ASUS N53SN-SZ129V İnceleme

hd120

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en_ucuz_ASUS_NOTEBOOK_K53SV-SX129V_3450.jpg

Marka Asus
İşlemci Tipi Intel Core i7 Mobile Processor
İşlemci Hızı 2 Ghz
İşlemci veri yolu hızı yok
İşlemci ön belleği 6 MB
İşlemci Modeli i7-2630QM
Ekran boyutu 15.6 inç
Ekran Tipi WXGA (hd)
Ekran çözünürlüğü 1366 x 768 px
İşletim sistemi Windows 7 Home Premium 64-bit
Grafik Kartı NVIDIA GeForce GT 540M + Intel GMA HD
Grafik Belleği 2 GB
Grafik Kartı tipi Harici Nvidia
Disk Kapasitesi 640 GB
Disk Rpm 5400 rpm
Disk tipi SATA
Bellek Hızı DDR3 1333 Mhz
Bellek miktarı 4 GB
Optik sürücü DVD Yazıcı (Super Multi)
Fax / Modem -
Ethernet 10/100/1000 Mbps
Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G/N
Bluetooth Bluetooth 3.0
3G -
Diğer Bağlantılar -
DVI Çıkışı -
Kızılötesi -
HDMI Çıkışı 1
IEEE 1394 -
Kart girişi -
Monitör Çıkışı 1 x VGA
Ses Bağlantıları 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
S-Video -
USB 3 adet USB 2.0
E-SATA -
Ses Kartı Dahili ses kartı
Hoparlör Dahili hoparlör
Touchpad var
Klavye Türkçe Q Klavye + Sayısal Tuş Takımı
Kart okuyucu 4-in-1 card reader
Kamera 0.3 Megapiksel Web Kamerası
Parmak izi Okuyucu -
pil 6 Hücreli lityum-iyon
Genişlik 378 mm
Derinlik 253 mm
Yükseklik 32 mm
Ağırlık 2.600 Kg

Fiyat : 939.00 $ + KDV

Doların tavan yaptığı şu günlerde maksimum performans istiyenler için alınacak en iyi ürün olduğunu düşünüyorum.

i7-2630QM İşlemcisinde dahili tümleşik olarak intelin Intel GMA HD GPU'su bulunuyor. Nette gezerken yada ofis işlemlerinizi hallederken bu GPU devreye giriyor ve pil süresini uzuyor. Oyun oynamaya başladığınızda işe harici ekran kartı NVIDIA GeForce GT 540M devreye giriyor intelin tümleşik GPU'suna göre çok daha iyi Kare oranlarıyla oynuyorsunuz oyunu. Ve NVIDIA GeForce GT 540M harici grafik belleğininde 2 GB olduğunun üstüne basamadan geçemiyeceğim :)

Bilgisayarda bulunan 4GB ramlarin DDR3 1333 MHz olması ise başka bir artısı.

Harddisk ise 640 GB 5400 rpm. Günümüzdeki bir çok Laptopda 7200 rpm disk bulunurken bu kadar yüksek performaslı bir ürüne neden 5400 rpm olduğu ise ayrı bir taştışma konusu. Yinede bir çok kullanıcının işini fazlasıyla görecektir diye düşünüyorum.

Diğer öne çıkan özellikleri
Bluetooth 3.0
802.11 N Standartlarını desteklemesi
2 yıl uluslar arası garanti
ve ürünün ısınma gibi bir sorununun bulunmadığını belirmek isterim.
Ağırlığı ise 15.6 inç model bir ürüne göre 2.6 kg bence gayet iyi

Eksileri
HDD'nin 5400 rpm dönüş hızına sahip olması
USB 3.0 Portunun bulunmaması

Almaya düşünün arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun :turned:

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ekran çözünürlüğü 1920x1080 full hd , tarafımca bizzat test edildi...Bi çok firma, cihazlarının özelliğini Full HD olarak belirttiği halde 1080p çözünürlüğe sahip olmayan lcd ler ile ürünü satıyor... Ancak full hd panellere dvi dan çıkış verince 1080p görüntü alınabiliyor... Bu cihaz ise üzerinde gerçek değerlere sahip 1080p lcd ile geliyor...---------- Post added at 15:58 ---------- Previous post was at 15:32 ----------Edit; Ayrıca ekran kartı GT550m dir, 540 değil ve n53sn sz129v kodlu ürün 6 gb ram ile birlikte gelmektedir...

