Asus Nvidia GeForce GT-630 Ram Sorunu

tahtagurusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba, bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim...

Asus GT-630 Ekran kartım var ve ram'de sorun yaşıyorum. Aldığımız yerde ürünün 2GB destekli olduğu söylendi ve markaya da güvendiğimiz için sorgusuz sualsiz aldık. yalnız cihazımızda kullanmaya başladıktan bir süre sonra pc'min kasmaya başladığını hissettim.
Cihazda zaman zaman donmalar yavaşlamalar meydana geliyordu. ilk başlarda işletim sisteminden kaynaklandığını düşündüm fakat aklımıza ramle alakalı olabileceği geldi.
Şuan PC'de Windows 8.1 32Bit Yüklü, 4 GB ram, intel core quad cpu q8400 @2,66 ghz donanıma sahip.
Yalnız Kullanılabilir ram miktarı ekran kartıyla 2,75, Onboard Ekran kartında 3 gb görüyor.
bu sorunumla alakalı yardımcı olabilir misiniz ?
Ne yapmam gerekiyor

Not: Cihazı bir kere servise yolladık sorunsuz olduğunu söylediler...

icakir86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle 32-bit işletim sistemiyle 4 gb rami adresleyemessin. 4 gb ram tam olarak görmen için sistemi 64 bit olarak tekrar kurman lazım.

Bunun dışında nvidia ekran kartlarının bazılarında turbo cache mi ole bi özellik var adını yanlış yazmış olabilirim. bu özellik ile ramdan bir miktar alanı kendine ayırıp orayıda gerektiğinde kullanmak için hazırda tutuyor böle bişi olabilir.

tahtagurusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle 32-bit işletim sistemiyle 4 gb rami adresleyemessin. 4 gb ram tam olarak görmen için sistemi 64 bit olarak tekrar kurman lazım.

Bilgi için Teşekkür Ederim. 32Bit'te zaten 4 gb beklemiyorum. Ekran kartını takmadan OnBoard üzerindeki Kartta 3 Gb alabiliyorsam burada da Aynısı istiyorum. Yani Zaten Hali Hazırda Kartın Kendisi 2Gb Ram Destekli iken Benim Pc'min Ram'inden Çalıp Beni Yavaşlatmasını İstemiyorum... :(

tahtagurusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Forumu canlı tutamayan ya da konuya rağbet etmeyen arkadaşlara teşekkür ederim. sorunu kendim çözdüm, bütün sıkıntı ana karttan kaynaklanıyormuş. ana kartımız maalesef ekran kartımızı desteklemiyormuş. Msi G41 serisi bir ana kart aldık ve 64 bit işletim sistemi yükleyerek sorun çözülmüş oldu....

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=402511]tahtagurusu[/MENTION]

Anakart ekran kartini desteklemiyorsa o ekran kartini yuvaya takamazdin. Sorun bu olamaz.

Almis oldugun kart giris seviye ekran karti. Oyunlarda iyi bir performans alacagini düsünüyorsan yaniliyorsun.

tahtagurusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=312196]edox[/MENTION] üstad benim derdim yüksek ya da iyi bir performans almak değil. iş yerimde ki kullandığım pc'mde orta yollu bir performansla takılmaktı. en azından ets2 yi orta seviyede oynayabilmekti. ama elimdeki foxconn g31 serisi ana kartımda bu ekran kartını kullandığımda, sorn olduğunu söyledim ama şuan g41'de sorunum çözüldü istediğim gibi kullanıyorum :clap::clap:

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
@edox üstad benim derdim yüksek ya da iyi bir performans almak değil. iş yerimde ki kullandığım pc'mde orta yollu bir performansla takılmaktı. en azından ets2 yi orta seviyede oynayabilmekti. ama elimdeki foxconn g31 serisi ana kartımda bu ekran kartını kullandığımda, sorn olduğunu söyledim ama şuan g41'de sorunum çözüldü istediğim gibi kullanıyorum :clap::clap:

Sen öyle diyorsan öyledir kardes :)

Belki benim bilmedigim bir olayla karsilasmissindir.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
@edox üstad benim derdim yüksek ya da iyi bir performans almak değil. iş yerimde ki kullandığım pc'mde orta yollu bir performansla takılmaktı. en azından ets2 yi orta seviyede oynayabilmekti. ama elimdeki foxconn g31 serisi ana kartımda bu ekran kartını kullandığımda, sorn olduğunu söyledim ama şuan g41'de sorunum çözüldü istediğim gibi kullanıyorum :clap::clap:

O ekran kartı ile asus overclock ile saat hıını filan en üste alarak ets 2 yi 1280- 1024 çözünürlük en son ayarlarda oynuyordum kasma filan da olmuyordu.