Asus ?

Somurtkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ArkadaşLar forumda yeniyim..

Doğru yeremi açıyorum konuyu onuda bilmiyorum..

Umarım yanls yere açmamısımdır.. ve daha fazLa uzatmadan konuya geçeyim.

Bi tane ba$ beLası Asus marka leptopum var..

1. prize takılı deilken sadece bataryası ile calısırken donuyor hep :sneaky2:
ama bataryayı cıkartıp direk prizden actıgım zaman donmuyor.:confused1:

2.suan kullandıgım vista ama ben bilgisayarcıya göturup bunu xp ye cevirtmek istedim (tuaf ama çeviremedi) olmaz bu dedi bişeyler söyledi ama tam aklımda deil.. tamam o zmn ben bu zmna kdr buna hiç format atmadım daha dedim tekrardan bi format atalım o zaman dedim.. formatta atamadı gene bişeyler dedi. arkasındaki bişeyden bahsetti onun cok ısındıgını felan söyledi onun değişmesi lazım dedi:huh:

bende oldugu gibi geri aldım leptopu..

3.ve son olarakda dvd seciyor bu kör olaasıca leptop:bored: mesela princo marka dvd yi okuyor dms marka dvd'yi okumuyor :(

bu durumda daha dorusu durumlarda ne yapmalıyım sizce bi bilgi verebilirmisiniz ?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Format atamamak xp yükleyeyemk gibi bir şey olmaz... senin bilgisayarcı yapamamış...

DVD okumamasına gelince DVD lerde + - durumu var format değiştiği zaman okumayabilir ya da DVD bozuktur...

Donma meselesi donanımdan ziyade vistadan kaynaklanıyordur...

ASUS a lanet okumak için aceleci davranmışsın...

Somurtkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format atamamak xp yükleyeyemk gibi bir şey olmaz... senin bilgisayarcı yapamamış...

DVD okumamasına gelince DVD lerde + - durumu var format değiştiği zaman okumayabilir ya da DVD bozuktur...

Donma meselesi donanımdan ziyade vistadan kaynaklanıyordur...

ASUS a lanet okumak için aceleci davranmışsın...

Kardeş öncelikle bilgi verdiğin için teşekkür ederim..

Format atamamak xp yükleyeyemk gibi bir şey olmaz... senin bilgisayarcı yapamamış.... walla bende anlamadım sonucta bilgisayarcıya götürdüm teknik servise yanı adam gozumun onunde gösterdi olmuyor felan dedi :S bende daha sonra baska bi bilgisayarcıya götürmedim.

diğer söylediğin..
format değiştiği zaman derken neyi kastettin onuda anlamadım. yani ben aldım alalı hiç bişey değiştirmedim buna adım gibi eminim.. ve dvd bozuk değil oda kesin normal dvd player'e takıyorum acılıyor ama benım leptopun dvd'ye takıyorum acılmıyor. bu söylediğimi tek bi dvd'de denemedm yaklasık 20 tane dvd'de denedim.

ve son olarakda o arkası bayaa ısınıyor sence servisemi göndereyim cok ısınıyor die ? servise göndersemde rahat bir iki ay sürer gelmesi diye göndermek istemiyrum:confused1:

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
cihazın yaşı kaç acep ? ( alalı ne kadar zaman oldu :) )

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
dvd lere dikkat edersen üzerlerinde DVD + R ya da DVD - R yazar... senin makinadaki DVD rom eğer + ya da - yi desteklemiyorsa desteklemediğini okumaz... Elindeki okunan ve okunmayan DVD lerin üzerlerine bir bak istersen... + mı - mi?

Çok ısınmaya gelince makna eskiyse fan yıpranmış olabilir öncelikle fan ı değiştirmeni ya da temizleyip yağlamanı tavsiye ederim... Yağlama ve temizleme için özel spreyler var...

Format atamayıp XP yükleyeymeme konusuna gelince... Senin hard disk sata... Elindeki XP cd si ise sata driveri olmayan bir xp cd si o yüzden kurulum esnasında bilgisayarın hard diski görmüyor... sata driveri ılan bir xp cd si bulman ya da sata driverlı xp cd si hazırlaman gerek...

shlmgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
dvd lere dikkat edersen üzerlerinde DVD + R ya da DVD - R yazar... senin makinadaki DVD rom eğer + ya da - yi desteklemiyorsa desteklemediğini okumaz... Elindeki okunan ve okunmayan DVD lerin üzerlerine bir bak istersen... + mı - mi?

