Asus N56VZ-4402H Windows 8'de kasıyor Ne yapmalıyım ?

caglarsss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, laptobumda biraz ısınma problemi olduğu için garantiye göndermiştim. Dün garantiden geldi temizlenip işletim sistemi yeniden kurulup gönderilmiş. Fakat bana windows 8 de kasıyor gibime geldi. Özelllikleri: 2.4 ghz turbo ile 3.4 ghz, 16 Gb Ddr3 1600 Mhz, 1 tb Toshiba orjinal hard diski, 4 gb nvidia 650m 128 bit ekran kartı , Hd grafik 4000 kartı. Bu özelliklere göre windows ekranında bir mozillayı aç dediğimde 3-4 sn bekleyip öyle açması, speed fan programını açtığımda rahat 15-20sn bekletmesi,pes 2015.exe yi açtığımda 20-25sn bekleyip yanıt vermeyip sonra açılması bana çok saçma geldi. Açılıp kapanmalar ram'e bağlı diye biliyordum ram'lerde 16 gb gayet yüksek ama ne yapmalıyım bilmiyorum. Pc gelir gelmez direk yaptığım asusun sitesinden güncel sürücülerini indirmek oldu. Daha sonra nvidianın sitesinden güncel sürücüyü yükledim. Windows derecelendirmede hiç bi değişiklik olmadı. Asusun çoğu programını kaldırdım pcde fazla yer tutmasın diye. Pcyi windows 7 yaparsam hızlanır mı diye düşünüyorum kendi kendime. Bu laptobun aynısını kullanan 2 arkadaşm var kesinlikle tavsiye etmiyorlar daha beter olur diyorlar. Başkada aklıma birşey gelmiyor.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: Lütfen pc ye recovery yap yada 0 la gibisinden şeyler yazmayın zaten pc herşeyiyle 0 ken denemiştim.Sonradan bi tek sürücüleri ve en son pes i yükledim.

İlgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Sıcaklığına bir baksana laptop'un...

Isınma sorununu düzeltmeyip, daha fazla bozmuşlar ise böyle bir durum sözkonusu olabilir mi diye düşünüyorum. Bir de aynı model laptop kullanan arkadaşlarla beraber kullanarak bir karşılaştır derim. Gerçekten kasma var mı yok mu anlarsın.

Bende N53SV var, önceki modellerden... 8 yüklü 14 GB RAM var ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Hybrid disk aldım, bunu da not olarak düşeyim. Hybrid diski de tavsiye ederim.

caglarsss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sıcaklığı speed fan programında 34-35 derece civarında dün gece sabaha kadar windows ekranında açık kaldı torrent açıktı sadece.40 dereceyi pek geçmiyor diyebilirim.Zaten el ile sıcaklığı çok ılıktı 40 derecede bile. Isınma sorununda problem yaşanmadım. hybriden kastınız nedir ssd hard disk mi ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sıcaklığı speed fan programında 34-35 derece civarında dün gece sabaha kadar windows ekranında açık kaldı torrent açıktı sadece.40 dereceyi pek geçmiyor diyebilirim.Zaten el ile sıcaklığı çok ılıktı 40 derecede bile. Isınma sorununda problem yaşanmadım. hybriden kastınız nedir ssd hard disk mi ?

Bilgisayarı aldığın firmanın attığı format %90 turşu oluyor. Bana çok getirdiler öyle daha yeni aldım teknik servise gitti daha yavaşladı diye bir formatta düzeliyor böyle işler. Mesela Toshiba mı aldın ve onlar mı format attı. Tarikattan kurtulmak istiyorsan diskini tamamen biçimlendirmen gerekiyor ve işletim sistemini temiz bir şekilde yüklemen gerekiyor. Eğer format atıpta yine aynı sorunları yaşıyorsan harddiskinin sağlığını kontrol et benchmark stres testine sok ve bad sector taraması yap. Donanımsal olarak başka arızalarda olabilir. Bunu kendinde belli bir seviyeye kadar tespit edebilirsin. Kolay gelsin.

caglarsss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asusun attığı format muhtemelen recovery yapmışlardır 0dan format atmamışlardır diye düşünüyorum. Kendim windows 7 mi kurayım yoksa gene aynı 8 i mi kurayım ? Birde hdd sağlığını kontrolünü nasıl yapabilirim ?