Asus zenfone 2 - sony xperia m4 aqua ?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Yalnız 1 yil degil 4-5 ay oldu cihaz tanitali :)
Biliyorum [emoji4] .

Mübalağa yapmaktı amacım. [emoji1] .

Bu cihazın beni üzen tek noksanı hTC (one M9) gibi her farklı özellik için ayrı bir cihaz çıkarması. 6 tane + 2 tane Snapdragon 615'li Zenfone Selfie.

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Biliyorum [emoji4] .

Mübalağa yapmaktı amacım. [emoji1] .

Bu cihazın beni üzen tek noksanı hTC (one M9) gibi her farklı özellik için ayrı bir cihaz çıkarması. 6 tane + 2 tane Snapdragon 615'li Zenfone Selfie.
O konuya katılıyorum çöp yapacak asus kendini ,ayrica snapdragon intelden daha kotu oldugu tarafıyım cunku bende zenfone 5 var g3 ile uygulama acilma hizlari ayniydi hatta az bi farkla zenfone 5 onde aciyo :) zenfone 2 ile g3 u koysak daglar kadar fark olur gibime geliyo

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
O konuya katılıyorum çöp yapacak asus kendini ,ayrica snapdragon intelden daha kotu oldugu tarafıyım cunku bende zenfone 5 var g3 ile uygulama acilma hizlari ayniydi hatta az bi farkla zenfone 5 onde aciyo :) zenfone 2 ile g3 u koysak daglar kadar fark olur gibime geliyo
En azından 1 yılda 6 tane üst seviyeyi orta seviye fiyatında satıyorlar.

Sony ile Asus bu yoldan giderse LG'nin satış rakamını kısa sürede yakalar, Samsung'u tahtından devirir.

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle şunu söylemeliyim hangi cihaz gelecek tartışması için bende defalarca asusun destek hattıyla irtibat kurdum.Fakat hiç birinde net bir şekilde şu cihaz gelecek denmedi.Fakat basına dağıtılan örnek cihazların hepsi(benim rastladıklarım için en azından) 4 gb versiyonudur.Asus bunu rastgele vermiş olamaz demi ? ..
İkinci olarak fiyat konusu tam bir muamma.Asus hiç bir şekilde fiyat konusunda sır vermiyor.Fakat bir çok ürünün yurtdışı/Türkiye fiyatları karşılaştırmalı oranlarla denkleştirildiğinde 1300 civarı bir fiyat ortaya çıkıyor.Fakat Asus her zaman süpriz yapabilecek bir firma.Örneğin Fransada normal fiyatı 349 Euro olacak Zenfone ' yi bir süreliğine 300 den sattı.Aynı şekilde ilk Zenfone serisinde ve Son zamanlarda satışa çıkan Zenpower larda da bu indirimli ön satışı sürdürmeyi devam ettirdi.Benim öngörüm cihazın kısa bir süreliğine 1100 lira civarında satışa çıkacağı yönündedir...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Fazla param yok performanslı ve kaliteli telefon almak istiyorum asus zenfone 2 nin 16gb lik modeli 1.8 ghz işlemci 4gb bellek var 1100 tl ama sony m4 aqua 1.5 ghz 2gb bellek var 1100 tl hangisini almaliyim

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Fazla param yok performanslı ve kaliteli telefon almak istiyorum asus zenfone 2 nin 16gb lik modeli 1.8 ghz işlemci 4gb bellek var 1100 tl ama sony m4 aqua 1.5 ghz 2gb bellek var 1100 tl hangisini almaliyim
Her konuda zenfone 2 ustundur tasarimda gorecelidir zenfone 2 biraz kalin ancak hissettirmiyor size kalmis. M4 aquada su gecirmez buda guzel bi ozellik

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Note3 de çok kaliteli ama güncel değil!!! bir telefonun güncellemeyi geç alması hiç almamasından iyidir. Ben m4 aqua'nın zenfone kadar güncelleme alacağını düşünmüyorum o sebepden zenfone2

