Atatürk'ün çiftliği Araplara Satılcak.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
3094.jpg

Atatürk'ün çiftliğinin özelleştirilmesi kararı çıktı, Suudi bakan 'yatırıma' geldi.

Erdoğan başkanlığındaki Özelleştirme Yüksek Kurulu�nun, Suudi Arabistanlı Bakan Balghunaim'in Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde brifing almasından 2 hafta önce, müdürlüğün, bünyesindeki Atatürk'ün Yalova çiftliğini özelleştirme kararı aldığı ortaya çıktı. ZMO Başkanı Günaydın 'Bereketli topraklar üzerinde, belki de Arap sermayesinin otelleri yükselecek' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK), Suudi Arabistanlı Bakan Fahad A. Balghunaim'in Türkiye'ye gelerek Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde (TİGEM) brifing almasından 2 hafta önce, TİGEM'in bünyesindeki Atatürk'ün Yalova çiftliğini özelleştirme kararı aldığı ortaya çıktı. Zamanlamaya dikkat çeken Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Gökhan Günaydın 'Atatürk Tarım İşletmesi özelleştirilirse, büyük önder Atatürk'ün vasiyetine aykırı biçimde, bereketli tarım toprakları üzerinde, belki de Arap sermayesinin otelleri yükselecek' dedi. ÖYK 12 Ağustos 2008 tarihinde 'mülkiyeti TİGEM'e ait Yalova Atatürk Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nün -İşletme TİGEM bünyesinde kalacak şekilde- kullanımında bulunan bazı taşınmazların bir yıl içinde 'satış' yöntemiyle özelleştirilmelerine' karar verdi.

Yalova'yı 'pazarlama' süreci
Atatürk'ün Yalova'da arazi satın alarak kurduğu ve 1937 yılına kadar bizzat kendisi işlettikten sonra 'tarım yapılması ve hilesiz meyve yetiştirilmesi' için halka bağışladığı çiftlik hakkında, Başbakan Erdoğan'ın başında bulunduğu Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından 14 Mart 2005 tarihinde tasfiye kararı alınmış ancak Bursa 2. İdare Mahkemesi, YPK kararını hukuka aykırı bularak iptal etmişti. Toprağı korumanın 'bir ulusun onuru' olduğu vurgulanan mahkeme kararında, idarenin tasfiye yerine, anayasa hükümleri uyarınca 'toprağın verimli olarak işletilmesini korumak ve geliştirmek' için gerekli önlemleri alması gerektiği bildirilirken, Başbakanlık'ın mahkeme kararına karşı yaptığı itiraz da, Danıştay 10.Dairesi tarafından reddedilmişti

'Kararı yargıya taşıyacağız'
ZMO Başkanı Günaydın, ÖYK kararını yargıya taşıyacaklarını belirterek şöyle konuştu: 'Arazileri satılan bir işletme üretim yapamaz. Dolayısıyla işletmenin TİGEM bünyesinde kalmasına yönelik ifade, yalnızca kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Atatürk Tarım İşletmesi'nin taşınmazlarının özelleştirilmesi halinde, söz konusu arazi yapılaşmaya açılacak ve büyük önder Atatürk'ün vasiyetine aykırı biçimde, bereketli tarım toprakları üzerinde belki de Arap sermayesinin otelleri yükselecektir.'

Ziyaretin zamanlaması
ÖYK'nin kararından tam 2 hafta sonra 26 Ağustos 2008 tarihinde Suudi Arabistan Tarım Bakanı Balghunaim, beraberinde 11 işadamı ile birlikte, 'yatırım yapmak için girişimlerde bulunmak üzere' Türkiye'ye geldi. Konuk bakan ile birlikte gelen Suudi Arabistanlı işadamlarına, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde (TİGEM) bilgi verildi. Heyet, TİGEM'in bazı birimlerinde incelemelerde de bulundu.

kaynak

Korsan Haber

Bi Burası Kalmıştı Onuda Satıyorlar Yakında Çeketlerini satıp abd kölesi olcaklar!

Soci

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu gercek deyildir umarım ...satılmadık bi o yer kalmıstır......

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yakında yönetmeye kurum kalmayacak.

Kendi ülkemizde esir bırakılıyoruz.

Türk Telekom, Arap'ın.

Telsim İngiliz'in.

Kuşadası Limanı İsrailli'nin.

İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .

Araç muayene işi Alman'ın.

Başak Sigorta Fransız'ın.

Adabank Kuveytli'nin.

İETT Garajı Dubaili'nin.

Avea Lübnanlı'nın.

Petkim Ermeni'nin. (Kazaklar'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık Ermeni...)

Rakı , Amerikalı'nın.

Finansbank Yunanlı'nın...

Oyakbank Hollandalı'nın.

Denizbank Belçikalı'nın.

Türkiye Finans Kuveytli'nin.

TEB Fransız'ın.

Cbank İsrailli'nin.

MNG Bank Lübnanlı'nın.

Alternatif Bank Yunanlı'nın.

Dışbank Hollandalı'nın.

