Asus Zenfone 5Z vs Xiaomi Mi 8

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Merhaba arkadaşlar şuanda Asus Zenfone 5Z aldım fakat iade etme şansım henüz sonlanmadı.Bu iki telefon arasında çok kaldım Xiaomi Mi 8 in ekranının HDR10 desteklemesi,kamerasının daha iyi olması(En azından dxomark a göre),kızılötesi yüz tanıma gibi yönleriyle daha iyi.Asus ise stereo hoparlörleri ve 3.5 mm jak girişi olmasıyla önde.

Fiyat olarak aralarında 128 gb Mi 8 ile 350-400 TL fark vardı fakat Mi 8'in garantisi ithalatçı garantili olması ve çin cihazı olduğu için kutunun önceden açılıp global rom yüklenip kapatılması dolayısıyla güvenemedim.Ayrıca Asus'un tasarımı çok hoşuma gitti.

Sizde bu konu hakkında görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Ben olsam lg g7 yada meizu 16th bakardım ;) asus zen5z o fiyata almam mi8 iyi hoşta bozulsa çok sıkıntı ve stabil rom sıkıntısı xiaomi'de çok oluyor ayrıca şahsen tasarımını çok beğenmedim bir 16th'ye bak birde buna :)

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Ben olsam lg g7 yada meizu 16th bakardım ;) asus zen5z o fiyata almam mi8 iyi hoşta bozulsa çok sıkıntı ve stabil rom sıkıntısı xiaomi'de çok oluyor ayrıca şahsen tasarımını çok beğenmedim bir 16th'ye bak birde buna :)
16th çok güzel bir telefon fakat ben Türkiye'de yok diye biliyordum resmi olarak fakat şimdi baktım 3100 tl ye bulunuyormuş Meizu Türkiye garantili sağolun gerçekten değerlendirilebilir bir telefon.

Fakat LG G7'ye olumlu bakmıyorum çünkü LG'nin servisinden memnun olmayan çok kişi var ve telefonları sürekli sıkıntı çıkarıyormuş ghost screen,anakart problemleri vs. ayrıca kamera performansı rezalet dxomark puanı 83 LG G6'nın dxomark puanı bile 84 önceki seri telefonu daha iyi kamera performansına sahip.Son olarak snapdragon 845 kullanmasına karşın bir oyun oynadığınızda bir süre sonra performansı düşüyormuş ve siz o fps düşüşünü rahatlıkla hissediyormuşsunuz.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Son olarak snapdragon 845 kullanmasına karşın bir oyun oynadığınızda bir süre sonra performansı düşüyormuş ve siz o fps düşüşünü rahatlıkla hissediyormuşsunuz.

O sorun g7’de yok diye biliyorum(varsa kaynak linkini isterim :))
O mi8’in sorunu

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Bence meizu 16th alın harika bir cihaz ayrıca g7thinq şu an için sorunsuz deniyor yine siz bilirsiniz iki cihazda harika ama indirimi kaçırmadan çabuk karar vermek lazım

Reaksiyon puanı
76
Merhaba arkadaşlar şuanda Asus Zenfone 5Z aldım fakat iade etme şansım henüz sonlanmadı.Bu iki telefon arasında çok kaldım Xiaomi Mi 8 in ekranının HDR10 desteklemesi,kamerasının daha iyi olması(En azından dxomark a göre),kızılötesi yüz tanıma gibi yönleriyle daha iyi.Asus ise stereo hoparlörleri ve 3.5 mm jak girişi olmasıyla önde.

Fiyat olarak aralarında 128 gb Mi 8 ile 350-400 TL fark vardı fakat Mi 8'in garantisi ithalatçı garantili olması ve çin cihazı olduğu için kutunun önceden açılıp global rom yüklenip kapatılması dolayısıyla güvenemedim.Ayrıca Asus'un tasarımı çok hoşuma gitti.

Sizde bu konu hakkında görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Mi8 kullanmadım gördüm. Harika diyebilirim.

CheriouR

Doçent
Reaksiyon puanı
213
Asus Zenfone 5Z. (Kulaklık Girişi var :)) ) İkiside mutlu eder, keşke bunu alsaydım demezsin. 5z nin kamerasının mi 8 den bi tık daha iyi olduğunu duymuştum

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Asus Zenfone 5Z. (Kulaklık Girişi var :)) ) İkiside mutlu eder, keşke bunu alsaydım demezsin. 5z nin kamerasının mi 8 den bi tık daha iyi olduğunu duymuştum
Asus'u aldım zaten :) ama yinede bu paraları verdikten sonra pişman olmayayım diye sorayım dedim.

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
O sorun g7’de yok diye biliyorum(varsa kaynak linkini isterim :))
O mi8’in sorunu
Kusura bakmayın biraz geç oldu ama hem videoyu buldum hem de işlerim vardı.
Donanım Haber'in LG G7 Thinq incelemesinde bu sorunu söylüyor.

(Merak ediyorsanız 14.30'da başlıyor.)

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Kusura bakmayın biraz geç oldu ama hem videoyu buldum hem de işlerim vardı.
Donanım Haber'in LG G7 Thinq incelemesinde bu sorunu söylüyor.

(Merak ediyorsanız 14.30'da başlıyor.)
Araştırma sonucu bunu farkettim zaten ama yinede link için çok teşekkür ederim :)

kuipen

Asistan
Reaksiyon puanı
83
İki cihaz arasında kaldıysanız ve ithalatçı gibi şeyler kafanızı kurcalıyorsa en iyisi Asus olması ama farklı cihaz seçenekleri değerlendirilebilir arkadaşlarında önerdiği gibi Meizu 16 th gayet güzel bir cihaz ayrıca Meizu Türkiye garantili olarak satış fiyatı gayet ideal ve ses kalitesi olarak bayağı iyi yorumlara rastladım bir bakmanızı öneririm.