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Note3 de çok kaliteli ama güncel değil!!! bir telefonun güncellemeyi geç alması hiç almamasından iyidir. Ben m4 aqua'nın zenfone kadar güncelleme alacağını düşünmüyorum o sebepden zenfone2

zenfone daha çok mu güncelleme alacak diyorsun :D sony 3 yılı geçmiş ürünlerine bile lolipop vermiş adam sony ile asus u kıyaslama .. zaten kıyaslama yapacak bir veri yok asus ile ilgili.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

M4 aqua yı bugün elime aldım çok inceleme şansım olmadı ama siyahı tasarımsal anlamda hoş gelmedi bana.Alıncaksa beyaz-mercan modellerine yönelmek daha doğru olur gibi geldi..Kulaklık kaliteli ses veriyor fakat ucuz bir görüntüsü var ve kulak içi değil.8gb bellek sorunu aynen konuştuğumuz gibi.Ancak uygulamalar sd karta taşınıyor(bazı uygulamalarda silinebiliyor sanırım).m4 aqua alınırsa sd kart+kulaklık(100 tl civarı) anlamında bir masrafı olabilir bilginize ...
Zenfone 2 yi de 1-2 güne inceleme fırsatım olcak.
Ama şunu söyliyim performans anlamında bi fark göremezsiniz.batarya konusunda da benzer performans alınıyor.kamerada bi tık zenfone önde gibi(örnek çekimlerde)
Bu bilgilerle beraber ele aldığınızda hangisi daha çok yatıyorsa kafanıza onu alın derim(şahsen tercihimi o şekilde yapacağım..)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Asus zenfone 6 yı kullanıyorum çok çok memnunum çift hatlı olması ayrı avantaj dün 5.0 lollipop oldu çok kalitteli ara yüzü 5 günde bir sürekli ekstra özellik yenilik katılıyor. Çok beğendim sanırım zenfone 2 ye geçecem şu aralar. :yes:
Sınırsız kamera özelliği ve gerçekten gece çekilen ffotoğraflar profesyonelce. kasma,donma hiç yok. Tavsiyemdir ama zenfone 2 yi bilmem dediklerim zenfone6 için. asus yaptımı tam ypr ve güveniyorum inancım tam ve bence zen2 zen 6 dan 2 kat daha iyi :)
+intel çok kaliteli
+asus marka
+4 GB ram on numara
+4 çekirdek ideal
+1100 tl sudan ucuz

axpe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vallla aç asusun testlerine bak birde sonynin sonra kararını ver çok düşünmezsin sonuçları görünce

S

SDN Okuru

SDN Okuru
corvocuğum sen kaynağını değiştir. ilk giren model 4gb lık olan oldu.

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sony mi güncelleme vermeyecek :lol::lol:

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10

Bu-neyin-kafas%C4%B1.jpg

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
orta'da tartışmaya kapalı bir konu varsa o da sony'nin kalitesidir ancak herkes cebinde'ki telefonun fanboy'u olduğundan sağlıklı düşünemeyip sözlerimi anlamamış olabilir! bu normaldir. bakın tekrarlıyorum ''Ben m4 aqua'nın zenfone kadar güncelleme alacağını düşünmüyorum'' yani sony'de güncelleme dağıtır ama asus gibi 700tl fiyat 4.3 yazılım sürümü olan telefonu önce kitkat sonra lollipop'a yükseltmez! ayrıca sony'nin 3 yıl önce çıkartdığı ve güncelleme verdiği telefonu zenfone2'den pahalı bırakın da güncelleme alsın:(

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Tabiki de Xperia C4 . Dahili hafızası 16 GB . BU bile daha öncelikli hale getiriyor. Bimeks te M4 Aqua yı inceledim 2.8 GB boş alan vardı cihazda. Şahsen 2,8 GB , sanmıyorum benim dosyalarımı saklamaya yeteceğini :mrgreen:

