- Reaksiyon puanı
- 25,596
Herkese selamlar. Geçtiğimiz günlerde kuzenime bir sistem topladım. Anakart Asus TUF Gaming X570 Plus modeli ve bellekler de G.Skill FlareX 3200 MHz CL 16 modeliydi. İlk başta herhangi bir sorun yok. Oyun oynandı, sürücüler güncellendi. Bilgisayar gün boyu açıktı. Gün sonunda BIOS güncellemesi yaptık. Güncellemeden sonra bilgisayar tak diye kapandı ve bir daha tepki vermedi. Son BIOS güncellemesi sonrası olduğunu tahmin ettim ve araştırmaya koyuldum. Aynı sorunu yaşayan benzer kullanıcılarda varmış. Büyük ihtimalle bellek uyumsuzluğu oluştu çünkü tüm TUF X570 kullanıcılarında meydana gelen bir hata değil. Ancak hatanın sebebi de Asus. Önceden uyumlu olan bir belleğin bir sürüm ile uyumsuz hale gelmesi kullanıcı kaynaklı bir durum değil. Sonuç olarak bu anakartı alacak arkadaşlar belleklerini araştırıp alsın kesinlikle. Resmi olarak verilen bellek destekleri hatalı çıkabiliyor görüldüğü üzere. Bu konuda hata alma olasılığınızın en düşük olduğu bellek ise aşağıdadır. Eğer TUF X570 almayı planlıyorsanız kesinlikle kullanıcı yorumlarına bakın.