Asus Rog strix Gtx 970 Yardım

berat1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar daha oncede konus acmıstım fakat kimse yardımcı olmadı muhakkak bilen vardır lütfen yardımcı olurmusunuz.1 aydır uğrasıyorum ve sonuc bulamadım. Yeni bilgisayar topladım yaklasık bir ay once, ekran kartım asus rog strix gtx 970 sorunum şu arkadaslar driveri kuruyorum giriyorum oyuna 55-60 fps bilgisayara reset atıyorum fps 22 kapatmadan tekrar driver kurunca yine 55 -60 oluyor yani her actığımda driveri kurmam gerekiyor driverim güncel bu arada bu sorun yüzünden format atmıstım bir hafta sorun olmadı ondan sonra oyun oynarken yine gitti birden yine aynı sorun oldu. Her açtığımda driver kurmassam oyunlar kasıyor . Lütfen yardımcı olurmusunuz hiç bir yerde bulamadım.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yardımcı olabilecek birisi yok mu ?

Böyle bir saçmalık olur mu ? Olmaz, yapacağın şeyler;

Temiz format atıp sürücüleri kendi sitesinden doğru bir şekilde yüklemek.
AIDA64 Extreme yazılımı ile sıcaklık değerlerinizi kontrol edin.
Olmazsa ekran kartını başka bir makinede deneyin.
Eğer sorun devam ederse aldığınız yere geri götürün iade isteyin kolay gelsin.

berat1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sıcaklık değerleri gayet iyi oyunlarda oc siz 63 ü gecmiyor oc li 69 u gecmiyor.Driverların hepsi doğru sitesinden kurdum
Arastırıken birisi söyle birşey yazmıs benimde acaba ekran kartı biosunumu güncelemem gerekiyor ve nasıl güncellerim techpowerup dan güncelemesini indirdim fakat .rom uzantısı hic birşey yapamadım acamadım. Ne yapmam lazım

Displayport ve fan problemi
Daha önceki yorumumda bu ikisinde problem olduğunu ve ekran kartının bios update inden sonra tekrar bilgi vereceğimi yazmıştım. Ekran kartı bios update ini yaptım ve hem fan hemde display port sorunu düzeldi. İnceleme videolarını ve karşılaştırma testlerinide inceledim oldukça iyi bir kart ve şuanda sorunsuz kullanmaktayım. Oyunlarda daha test etmedim. Fakat incelediğim videolarda bir çok oyun test edildi ve hepsinde full ayarlarda ve sorunsuz çalışmakta olduğunu gördüm.

batuzap

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Muhtemelen sorunun monitör de kaç hz eğer 60'tan düşükse az fps alırsın

obnaxious

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haksız mıyım ?

Monitörün yenileme sıklığını belirleyen ekran kartıdır. Sen monitörü takmasan bile oyun aynı fps değeri ile çalışır. Tek fark bunu göremezsin. :) Monitör sadece yorumlanmış grafikleri göstermeye yarar. Dolayısıyla sen örneğin 1000hz destekli bir monitöre sahip olsan bile görüntüyü ekran kartının desteklediği frekansta görürsün.

batuzap

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam ama 980 le bile 50. Hzlik ekranda 120 .fps bulamazsın