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bugün itibariyle 1099 liralık Zenfone 2 yi aldım ..
Tercih aşamasında kararsız kalmıştım sony kalitesi su geçirmezlik ve internetten gördüğüm şekliyle hoş tasarımı ilgimi çekmişti.Fakat uzun süredir de zenfone 2 takibindeydim.Tanıtımlarda falan çok kaba durduğunu düşündüm.Bir teknoloji mağazasına gidip ikisini de elime aldım ve kararım kesinlikle Zenfone 2 oldu...M4 aqua tasarım olarak çok hoş gelmedi elime aldığımda(özellikle siyahı) hafif olması iyi gelebilir ama sağlamlık hissi vermedi oyuncak telefon var gibi hissettim elimde.Kamerası orta seviyede yeterli.Hafıza sorunu var.İşlemci iyi pek kasma falan yapmayacaktır.Fakat arada kısa süreli takılmalara şahit oldum..
Zenfone 2 ye gelirsek gerçekten internette gördüğümden çok daha şık bir telefon.gri ve gold renkleri arasında kararsız kalmışken biraz da tesadüf eseri gold rengini aldım.Gayet akıcı arayüze sahip kişiselleştirme harika.Fakat tasarruf modlarını açıkçası pek bepenmedim.Yada beceremedim ama iyi bir tasarruf modu diyemem.Dengeli modda kullanırsanız işinizi fazlasıyla görecektir.Hala kısmen ingilizce yerler var.Bunlar güncellemelerle düzeltilcektir diye umuyorum.Bu arada cihaz otamatik olarak Asus güncellemelerini alıyor.Pek oyun oynamadığım için bu konuda fikir belirtemeyeceğim.Batarya konusuna gelirsek bazılarının dediği gibi 2 günü bulabilecek bir batarya yok.Ortalama bir kullanımla(internet ağırlıklı) bir günü rahat çıkaracağını düşünüyorum.(cihazı bugün aldığım için net bir şey söyleyemem)Hoparlör seviyesi yeterli fakat daha iyi olabilirdi.Kulaklık kaliteli bir ses veriyor fakat görünüşü daha ucuz bir kulaklık havasında.Kamera gerçekten iyi.Otomatik modda güzel fotoğraflar çekiyor fakat boyut büyük olduğu için titretme ihtimali artıyor.Selfie kamerası da gerçekten övgüyü hakediyor.Özellikle güzelleştirme modu başta kızlar olmak üzere bir çok kişiye güzel olanaklar sağlayacaktır...Gelelim Asusa küfrettiğim noktaya.Bildiğiniz gibi tanıtım cihazlarında(3580 işlemcili 32 gb rom) kutu içerisinden 2 amper değerinde bir adaptör çıkıyordu.Kutuyu açtığımda açıkçası pek kurcalamadım ama şarja takarken farkettim ki adaptörümüz hem boyut anlamında daha ufak hemde amper değer 1.35 .Yani anlayacağınız asus adaptörden kısmış...

Şimdilik anlatacaklarım bunlar.Konuyu ben açtım fakat konudan yararlanıp karar verecekler için kendi düşüncelerimi anlık olarak yazmak istedim.Umarım işinize yarar :)

goktas19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı olsun :)

Adaptör nasıl 1.35A bütün incleme videoların 2A di. Asus Türkiye Pazarında farklı stratejiler uyguluyor anlaşılan. Samsungdan alıştığımız şeyler bunlar ama Amper meselesi direk üstüne bastıkları Hızlı Şarjı etkliyor. Neden böyle bir şey yapmışlar acaba?

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekli dosyayı görüntüle 11764
Hayırlı olsun :)

Adaptör nasıl 1.35A bütün incleme videoların 2A di. Asus Türkiye Pazarında farklı stratejiler uyguluyor anlaşılan. Samsungdan alıştığımız şeyler bunlar ama Amper meselesi direk üstüne bastıkları Hızlı Şarjı etkliyor. Neden böyle bir şey yapmışlar acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 11764Eyvallah saolasın ...
Aynen dediğin gibi etkiliyor.. %15 de şarja koyduğumda tahmini 2 saat kaldı diyordu yani rahat bir yarım saat fark var ...

Ekli dosyayı görüntüle 11764

S

Snebsjnr

SDN Okuru
Kesinlikle M4 aqua aldım mükemmel 👌 sd kartı taktım harika cihaz bir sorun yaşamadım kesinlikle öneririm eline aldığında verdiği o his kesinlikle üst düzeyde bir deneyim ve Marsmellow da alacak.Orta segmente ilk su geçirmez cihaz diye biliyorum şimdiden hayırlı olsun