Atatürk devrimine ihanet

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan MdbK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MdbK

Doçent
Katılım
9 Mayıs 2008
Mesajlar
542
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
YÖK, Atatürk’ün 1933 yılında üniversite reformu çerçevesinde getirdiği Roma Hukuku’nun yerine İslam Hukuku’nu koyuyor. YÖK’ün bu kararı, hukukçular tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

“ROMA Hukuku’nu önemsizleştirdiğiniz anda laik, demokratik hukukla kanunlar arasındaki neden sonuç ilişkisi yok olur” diyen hukukçular, YÖK Başkanı Özcan’a tepki gösterdi.

Atatürk’ün reformu rafa kaldırılıyor!
YÖK’ün, Büyük Önder Atatürk’ün 1933’te reform çerçevesinde üniversitelere getirdiği Roma Hukuku’nu kaldırma kararı büyük tepki çekti

YÖK, Roma Hukuku’nu Anabilim Dalı olmaktan çıkarılmasına karar vermesi ve İslam Hukuku Anabilim Dalı’nın açılacağı iddiası, hukukçuların büyük tepkisine neden oldu. NTV’nin haberine göre, YÖK Genel Kurulu’nun Ağustos’ta yaptığı toplantıda, hukuk fakültelerinin 13 anabilim dalında örgütlenebilmesine imkan veren bir karar alınmıştı. Bu karar uyarınca; Roma Hukuku, hukuk fakültelerinde “Anabilim Dalı” olmaktan çıkartılarak “Hukuk Tarihi Anabilim Dalı” çatısı altına alındı. Bu, başta hukuk eğitimi almış kişiler olmak üzere tepkiyle karşılandı. YÖK’ün aldığı kararın iptali için Eylül ayında Danıştay’da dava açıldı. Roma Hukuku’nun Kara Avrupa’sı Hukuk Sistemi ve Türk Hukuk Sistemi’nin temeli olduğunu belirten öğretim üyeleri, bu kararın “çağdaş hukuk sisteminden uzaklaşmak” olduğu görüşünde birleşiyor. Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık da köşesinde: “Hitler döneminde Roma hukukunun yerini Almanların ortak hukuku alınca, Almanya’nın Roma hukuku alanındaki en esaslı üç bilim adamı R. Honig, P. Koschaker ve A. Schwarz üniversitelerden kovuldu. Roma Hukuku’nu önemsizleştirmek Atatürk’ün üniversite reformunu ortadan kaldırma teşebbüsüdür” diye yazdı.

Kaynak
 

|BeyabaN|

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2008
Mesajlar
3,249
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
arkadaşlar burası teknoloji sitesi ve teknoloji forumu diye biliniyor. insanlar burda teknoloji ile ilgili haberler arar. bu şekildeki ve buna benzer siyasi haberlerin yeri değil diye düşünüyorum. çünkü bir teknoloji sitesi kendi amacından dışına çıkarsa pek başarılı olamayacağını düşünüyorum. saygılarımla.
 

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,961
Reaksiyon puanı
452
Puanları
7,263
Adamların işi gücü fitne...Başka bir şey değil
 

POWER

Rektör
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,276
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
Bunlar daha başlangıç. İlerde nice şeyler değişecek. Neyse :)
 

winstoncash

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2008
Mesajlar
1,201
Reaksiyon puanı
18
Puanları
0
Ya haberin detayında "İslam Hukuku Anabilim Dalı açılacağı iddiası" yazıyor.Ortada fol yok yumurta yok hemen saldırmaya başlıyorsunuz. Niyet mi okuyorsunuz yoksa kötü niyetli misiniz?
Bu topraklara 600 sene boyunca Roma Hukuku ile hükmedilmedi. İslam Hukuku'nun öğretilmesinden neden bu kadar korkuyorsunuz? Üniversitelerde yüzbin tane gereksiz anabilim dalı var. Bir de İslam Hukuku olsun ne çıkar? Kendi gölgenizden korkmaya başladınız. Sizi ancak Kenan Evren'in başını çektiği darbe yönetimi paklar, ne diyim!
 
Üst