Atatürk'ün Bilinmeyen Videosu - Amerika Konuşması

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
İlk videoda Ata nın yanındaki sanırım amerikalı:)

Ve Atatürkün hareketlerini taklit ediyor.Vay be o zamanlar yanımızda dururken ellerini nereye sokacaklarını bilemeyen coniler şimdilerde şekil yapıyorlar:d

Daha da gelmem davosa....bunu duyduktan sonra eminim dikkat ederler:D

mkayan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bildiğim kadarıyla Atatürk'ün yanındaki amerika büyükelçisi, ikinci videoda Atatürk Orman Çiftliğinde (Ata'nın mirası, hani günümüzde lime lime edilip yağmalanan) ziraat ve hayvancılık alanında başlatılan kalkınmanın kısa bir belgeseli...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şu heybete bakar mısın ya. Etkilenmemek mümkün değil...

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Bunu izlemiştim gerçekten çok güzel konuşuyor.Nur içinde yat Atam.

cikofdx

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Kendini dinleten bir konuşmacı,başarılı bir insan,gerçek bir komutan,vatanını seven bir insan,dirayetli bir siyasetçi,peşinden milyonları götürecek bir lider.Dünya kabul etmiş fazla söze gerek yok umarım ileride senin gibi biri bu vatanı yönetir huzur içinde yat mekanın cennet olsun sana çok şey borçluyuz en azından bu vatanı...

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Kendini dinleten bir konuşmacı,başarılı bir insan,gerçek bir komutan,vatanını seven bir insan,dirayetli bir siyasetçi,peşinden milyonları götürecek bir lider.Dünya kabul etmiş fazla söze gerek yok umarım ileride senin gibi biri bu vatanı yönetir huzur içinde yat mekanın cennet olsun sana çok şey borçluyuz en azından bu vatanı...
kurduğu cümlelere bakıyorum hatasız
osmanlıcadan yeni türkçeye geçiş döneminde yaptığı konuşmaları şindi eğitimli olanlar yapamıyor

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
"İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkincisini 'ben' kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! "

KEMAL ATATÜRK

Sevgiyle anıyoruz...
anmanın ötesinde özellikle gençliğe hitabesini düstür edinelim
onu kulaktan dolma veya emin oktay tarihiyle değil araştırarak gerçek Atatürkü bulalım çünki iki atatürk var biri gerçek olan bizden biri ağabeyimiz amcamız gibi
diğeri kemalizm adı altında sadece bayar inönü ikilisinin düşüncelerinden oluşan bir doğma idolü
bu tandansı iyi yakalamamız lazım
çünki kemalizm ülkeyi Atatürkün vefatından sonraki döneme hazırlamak Atatürkten soğutup inönü üzerine odaklanılmasını sağlamak için şu anda bazı kesimlerin Atamız üzerindeki antipati beslemesine yol açan halkından bazı değerleri yansıtmayan Atatürk
işte mesele burada
yaşamını resmi tarih dışında inceliyorsunuz
tam bir vatanperver müslüman -türk bir lider 20. yüzyıla damgasını vurmuş
bize düşen gerçek Atatürkü anlatmak yanlız anlaşılmalardan özellikle hakkında uydurulan yalanlardan temizlemek
bu kelimelerim yanlış anlaşılabilir başka yöne çekilebilir önemli değil
Atatürk bizim maddi manevi değerlerimizi birleştiren en önemli öğedir bizi bölmek parçalamak isteyen önce Atatürkü bize yanlış tanıtıyor
Atatürk masonmuydu
hayır
masonluğu yasaklamış gelişmesini önlemiştir onun bu yöndeki gayretleri olmasaydı fransa türü bir inanç yaygınlaşırdı
Atatürk so bir düşüncedemiydi
hayır
komünist partisini kapatıp ülkemizin moskov eline düşmesini engelleyendir
bu çok önemli biz hizmettir
Atatürk ün islamla ilişkisi
hayır
işte sorunun çıbanın başı
yıllarca bunu yutturdular ama biz onun meclis açılış davetiyesini çalıştığımız her sitede verdik gerçek müslümandı abartısız alet etmeyen
simdi bakıyoruz mason dernekleri adına balo düzenliyor bazı kesimler sahip çıkıyor
niye
biz arayı açtık küstük
en ayıbı onu tanımadan yaptık bunları
şimdi arayı kapatıp bu yanlışları düzeltmenin yalancıların ağzını kapatmanın sırası
özellikle belirtiyorum
tasavvufla ilgilenen bir ağabeyiniz olarak atatürkü iyi tanıyın tanıtın unutmayın ülkemizin yeniden yükselişi onun ulusuna verdiği talimatlarla olacaktır biiznillah
gönüldaş b/d

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Fevkalade bir paylaşım olmuş teşekkürler...