Z590 P niye olmaz hocam merak ettim özellik konusunda baya fark atıyor bir tek ona takıldım maalesef.B560 m daha iyi olur
Peki B560M Bazooka gibi daha iyi bir anakart varmı ? (1000-1200)B560M Bazooka daha serin çalışan bir anakart. Z590-P, Z590 serisi içerisinde en fazla ısınan anakartlardan birisi. B560M Bazooka da tam tersine B560 serisinde en az ısınanlardan birisi. Giriş ve orta seviye için konuşuyorum tabi.
Biraz farkla bunu alabilirsin.Peki B560M Bazooka gibi daha iyi bir anakart varmı ? (1000-1200)
Z serisi ile çok farkları var ama abi. Tabi normal bir kullanıcı için B serisi hatta H serisi bile yeterli orası ayrı konu. Yüksek RAM hızı istemiyorsa ve O.C. yapmaycaksa (zaten çarpanı kapalı işlemci gerçi) B serisi alması bence de daha mantıklı olur.B560M Bazooka daha serin çalışan bir anakart. Z590-P, Z590 serisi içerisinde en fazla ısınan anakartlardan birisi. B560M Bazooka da tam tersine B560 serisinde en az ısınanlardan birisi. Giriş ve orta seviye için konuşuyorum tabi.
Yani b560 gibi bir güzel anakart demek istediniz sanırım hocamZ serisi ile çok farkları var ama abi. Tabi normal bir kullanıcı için B serisi hatta H serisi bile yeterli orası ayrı konu. Yüksek RAM hızı istemiyorsa ve O.C. yapmaycaksa (zaten çarpanı kapalı işlemci gerçi) B serisi alması bence de daha mantıklı olur.
Evet ikisi de iyidir. Ama Z serisi ile arasında dağlar kadar fark var. Ama dediğim gibi 11400 ile O.C. yapamazsınız, bundan ötürü B serisi anakart da pek güzel iş görecektir.Yani b560 gibi bir güzel anakart demek istediniz sanırım hocam
Tabi piyasada bu anakarttan baya var kalitelisinden bulmak lazım.Yani b560 gibi bir güzel anakart demek istediniz sanırım hocam
Benim önerim Asus veya GIGABYTE'ya yönelmenizden yana. MSI pek önermiyorum.Tabi piyasada bu anakarttan baya var kalitelisinden bulmak lazım.
3600 MHz'den fazla RAM hızı pek gerekli değil zaten. İdeali 3600 MHz CL16. Z590 P Z serisi bir anakart olsa da 11700K-11600K gibi çarpan kilidi açık işlemcilerle kullanıldığında 90 derece civarına çıkabilen hatta thermal throttling'e yaklaşan bir anakart. İyi bir işlemci ile kullanamayacaksam ne yapayım ben o Z serisi anakartı o zaman.Z serisi ile çok farkları var ama abi. Tabi normal bir kullanıcı için B serisi hatta H serisi bile yeterli orası ayrı konu. Yüksek RAM hızı istemiyorsa ve O.C. yapmaycaksa (zaten çarpanı kapalı işlemci gerçi) B serisi alması bence de daha mantıklı olur.
Aynen.3600 MHz'den fazla RAM hızı pek gerekli değil zaten. İdeali 3600 MHz CL16. Z590 P Z serisi bir anakart olsa da 11700K-11600K gibi çarpan kilidi açık işlemcilerle kullanıldığında 90 derece civarına çıkabilen hatta thermal throttling'e yaklaşan bir anakart. İyi bir işlemci ile kullanamayacaksam ne yapayım ben o Z serisi anakartı o zaman.
Bu nasıl hocamEvet ikisi de iyidir. Ama Z serisi ile arasında dağlar kadar fark var. Ama dediğim gibi 11400 ile O.C. yapamazsınız, bundan ötürü B serisi anakart da pek güzel iş görecektir.
Kaslı ve ATX bir anakart. Fena durmuyor bence.
