nfurkankaya
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Asus ROG GL553VD laptopumu 2017 yazında satın aldım. Başlarda CS:GO, LoL, Skyrim, Titanfall, GTA V gibi oyunları "ultra" ayarlarda sıkıntı çekmeden oynardım. Hatta Asus'un "Gaming Center" yazılımıyla fanları max RPM'de (6300RPM) çalıştırmama bile gerek kalmadan oynardım. Son zamanlarda FPS düşmesi yaşadığım için laptopu bir kez sıfırladım. Sorunlarım kısa bir süreliğine düzeldi (yaklaşık 1 ay kadar). Şu sıralar aynı olayları tekrar yaşadı. Fanları maksimum RPM ile çalıştırsam da, en düşük grafik ayarlarında oynasam da anlık donma/kasma sıkıntıları yaşıyorum. Laptop yeni olduğu için çıldırma noktasına geldim. Araştırmalarım sonucunda bu sorunun HDD ya da SSD kaynaklı olabileceğini öğrendim ve "HD Tune" isimli programda Benchmark testi yaptım sonuçları sizle paylaşıyorum. Sistem özellikleri aşağıdaki gibidir.
Bu programda yapmamı istediğiniz başka bir test varsa yapabilirim. Sorun SSD veya HDD de ise çözümü nedir?
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
- Intel i7 7700HQ işlemci
- Nvidia GTX 1050, 4 GB ekran kartı
- 1 TB HDD/ 128 GB SSD
- 16 GB RAM DDR4 2133 MHz
Bu programda yapmamı istediğiniz başka bir test varsa yapabilirim. Sorun SSD veya HDD de ise çözümü nedir?
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.