Asus N61jq ısınma problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cecil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar
2 buçuk yıldır herhangi bir sorunla karşılaşmadan kullandığım dizüstü bilgisayarım son 1 haftadır sapıttı:unsure: daha önceden hiç ısınma problemi ile karşılaşmamama rağmen 7-8 gündür özellik işlemci yük altındayken (far cry 3 oynarken) sıcaklık 97-98 derecelere çıkıyor ve pc kapanıyor. Aletin arka kapağını çıkarıp bikaç kez fan temizliği yaptım ama değişen birşey olmadı. Garantisi de dolduğu için servise göndermek istemiyorum. Çeşitli sitelerde termal macun kullanılması tavsiye ediliyor ancak bu konuda da hiçbir bilgim yok. Sizin önerileriniz nelerdir? Bu arada işlemcim Core i7 720qm, Ati Radeon hd5730 ekran kartı :cursing:

Marcelo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben 2 hafta önce laptop aldım. Şimdi soğutucu alacağım. Bende 85leri görüyorum şu anda. Sürekli yüksek dereceler işlemci ve ekran kartının ömrünü yer.. Soğutucu temin etmeni öneririm. Ama öyle 20 30 liralık bişey değil.

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim anlamadığım şey şu, bilgisayarda sürekli oyun oynuyordum soğutucu kullanmadan ve böyle bi sorunla karşılaşmıyordum, 2 buçuk yıl sonra bununla karşılaşmam aklıma başka sorun olabileceğini getiriyor :S

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
belki de far cry3 zorluyor sistemi görüntü ayarlarını biraz düşürsen de öyle bir denesen :)

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
diğer oyunlarda veya video formatını değiştirirken de aynı sorun oluyor, kısacası işlemci yükü arttığında, yazılımsal bir problem olasılığını eledim şahsen

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
o zaman tozlanmıştır 2.5 sene olmuş garantisi bitmiş bir açıp temizlemekte fayda olur :)

sleeper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tavsiyem termal macununu yenilemen.İçinide iyice temizle.Sonra format atmayı da önerebilirim.Bende buna benzer sorun vardı winrardan dosya açarken hata verdi dondu.kapatıp açtığımda işlem yapılmadığında da işlemci sürekli çalışıyor ve ısınıyordu.Format tan sonra düzeldi.Belki sende de işe yarar.

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Termal macunu nasıl yenileyeceğimi uygulamalı/resimli gösteren site var mıdır? Bilenlerin tavsiyelerine açığım :)

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bu kadar kısa sürede belki yüklediğin bir yazılım bilgisarayını meşgul ederek zorlanmasına ve ısınmasına da yol acabilir bunu engellemek için en iyisinden bi soğutucu alabilirsin.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Termal macunu nasıl yenileyeceğimi uygulamalı/resimli gösteren site var mıdır? Bilenlerin tavsiyelerine açığım :)

Laptoplarda termal macundan çok fan giriş ve çıkışlarındaki tozlar daha etkili oluyor. Hiç hava çıkış deliğine cihaz çalışmıyorken üflemeyi denedin mi? Elektrik süpürgesi ya da kompresör kullanma yalnız. Normal insan nefesi bile yeterli olabiliyor. En azından benim laptop ısınmaya başladı mı üflüyorum, oldukça fazla toz çıkıyor içinden. Ancak cihazı açmışlığım da var ve fan yapısı buna müsait benim cihazın.

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hava çıkışını temizledim, toz sorunu yok, ben en iyisi bide format atayım o zaman, termal macun pek önerilmedi forumca :)

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
hava çıkışını temizledim, toz sorunu yok, ben en iyisi bide format atayım o zaman, termal macun pek önerilmedi forumca :)

Hocam önerilmedi değil olay. Hiç laptop içi gördünüz mü? Birçok bilgisayarcı bile laptoplara adam gibi macun süremez. İşini bilen adam yapmalı. Zaten aletlerin içi cihaz o kutuya sığsın diye milim milim tasarlanıyor. Macun uygulayım derken taşarsa sorun olur ya da iyi uygulanmazsa bir anlamı olmaz.

Bu arada ekran kartı sürücüsü mevcut di mi? Uygun sürücü kurulu olmayan cihazlarda sistem, ekran kartına (özellikle oyunlarda) çok yüklenir.

Cecil

Asistan
Reaksiyon puanı
1
cihazımın içini bikaç kez açtım fanı bütünüyle temizlemek için, yetkili servisi dışında bilgisayar tamircisine falan da hiç götürmedim zaten, ekran kartı sürücüsü amd'nin sitesinden yüklendi ve güncel, zaten sorunum 1 haftadır başladı, yaramaz bişe de yüklemedim ki çok şaşkınım açıkçası

Qzan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar
2 buçuk yıldır herhangi bir sorunla karşılaşmadan kullandığım dizüstü bilgisayarım son 1 haftadır sapıttı:unsure: daha önceden hiç ısınma problemi ile karşılaşmamama rağmen 7-8 gündür özellik işlemci yük altındayken (far cry 3 oynarken) sıcaklık 97-98 derecelere çıkıyor ve pc kapanıyor. Aletin arka kapağını çıkarıp bikaç kez fan temizliği yaptım ama değişen birşey olmadı. Garantisi de dolduğu için servise göndermek istemiyorum. Çeşitli sitelerde termal macun kullanılması tavsiye ediliyor ancak bu konuda da hiçbir bilgim yok. Sizin önerileriniz nelerdir? Bu arada işlemcim Core i7 720qm, Ati Radeon hd5730 ekran kartı :cursing:

Aslında cevap sorunun içinde , yeni nesil oyunlar çok fazla grafik performansı ve Direct X 11 desteği istiyor fakat sistemin bu oyunun özelliklerini karşılamıyorsa işlemciyi zorlar ve 5 10 dk sonra bilemedin 1 saat sonra bilgisayarını tamamen kapatır.Ayrıca 2 yıl içerisinde hiç fan temizlemesi yapmadıysan bu da işlemcinin yavaşlamasına sebep olur. Artık yeni nesil oyunlar 256 bit ekran kartı performansı istiyor...

İyi Forumlar...