Ata'nın Çanakkale'deki ilk fotoğrafı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
ataaa.jpg
209441.jpg

ATATÜRK OTOMOBİLİN İÇERİSİNDE

Atatürk'ün, dönemin Donanma Mecmuası adlı derginin 27 Ekim 1915 tarihli sayısında, cephede Anafartalar Komutanı olduktan sonra kendisine tahsis edilen bir otomobilin içinde görülen ilk fotoğrafının yer aldığını belirten Esenkaya, ancak fotoğrafın altında ismine yer verilmediğini ifade etti.

FOTONUN ALTINDA NE YAZIYOR

Ahmet Esenkaya, 29 Ekim 1915 tarihli dönemin saygın gazetelerinden Tasvir-i Efkar'da da Atatürk'ün bir fotoğrafına yer verildiğini, fotoğrafın altında ise şu ifadelerin bulunduğunu kaydetti:

“Çanakkale Deniz Savaşları'nda olağanüstü yararlılık gösteren, olağanüstü şeref ve şanlı muharebe yapan, boğazları, halifelik makamı olan İstanbul'u kurtaran komutanlarımızdan güçlü, hamiyetli, saygın Albay Mustafa Kemal Beyefendi.”

KAYNAK

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
“Çanakkale Deniz Savaşları'nda olağanüstü yararlılık gösteren, olağanüstü şeref ve şanlı muharebe yapan, boğazları, halifelik makamı olan İstanbul'u kurtaran komutanlarımızdan güçlü, hamiyetli, saygın Albay Mustafa Kemal Beyefendi.”

:) Atam benim...

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bu milleti kurtaran oradaki askerlerimizin yüreğinde ki iman gücüdür. Bu gün ruhunu dinsizleştirdikleri, içi cunta dolu ordumuz, böyle bir durum ile karşı karşıya gelse, kaç tanesi acaba Allah Allah nidası ile gözünü kırpmadan ölüme gidecek?

Çooook merak ediyorum...

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Bu milleti kurtaran oradaki askerlerimizin yüreğinde ki iman gücüdür. Bu gün ruhunu dinsizleştirdikleri, içi cunta dolu ordumuz, böyle bir durum ile karşı karşıya gelse, kaç tanesi acaba Allah Allah nidası ile gözünü kırpmadan ölüme gidecek?

Çooook merak ediyorum...

Katılmamak elde Değil Kendi içlerinde Devlet kurmuşlar Osmanlının Gerileyiş dönemin Yeniçerilerine benziyor Şuan Tsk.