Çok ısınmaya gelince makna eskiyse fan yıpranmış olabilir öncelikle fan ı değiştirmeni ya da temizleyip yağlamanı tavsiye ederim... Yağlama ve temizleme için özel spreyler var...

Format atamayıp XP yükleyeymeme konusuna gelince... Senin hard disk sata... Elindeki XP cd si ise sata driveri olmayan bir xp cd si o yüzden kurulum esnasında bilgisayarın hard diski görmüyor... sata driveri ılan bir xp cd si bulman ya da sata driverlı xp cd si hazırlaman gerek...

Arkdaşa katılıyorum benim söyleyeceklerimi söylemiş.

bendede fujittsu bi laptopvardı kendi cd lerini kaybettim normal xp cd sinden kurayım dedim hdd yok diyo bilgisayarcı bi arkadaşa götürdüm oda beceremedi bende googleye sordum ( yani biraz araştırdım) nlite diye bi programla sata driverlerini xp cd'sine nasıl entegre edeceğimi öğrendim. ve xp'yi yeniden kura bildim ama sana tavsiyem 10 aylık bi sistemse Win7 kurmandır. Çünkü be 2005 te aldığım fujitsu laptopa kurdum win7 yi eminol xp den hızlı çalışıyor. Nasıl yapacam deme biraz araştır takıldığın veya içinden çıkamadığın bir sorun olursa sor yardımcı olmaya çalışalım

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
kardeşim cihaz yeniymiş süperdir şimdi o herşey yükleye bilirsin gözünü karart kendin formata başla kesin yaparsın bak win7 cıktı driver aramanada gerek yok win7 nasıl kurulur geniş olarak anlatımı var

başarılar sana

Somurtkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar tesekkür ederim öncelikle, ilgilenip cevap yazdıgınız için.

Şimdi bende xp cd'si var ama o dediğiniz şeyden içinde varmı yokmu onuda bilmiyorum ve yoksa eğer nasıl ilave edilecek onuda bilmiyorum..

diğer arkadasımın dediği gibi kendim yapmaya calısıcam herşeyi artık.. ya olur yada olmaz bakalım..

bu arada win7 dediğiniz şeyi (bilmiyorum) desem cokmu geri kalmıs oluyorum:confused1: yada kısaltılmısını felanmı söylediniz siz anlamadım:(

her leptopta oldugu gibi benımkıde 10 ay önce ilk aldıgımda süper hızlıydı vista olmasına rağmen. ama ben vista değilde xp oldugu zaman daha hızlı olur diye düşünüyorum bu yuzdende xp kurmak istiyorum.

son olarakda bilgisayarın bu özellikleri sizce hızlı bi leptop olması için yeterlimi ?

teşekkürler tkrardan herkeze.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
ülen canavar gibi bilgisayarın var :D

Windows 7 yi duymadım demene şaşırdım... Windows 7 Vistadan sonra çıkn işletim sisteminin adı... Google yazsan 1000 lerce sayfa yazı çıkar...

Senin laptopda Windows 7 xp den daha hızlı ve stabil çalışır...

Bilgisayara kuramama gibi bir sıkıntı da yaşamazsın... çok rahat bir kurulumu var... Driver sorunu yok kendisi hemen buluyor driverları...

Sen windows 7 bulmaya çalış en iyisi... Bırak vistayı XP yi...

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Somurtkan yasadıgın yerde baska bır bılgısayarcı yok mu ... ona götür derim.. cunki anladığım kadarıyla bilgisayar konusunda bilgin baya az. o yüzden işletim sistemini değiştirmek gibi işlemler biraz bilgi isteyen şeylerdir.

Ama ısınmayla ilgili birşeyler yapabilirsin. Bilgsayarını alıp hava komprosoru olan bir yere getir. genelde benzin istasyonlarında olur ama baska yerden bulursanda olur. onu laptopun kenarında bulunan fan boslugundan tut. ama onu tutarken laptopun altı boslukta olsun.. ordan cıkan tozları gorebılırsın.. Uyarı olarak sakın bunu elektrık supurgesı veya sac kurutma makınessıyle deneme.. zarar verebılrsın.. en guvenılırı hava komprosoru ...

Ve ayrıca arkasdlar format konusunda dgru soylemıs sata drıverlı xp cd lazım sana.. genlde sonradan entegre ederler... bu sekılde soylersen hallederler..

http://support.asus.com/

ve bu ylladıgım sitede hangi işletim sistemini istiyorsan bilgisayarının hangı model oldugunu secerek uygun drıverlarınıda bulursun ...