Şekerbank Kazak'ın.

Yapı Kredi'nin yarısıİtalyan'ın.

Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.

Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.

Enerjisa'nın yar ısı Avusturyalı'nı n.

Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.

Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.İzocam, Fransız'ın.

TGRT(Fox) Amerikalı'nın.

Demirdöküm Alman'ın.

Döktaş Fransız'ın.

...vs,vs,

Atatürk çiftliği de gidiyor ha?

Yavaş yavaş elde birşey kalmıyor,

İl ve ilçe satışlarına başlarlar artık.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Yakında yönetmeye kurum kalmayacak.

Kendi ülkemizde esir bırakılıyoruz.

Türk Telekom, Arap'ın.

Telsim İngiliz'in.

Kuşadası Limanı İsrailli'nin.

İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .

Araç muayene işi Alman'ın.

Başak Sigorta Fransız'ın.

Adabank Kuveytli'nin.

İETT Garajı Dubaili'nin.

Avea Lübnanlı'nın.

Petkim Ermeni'nin. (Kazaklar'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık Ermeni...)

Rakı , Amerikalı'nın.

Finansbank Yunanlı'nın...

Oyakbank Hollandalı'nın.

Denizbank Belçikalı'nın.

Türkiye Finans Kuveytli'nin.

TEB Fransız'ın.

Cbank İsrailli'nin.

MNG Bank Lübnanlı'nın.

Alternatif Bank Yunanlı'nın.

Dışbank Hollandalı'nın.

Şekerbank Kazak'ın.

Yapı Kredi'nin yarısıİtalyan'ın.

Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.

Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.

Enerjisa'nın yar ısı Avusturyalı'nı n.

Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.

Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.İzocam, Fransız'ın.

TGRT(Fox) Amerikalı'nın.

Demirdöküm Alman'ın.

Döktaş Fransız'ın.

...vs,vs,

Atatürk çiftliği de gidiyor ha?

Yavaş yavaş elde birşey kalmıyor,

İl ve ilçe satışlarına başlarlar artık.

verin akp ye oy verin :D uslanmıyoruz bi türlü verin oy.. :D

Başka bi partiyi savunmuyorum yanlış anlaşılmasın :razz:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Siz de bir türlü karar veremiyorsunuz, ekonomik teoriler arasında ezilmişsiniz o da olmaz bu da olmaz diyorsunuz. :) Özelleştirme, şu anda sahip olduğumuz ekonomik yönetimin kaçınılmazıdır. Ancak hükümet bazı şeyleri zamansız özelleştirerek çok büyük hatalar yapmıştır.

Siz ise, komunizm ile kapitalizmi birlikte savunuyorsunuz. Yani hem devletin tekelinden şikayetçisiniz, hem de herşey devletin olsun istiyorsunuz, ne yaman çelişki bu? :)

Bir de çıkıp zaten baştan yabancı olan bazı teşebbüsleri, "şu falanın şu filanın" diye yutturmaya çalışıyorsunuz millete.

Yanlış anlaşılma olmasın, burada hükümete ve hükümet karşıtlarına ilişkin hiç bir savunma veya anti-tez öne sürmüyorum. Sadece istek ve davranışlardaki tutarsızlığı dile getiriyorum.

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yanlış anlaşılma olmasın, burada hükümete ve hükümet karşıtlarına ilişkin hiç bir savunma veya anti-tez öne sürmüyorum. Sadece istek ve davranışlardaki tutarsızlığı dile getiriyorum.

peki açılan konuya yorumun alsak üstâd

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Vallahi konuyla ilgili özele yönelik yorum yapabilmem için önce sözü edilen bu Yalova'daki çiftlik hakkında bilgi sahibi olmam lazım. İlk defa duyuyorum, durumunu ve nasıl kullanıldığını da bilmiyorum. Örneğin Atatürk'ün mirası birileri tarafından çok iç edildi bugüne kadar. Şimdi sanki onlar önlerinden yemekleri alınıyor diye mızmızlanıyormuş gibi geliyor bana.

Bazı şeyler tarihi miras olarak muhafaza edilebilir. Bunun dışında devletin herşeye sahip olması anlamsızdır. Yani tarihi bir miras değeri taşımıyorsa veya buna benzer dengi olmayan stratejik bir öneme sahipse özelleştirilmemeli; ama özelleştirilmesi için gerekli zemin hazırlanabiliyor olmalı. Eğer bu şartlarda bir durum söz konusu değilse özelleştirilmesinde sorun yok.

Aslında daha çok şey konuşabiliriz ama siyaset fanatikleri sabotaja hazırlar eminim. :)

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
boşwerin bu işi özelleştirmeler geç kalınmış şeyler 30-40 yıl önce yapılması gerekeni şimdi hükümet bir anda yapınca kızmayın orcagada herşeyin kpyl-ypştr değil onu yapınca gözünde tabi büyür bak abd'ye adamın okulları-sağlığı-askeri bile özel sen hala bürokrasi diye tutturuyorsun üniter devlet bu demek değil

anti_aslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
özelleştirmeden olmaz dorusu bişey herkez zam istiyo hükümetin elinde para yok ülkeye sıcak para lazım bunu da satarak sağlıyo ama bazı şeyler vardır elinde olursa para getiren şeyler mesela telekom
Kuşadası Limanı
İzmir Limanı vs...

