Soru Asus Tuf cihazıma kulağıma dayayınca çok tiz ses geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Raypay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Raypay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Cihazı alalı 3-4gün oldu ciddi kontroller yapıyorum. Dün farkına vardım. Kulağımı üst hava çıkışının olduğu bölgeye verince sesi yoğun olarak algılayabiliyorum. Sesi şöyle tarif edeyim fanlar çalışırken zaten varsa bile duyamıyorum zaten bu yüzden konu açma gereği duydum. Ses çok hafif bir cızırtı üstüne aralıklı bir yay fırlatma gibi bir ses. Yani cıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııız arasında tık ----- tık--tık tık------tık --------tık tık ----tık ---tık ---tık ----------tık tık sesi gibi çok hafif ve tiz bu normal midir? kafamı kurcaladı
Mesaj otomatik birleştirildi:

+ Fareyi oynattığımda ses artıyor.

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Coil whine sorunu var belli. Cihaza zarar verecek veya performansını etkileyecek bir şey değil sadece ses yapar.

Raypay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Coil whine sorunu var belli. Cihaza zarar verecek veya performansını etkileyecek bir şey değil sadece ses yapar.
Asus bu konu hakkında sert midir bu mesajın vesilesiyle herkese yazıyorum bu konuda bilgisi olanlar için değişim/iade yapar mı? Bu paraya bu hizmet beni biraz sinirlendiriyor. Hoşuma gitmedi ve rahatsız ediyor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Asus bu konu hakkında sert midir bu mesajın vesilesiyle herkese yazıyorum bu konuda bilgisi olanlar için değişim/iade yapar mı? Bu paraya bu hizmet beni biraz sinirlendiriyor. Hoşuma gitmedi ve rahatsız ediyor.
O servisin bileceği iş ben net bir şey diyemem. TR şartlarında o para çok gözükse de TUF serisi orta seviye bir ürün. ABD'de pek çok kişi ROG serisine yöneliyor. O yüzden direkt olarak kaliteli bir ürün imajı oluşmasın gözünüde. Sorunları olabilir elbette. ROG kadar denetimden geçmiyor TUF serisi.

Raypay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Yine de coil whine ben hatalı bir sorun olmadığına göre dava açmaya hazırlanabilirim sanırım. Çünkü bunların işi zorlaştıracağı bariz gibi.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Dava açarsan veya Tüketici mahkemesine gidersen süreç 6-7 aydan önce çözülmez. Servis coil whine sorunun kabul edip çözebilir veya yeni ürün ile değiştirebilir ancak bazen kullanıma engel olmadığı için kabul etmedikleri de oluyor. İlk önce servis ile görüşün derim.

Raypay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Dava açarsan veya Tüketici mahkemesine gidersen süreç 6-7 aydan önce çözülmez. Servis coil whine sorunun kabul edip çözebilir veya yeni ürün ile değiştirebilir ancak bazen kullanıma engel olmadığı için kabul etmedikleri de oluyor. İlk önce servis ile görüşün derim.
Tabiki önce mail attım. Muhtemelen maille değil arayarak bunun bir hata olmadığını belirtirler dolayısıyla birazcık üstüne giderim ama ilgilenmezler. Umarım iyi bir ekibe denk gelirim ne diyelim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Tabiki önce mail attım. Muhtemelen maille değil arayarak bunun bir hata olmadığını belirtirler dolayısıyla birazcık üstüne giderim ama ilgilenmezler. Umarım iyi bir ekibe denk gelirim ne diyelim.
Muhtemelen ürünü ilk önce servise göndermenizi, incelemelerin ardından size görüş döneceklerini söyleceklerdir.

folroad

Asistan
Reaksiyon puanı
15
bende de aynı model var cpu sesine benzer bi ses normal ortamda kafayı klavyeye yaslayarak duyuluyor bende .

Raypay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
bende de aynı model var cpu sesine benzer bi ses normal ortamda kafayı klavyeye yaslayarak duyuluyor bende .
Aynen ama eğer evde kimse yoksa ve buzdolabı gibi sesi olan elemanlardan uzaksan dizininüstündeyken de duyabiliyorsun ve gece baya belli ediyor kendini

folroad

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Aynen ama eğer evde kimse yoksa ve buzdolabı gibi sesi olan elemanlardan uzaksan dizininüstündeyken de duyabiliyorsun ve gece baya belli ediyor kendini
evet gece 2 gibi çok sessizken sesi duyuluyor galiba kronik bir sorun.

Raypay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
çok takmadım zaten uğraşsamda pek birşey değişmezdi
Boş bir zamanınızda uğraşmanızı öneririm ben de şuan uğraşamayacam laptop lazım ama garanti süresi 2 yıl sonuçta şans hep var

Bir şey soracağım bu sesi her şey kapalıyken ve fan çalışmazken duyuyor sunuz değil mi ve fareyi oynatırken anlık cızırtı sesi artıyor mu evde denediğimde artmıştı

Coil whineyi daha çok yük altında olan bir şey diye okudum da

Son düzenleme:

Raypay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Asustan gelen cevap.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210909-101608_Outlook.jpg
    Screenshot_20210909-101608_Outlook.jpg
    81.4 KB · Görüntüleme: 127

folroad

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Son düzenleme:

Raypay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Hocam siz ne düşünüyorsunuz?
Gidip götürelim mi?
Gerçi elden vermek gerekir bulunduğum ildede asus servisi yok.

Benimkinin fan sesi de biraz fazla geliyor seninki de öylemi.
Yok fan sesi normal geldi bana yeni zaten 6 gün oldu. Şimdi vatan bilgisayarı arayıp değişim yapılıp yapılamayacağını soracağım. Yoksa servisle ciddi bir konuşma yapmalıyım. Boşu boşuna serviste 3 hafta beklemesi bir risk. Sen de arayıp sor 2 kişi soralım aldığımız cevapları buraya yazalım. Olur mu?