ?

Şu anda her pisliği yapanlar Atatürk adı ve resmi altında piyasadalar.Her hangi bir konuda hemen Atatürk e sarılıyorlar.Osmanlıya küfür ediyorlar.Atatürk ü peygamber haline getirmeye çalışıyorlar.Bu yüzden de bu millet Atatürk isminden tiksinti geldi.

Başımdan geçen bir olay...

Bir tanıdığımız.Çok dindar.Bu yobaz denilen kişilerden.Bir gün en ufak küfür ettiklerini yada içki lafı geçtiğini görmedim.Ama bir gün laf Atatürk e geldi.O kişiler Atatürk hakkında çok güzel şeyler söylediler.Söyledikleri son söz ise şuydu.

''Şimdi Atatürk diye ortalıkda gezinenler aslen İsmet İnönün adamları,bunlar asıl Atatürk düşmanı ,Atatürkün görüşleri bunların tam zıttıydı.''

haklısın!!!