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bence şirketlerin özelleştirilmesi daha mantıklı, devletin zaten birsürü işi var bide özel sektörlemi urasıcak. bırakın özelleştirilsin, herşey işin üstadlarında kalsın. devletin işi şirket yönetmek değil!

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ozellestirmeye karsi degilim ben,

ama hukumetin ozellestirme politikasi bir harika

FUBU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi bir ingiliz şirket kurmuş oluyor. Bu şirket büyüyor büyüyor ülke sınırları dışına taşmış oluyor. Global bir şirket olunca da başka ülkelerin pazarlarına yöneliyor. Bakıyor türkiyede genç nüfus fazla, millet çılgın gibi para harcıyor. Diyor, vergiler çok yüksek ama bir şirket de buraya açalım artık.. Fakat biz bu haberi televizyonda FİLANCA YER İNGİLİZLERE SATILDI şeklinde duyuyoruz. Çünkü böyle yapınca daha duygusal oluyor. Duyan da sanacak ki ingiliz kraliyet ailesi geldi satın aldı.. Hayır ingiliz kraliyet ailesi gelse satın alsa ne olur? Sen para basan bir şirketi yabancıya satınca artık o şirket yabancılara mı hizmet götürüyor? Artık o şirket kazandığı paraları ingiltereye mi ışınlıyor? O şirket para kazandıkça bu milli gelirde eksi hanesine mi yazılıyor? Tabi ki hayır..

Toprak satma meselesine gelince de şunu söyliyim. Arkadaşlar, tüm özelleştirmelerde oyun bizim kurallarımıza göre oynanıyor. Sınırsız toprak satışı mı var sanıyorsunuz? Yabancıların eskiden beri yoğunlukla yaşadığı hatayda toprak satışı durduruldu. Çünkü yasal sınır var ortada. toprakların % şukadarından fazlası satılamaz deniyor. Tekrar ediyorum, bu işler keyfi şeyler değil. Kuralları da biz belirliyoruz.

Özelleştirdiğin şirketi istediğin gibi denetlersin, istediğin cezayı verirsin, istersen kapısına kilit vurursun. Ayrıca dünyanın en yüksek vergi oranıyla vergini de alırsın. Daha ne istiyorsun?

Türk telekom araplara satıldı diyip duruyorsunuz. Bunu daha önce de forumda yazmıştım. Türk telekom özelleştirilirken bize hep ne dendi? İletişim gibi hayati bir olay nasıl araplara satılır? Ya bizim konuşma kayıtlarımız yabancıların eline geçerse? Ben size şunu söyleyeyim. Tüm telefon kayıtları telekomünikasyon kurumunda saklanıyor-türk telekom bünyesinde değil-, üstelik uzaktan erişime de kapalı olacak şekilde. Ayrıca bu kayıtların güvenliği için askeriyede bir birim oluşturulmuş durumda. Bu birim türk telekom özelleştirilmeden önce de vardı. Nato ve haberleşme birimiydi adı galiba. Bu birimin sorumluluğu da bizim telefon kayıtlarımızı muhafaza etmek. Sen kayıtları istiyorsan askeriyenin içine ajan sok, telekomu ne yapacaksın? Şimdi ben bunları öğrendikten sonra artık butür özelleştirme haberlerine prim vermiyorum arkadaşlar. Bize kasıtlı olarak basın eliyle yanlış bilgiler veriyorlar. Hiçbir habere inanmıyorum artık. Gerçek nerede, bize anlatılanlar nerede?

Ayrıca haberin başlığı son derece ırkçı ve düşmanca bir yaklaşımı sergiliyor. İnsanları isyana sürüklüyor. Kimbilir bu haber neydi de bu hale geldi..

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bu tur yerlerin tarihi ve manevi onemi wardır daha uygun bir sekilde degerlendirilmesi gerekir ..

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
devlet bir çiftliğe sahip oldugunda buna bi genel müdür bi müdür yardımcısı bi sekreter bi çaycı bi temizlikçi bi arşiv müdürü atar hepside aileden olur teyze oğlu amca kızı bunların önlenmesi için kamusal ve devlete ağırlık yapan yerlerin satılması ve daha iyi değerlendirecek kişilerin elinde bulunması çok daha iyi bence.

rahmetli millet vekilimiz Osman Yağmurderelinin bi yazısını okumuştum yazıda şöyle yazıyordu; " Türkiyedeki büyük kanllarda kaç kişi çalışıyor biliyormusunuz, kanal d 500 kişi atv 600 star 450 vs. trt 10000 kişi."

Yazıyı tam hatırlamıyorum ama dikkat etmemiz gereken yer devletin malı deniz yemeyen keriz mantıgı.

Özelleştirme düzgün yapılırsa bu devlete çok sey kazandıracak eminim.