Asus Zenfone 2 Laser (Z00MD)Fiyatı, Özellikleri ve Değerlendirmem!

Asus Zenfone 2 Laser (Z00MD) Alınır mı?

  • Her türlü gideri var

    Kullanılan: 2 100.0%
  • Sonraki cihaza bakalım

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    2

Bu konuyu okuyanlar

REDFOKS

Müdavim
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Merhaba arkadaşlar Asus Zenfone 2 Laserin çeşitli varyasyonları mevcut, piyasada genel olarak ZE550KL modeli ile karşılaşıyoruz. Yalnız şuan benim elimde bulunan model ise Z00MD olan varyasyonu. Yaklaşık beş gündür kullandığım cihaza ve deneyimlerime, 700 TL seviyesinde bir fiyat etiketine sahip olduğunu göz önünde bulundurarak, alınır mı alınmaz mı birlikte bakalım.

Untitled-1.jpg


Öncelikle kısaca cihazın teknik özelliklerine göz atalım

· 5.96 inç, HD 720x1280, 246 dpi, IPS panel

· Corning® Gorilla® Glass 4

· Qualcomm MSM8916 QuadCore 1.5 GHz

· Adreno 405 Gpu

· 2GB LPDDR3 RAM

· 16 GB Depolama Alanı

· Ön 5 MP, Otofokus,

· Arka 13 MP, Otofokus, LED Flaş,

· Çift Sim kart desteği.

· Andoid 5.0.2 Lolilop (32 bit)

· 3000 mAh Li-Po batarya

Asus Zenfone 2 Laser (Z00MD) Tasarım ve dış Görünüş

Klasik Asus’un Zenfone cihazlarında kullandığı tasarım çizgilerini bu cihazda da görmek mümkün… Cihaz 6 inçlik ekranı ile oldukça büyük, açma kapama tuşu ve 3.5 mm jak girişi üst tarafta konumlandırılmış. Ses açma kapama tuşları ise cihazın arka tarafında kameranın hemen altında yer alıyor.

Arka kapakta ise tam olarak tıraşlanmış bir metal görünümü var. Bu oldukça dikkat çekiyor özellikle belirteyim. (Yalnız arka kapağın plastik olduğunu da söyleyelim)

Cihaz tasarım olarak ilk bakışta oldukça şık görünüyor. Eminim ki büyük ekranlı bir akıllı telefon isteyenlerin ilgisini hemen çekecektir. Yalnız şunları da söylemeden geçmeyelim.

-Cihazın açama kapama tuşunun üstte olması dezavantaj olsa da ekranın çift dokunuş ile açılıp kapanması bu durumu avantaja çeviriyor. Sorunsuz bir deneyim sunuyor.

-Tasarımın gereği olarak ses açma kapama tuşlarının arkada olması, kişiye göre değişir ama ben yanda olması tarafındayım.

-Bir diğer konu ise cihazın çerçevelerinin oldukça kalın olması ama bu durum cihazın tasarım hatları içinde iyi gizlenmiş çok göze batmıyor.

Sonuç olarak sunu söyleyebilirim her ne olursa olsun cihaz tasarım olarak elinizde kendini fark ettiriyor. Çevrenizdekiler cihazın marka ve modelini merak edip soruyorlar...

Asus Zenfone 2 Laser (Z00MD) Performans

Asus Zenfone 2 (Z00MD) Laser’in orta sınıf bir işlemcisi olması sebebi ile çok üst düzey bir deneyim beklememekte fayda var.

Cihazın menü geçişlerinde uygulama açıp kapanmalarında bir yavaşlık takılma görmedim. Oldukça akıcı çalışıyor.

Cihazda her hangi bir ısınma sorunu da yaşamadığımı özellikle belirteyim, özellikle periscope yayınlarını izlerken ve yayın yaparken ısınan bir önceki cihazımın aksine Asus Zenfone 2 (Z00MD) Laser’in hiç ısınmaması beni şaşırttı diyebilirim.

Oyunlar konusunda ise telefonda oyun oynamaktan pek hoşlanmayan biri olarak basit birkaç yarış oyunu kurdum sorunsuz oynatıyor. Casual oyunları oynayanları üzmeyeceğine eminim ama yüksek grafiğe sahip oyunları denemediğimi de belirteyim.

Son olarak cihazda beklentilerimin üstünde bir ses çıkış gücü olduğunu da belirteyim.

Şayet çok üst düzey bir performans beklentiniz yok ise cihaz kullanıcısını memnun edecektir.

Asus Zenfone 2 Laser (Z00MD) Kamera

Cihazda bulunan 5 mp ön ve 13 mp arka kamera ile uygun ışık koşulları yakalandığında güzel resimler çekilebiliyor. Özellikle çektiği resimleri sosyal medyada paylaşmayı sevenleri üzmeyecek bir kamera performansı var.

Bunlara ek olarak Asus kameraya birçok eğlenceli mod eklemeyi de ihmal etmemiş özellikle “Akıllı Kaldır” modu dikkat çekici resim çekerken kadraja giren gereksiz insanları kaldırmak için güzel düşünülmüş. Birde süper çözünürlük modun da yazılımsal olarak 51 mplik resimler çekmenizi sağlıyor ama cihazı acayip zorladığını da belirteyim.

Asus Zenfone 2 Laser (Z00MD) Batarya

Günümüzün akıllı telefonlarında başımızın belası bataryalar… Cihazda 3000 mAh pil mevcut normal kullanımda sabah tam dolu olarak alıp evden çıktığınızda sizi akşam eve dönene kadar idare edecektir. Yalnız yoğun kullanım senaryolarında ise her cihaz gibi gün içerisinde şarj etmeniz gerekebilir.

Asus Zenfone 2 Laser (Z00MD) Fiyat

Evet arkadaşlar Asus’un 9 inçlik akıllı telefon modelleri arasında yer alan Asus Zenfone 2 Laser (Z00MD) fiyatı 700 TL civarında, piyasada biraz üstünde ve altında bulunabiliyor.


Asus Zenfone 2 Laser (Z00MD) Alınır mı?

Cihazı tek elle kullanmayı hayal edenleri en baştan kenara alalım onu unutun kesinlikle tek elle kullanamazsınız.

Bana göre Asus Zenfone 2 Laser’in hedef kitlesi kesinlikle büyük ekranlı bir akıllı telefon isteyip, aynı zamanda da fiyatı çok uygun olsun diyen kitle. 700 TL’ye bu cihazın sunduklarını sunan başka bir cihaz bulmaz zor. Android 6.0 güncellemesinin de bu ürüne verileceğini hesaba katarsak, kişisel görüşüm bu cihaz alınır belli bir süre çatır çatır kullanılır.


Cihaz hakkında merak ettiğiniz başka şeyler varsa yorum olarak yazın cevaplayayım arkadaşlar.
 

Kuvvetmira

Müdavim
Katılım
29 Nisan 2013
Mesajlar
2,462
Reaksiyon puanı
38
Puanları
48
Bende kardeşime 5.5" aldım 2 hafta oldu telefonun 9 saat ekran süresi var, kıskanıyorum yani :) Eğer 6.0 büyük diyenler 5.5 alabilir bu iki telefon gerçekten FP ürünü.
 

REDFOKS

Müdavim
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63

Son mesajlar

Üst