Ayrıca msi z490 a pro da olabilir sanırım
Bunun haricinde önerebileceğiniz bir kart varmı hocam önerileriniz benim için önemli.Kaslı ve ATX bir anakart. Fena durmuyor bence.
Evet o da bir diğer alternatif. Ancak ben B560'dan yanayım.Ayrıca msi z490 a pro da olabilir sanırım
Tekrar söylüyorum. O fiyat bandında alabileceğin en iyi B serisi anakart MSI MAG B560M Mortar. PCB ve VRM devreleri kaliteli. Boşuna 8+4 CPU girişi yok o anakartta.Kaslı ve ATX bir anakart. Fena durmuyor bence.
Z 490 a pro nasıldır hocam eğer bu anakartıda önermezseniz. B560-plus alacağım.Tekrar söylüyorum. O fiyat bandında alabileceğin en iyi B serisi anakart MSI MAG B560M Mortar. PCB ve VRM devreleri kaliteli. Boşuna 8+4 CPU girişi yok o anakartta.
@Görkem SayToplayacağım sistemde i5 11400 olacak.
İkisi arasında kaldım özellikle @met 35 kardeşim msi bazooka b560m anakartını önerdi sizinde görüşünüzü öğrenmek istiyorum...
Z490-A Pro da iyi bir anakart ama Asus Prime modelinde niye bu kadar ısrar ettiniz anlamadım. Asus'da ROG veya en azından TUF serisi olmadığı sürece kalite falan beklemeyin çok net söyleyebilirim bunu. Prime serisi Asus'un en dandirik serisidir.Z 490 a pro nasıldır hocam eğer bu anakartıda önermezseniz. B560-plus alacağım.
Anladım hocam hepinize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.@met 35 @Görkem Say@Görkem Say
Görkem ben o kadar söyledim ,ikna olmadı.
@Kaan070900
Yazmıyacaktım ama illa Z590 alacam diyorsun,belli. Fazla vermeyi kafaya koymuşsunO zaman bari asus prime z590 dan daha serin çalışan ve daha ucuz olan bunu al.
Ekli dosyayı görüntüle 165029![]()
MSI Z590-A Pro Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Z590-A Pro Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Z590-A Pro Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 9.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bios olmadığı anlamına mı geliyor yoksa benmi yanlış anlıyorum.Anladım hocam hepinize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.@met 35 @Görkem Say
Bir tek inanınki şu karşılaştırma benim kafamı karıştırdı.
Asus Prime Z590-P - MSI MAG B560M Bazooka Karşılaştırması - Epey
Epey - Asus Prime Z590-P - MSI MAG B560M Bazooka özellik ve fiyat karşılaştırmasıwww.epey.com
Onun haricinde artık ne alacağıma karar verdim.
Msi Z490 A Pro
Zaten Asus prime Z590 P ile aynı performasta.
Bu ne demek hocam bios sayısında aoru işareti var.alttaki resimde
Anlaşıldı cevap yok o zaman konuyu kapatıp hiç macera aramadan direkt b560 plus alıp geçeceğim zaten bu işlemciye ve sisteme uyan anakart bu.Anladım hocam hepinize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.@met 35 @Görkem Say
Epey - Asus Prime Z590-P - MSI MAG B560M Bazooka özellik ve fiyat karşılaştırmasıwww.epey.com
Msi Z490 A Pro
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bios olmadığı anlamına mı geliyor yoksa benmi yanlış anlıyorum.
Anladım hocam dediğim gibi bu işlere daha yeni giriştim öyle çok bir bilgim yok.bide bunu buldum umarım iyidir ?Anakart alırken Epey vb. yerlere bakmayın. BIOS olmayan anakart mı olurEpey telefonlar için doğru bilgiler içeriyor sadece. Ben senin yerinde olsam bir tık daha zorlar Bazooka yerine Mortar alırım.
Arkadaşlar msi b560 mortar alacağım hepinize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Anladım hocam hepinize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.@met 35 @Görkem Say
Msi Z490 A Pro
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bios olmadığı anlamına mı geliyor yoksa benmi yanlış anlıyorum.