Atatürk Anıtı Nereye Dikilsin?

zeynepyuruten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Atatürk'ü anıyoruz; 29 Ekim'de, 10 Kasım'da, 23 Nisan'da ve her resmi bayramda. Yapılan törenlerin çoğu İstanbul'da düzenleniyor. Ama bu törenlerin yapılacağı, görenlerin "İstanbul'da bir Atatürk Anıtı var..." diyebileceği güzel bir noktamız yok. Ben de bunun farkında değildim. Nette gezerken bu konuyla ilgili yazıya rastladım. Böyle başlayan konuşma, "Cumhuriyet kenti İstanbul için Atatürk Anıtını nereye dikelim" sorusuyla devam ediyor. Ben henüz üye olup fikrimi paylaşmadım, ama paylaşmak istedim.

Link burada:

http://aktifinisiyatif.wordpress.com/category/cumhuriyet-kenti-istanbul/

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Törenlerin illa ki bir anıtın veya heykelin önünde yapılması gerekmiyor. İşte ülkemizdeki sorun bu. Atatürk'e saygı ile Atatürk heykeline/anıtına saygıyı birbirine karıştırıyoruz. yazıyı okudum, suni bir ada üzerine görkemli bir anıttan bahsediliyor. Yılda 3-5 kez önünde tören yapılacak bir yapıya bu kadar büyük masraf etmenin ne anlamı var? O görkemli anıt yapılana kadar onun yerine okul,hastane yapılsa daha çok makbule geçer. Törenler taksimde,beşiktaşta ya da istanbuldaki onlarca meydanda yapılabilir. mühim olan törenin yapıldığı yerde Atatürk heykeli olması değil, Atatürkçü zihinlerin olması...

zeynepyuruten

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazıyı tam olarak okumamışsın o zaman.
ben sadece kendi düşüncem olarak tören, seremoni gibi olayların bu tip bi yerde yapılabileceğini söyledim.

Yazının ana konsepti, cumhuriyet kenti istanbul üzerine.
Heykelin adını ve şanını bizim anmamızdansa, Atatürk'ü bilmeyenlerin, duymayanların anmasıdır asıl amaç. Nasıl herkes amerikadaki özgürlük heykelini biliyorsa, bizim de böle bir şey yapmamız gerektiğini söylüyor yazı.

tekrar oku istersen: http://aktifinisiyatif.wordpress.com/2008/...kenti-istanbul/

yazı bi kaç seriden oluşuyor. ilgini çekerse diğerlerini oku bence.

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
özgürlük anıtı ile Atatürk heykelinin ne alakası var? özgürlük anıtı gustave eiffel tarafından tasarlanmış, fransızlar yapmış ve abd'ye hediye edilmiştir. türkiye'de de herkesin bildiği anıtlar, yapılar var. İtalya'da mussolini'nin dev bir heykeli yok ama tüm dünya mussolini'yi biliyor. Atatürk'ü de tüm dünya biliyor zaten, heykelle tanıtılmaya ihtiyacı yok. benim şahsi kanaatim bu şekilde.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Zeynep kerdeş kesekçiyi anlamadın herhalde.
Sen istersen en büyük anıtı yap boş.Önce Atatürk adını olur olmaz yerlerden arındıralım.kanunsuz işlere kılıf olmaktan kurtaralım ve emin oktay tarihini bir kenara atıp halkıyla Atatürkü buluşturalım seni Atatürkün benim Atatürküm değil Atatürkümüzde birleşip onu bir katalizör yapıp milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirelim.Gençler gerçek Atatürkü tanısınlar olduğu gibi sevsinler ve onu sadece onu bu anlamda örnek alsınlar.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Törenlerin illa ki bir anıtın veya heykelin önünde yapılması gerekmiyor. İşte ülkemizdeki sorun bu. Atatürk'e saygı ile Atatürk heykeline/anıtına saygıyı birbirine karıştırıyoruz. yazıyı okudum, suni bir ada üzerine görkemli bir anıttan bahsediliyor. Yılda 3-5 kez önünde tören yapılacak bir yapıya bu kadar büyük masraf etmenin ne anlamı var? O görkemli anıt yapılana kadar onun yerine okul,hastane yapılsa daha çok makbule geçer. Törenler taksimde,beşiktaşta ya da istanbuldaki onlarca meydanda yapılabilir. mühim olan törenin yapıldığı yerde Atatürk heykeli olması değil, Atatürkçü zihinlerin olması...

senin gibi sürekli akp yi savuan bir insan nasıl oluyorda bunları söylüyor?

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
@kesekci

Verdiğin örnek çok yanlış. Dünya Mussolini denen adamı soykırımcı, katil vs olarak biliyor. Atamızı ise 100 yılın lideri olarak biliyor. İkisini aynı kefeye koyabilirmisin?

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
anıtın alasını dikip öyle gitmiş zaten... özgürce basabildiğin her toprak parçasında anabilirsin onu... maddeleştirme çabası yersiz

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
senin gibi sürekli akp yi savuan bir insan nasıl oluyorda bunları söylüyor?

-AK PARTi İktidarında

“Eğitime % 100 Destek” kampanyası ile 2,5 milyar YTL’lik ek kaynak eğitimin hizmetine sokuldu. Devlet yatırımlarıyla birlikte 110 bin yeni derslik eğitime kazandırıldı.

-32 devlet,7 vakıf üniversitesi kuruldu.

-Türkiye genelindeki okullara 554.000 bilgisayar gönderildi.Öğrencilerin %90'ı internete kavuştu.

-MEB bünyesinde 268.000 öğretmen atanarak istihdamı sağlandı.

-412.000.000 (dörtyüzoniki milyon)ücretsiz ders kitabı dağıtıldı.

-416 sağlık tesisi hizmete açıldı.

-17 bin yeni yatak hastanelerde hizmete girdi.(akparti öncesindeki 4 senede bu sayı 5 bin'di).

daha sayarım sana icraatleri ama ne demek istediğim anlaşılmıştır heralde. bana cevap verirken boş cevap verme, sözlerinin bi dayanağı olsun...

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar burası siyaset yapma yeri değil.Lütfen daha dikkatli davranınız.