feeldattrend

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
en_ucuz_ASUS_NOTEBOOK_K53SV-SX129V_3450.jpg

Marka Asus
İşlemci Tipi Intel Core i7 Mobile Processor
İşlemci Hızı 2 Ghz
İşlemci veri yolu hızı yok
İşlemci ön belleği 6 MB
İşlemci Modeli i7-2630QM
Ekran boyutu 15.6 inç
Ekran Tipi WXGA (hd)
Ekran çözünürlüğü 1366 x 768 px
İşletim sistemi Windows 7 Home Premium 64-bit
Grafik Kartı NVIDIA GeForce GT 540M + Intel GMA HD
Grafik Belleği 2 GB
Grafik Kartı tipi Harici Nvidia
Disk Kapasitesi 640 GB
Disk Rpm 5400 rpm
Disk tipi SATA
Bellek Hızı DDR3 1333 Mhz
Bellek miktarı 4 GB
Optik sürücü DVD Yazıcı (Super Multi)
Fax / Modem -
Ethernet 10/100/1000 Mbps
Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G/N
Bluetooth Bluetooth 3.0
3G -
Diğer Bağlantılar -
DVI Çıkışı -
Kızılötesi -
HDMI Çıkışı 1
IEEE 1394 -
Kart girişi -
Monitör Çıkışı 1 x VGA
Ses Bağlantıları 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
S-Video -
USB 3 adet USB 2.0
E-SATA -
Ses Kartı Dahili ses kartı
Hoparlör Dahili hoparlör
Touchpad var
Klavye Türkçe Q Klavye + Sayısal Tuş Takımı
Kart okuyucu 4-in-1 card reader
Kamera 0.3 Megapiksel Web Kamerası
Parmak izi Okuyucu -
pil 6 Hücreli lityum-iyon
Genişlik 378 mm
Derinlik 253 mm
Yükseklik 32 mm
Ağırlık 2.600 Kg

Fiyat : 939.00 $ + KDV

Doların tavan yaptığı şu günlerde maksimum performans istiyenler için alınacak en iyi ürün olduğunu düşünüyorum.

i7-2630QM İşlemcisinde dahili tümleşik olarak intelin Intel GMA HD GPU'su bulunuyor. Nette gezerken yada ofis işlemlerinizi hallederken bu GPU devreye giriyor ve pil süresini uzuyor. Oyun oynamaya başladığınızda işe harici ekran kartı NVIDIA GeForce GT 540M devreye giriyor intelin tümleşik GPU'suna göre çok daha iyi Kare oranlarıyla oynuyorsunuz oyunu. Ve NVIDIA GeForce GT 540M harici grafik belleğininde 2 GB olduğunun üstüne basamadan geçemiyeceğim :)

Bilgisayarda bulunan 4GB ramlarin DDR3 1333 MHz olması ise başka bir artısı.

Harddisk ise 640 GB 5400 rpm. Günümüzdeki bir çok Laptopda 7200 rpm disk bulunurken bu kadar yüksek performaslı bir ürüne neden 5400 rpm olduğu ise ayrı bir taştışma konusu. Yinede bir çok kullanıcının işini fazlasıyla görecektir diye düşünüyorum.

Diğer öne çıkan özellikleri
Bluetooth 3.0
802.11 N Standartlarını desteklemesi
2 yıl uluslar arası garanti
ve ürünün ısınma gibi bir sorununun bulunmadığını belirmek isterim.
Ağırlığı ise 15.6 inç model bir ürüne göre 2.6 kg bence gayet iyi

Eksileri
HDD'nin 5400 rpm dönüş hızına sahip olması
USB 3.0 Portunun bulunmaması

Almaya düşünün arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun :turned:

blu-ray yok mu bu laptopta?

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
1080p olmasının ne ayrıcalığı var acaba bilgi verebilir misiniz ? 1080p videoları açarken mi işe yarıyor ? Bende 17 inc phılıps 170 s monitör var. full hd belgesel indiriyorum pc açarken oynatırken kasıyor. Mecbur m.player classicte açıyorum özellikleri biraz düşürdüğü için kasmıyor...

Ayrıca arkadaşım leptop fiyatına göre gayet iyi. Asus leptopları kullandım. Teknik soruna hiç rastlamadım.

Cihan Köse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu Pc yi kullanan var mı almayı düşünüyorum da.

Firardaxman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir hafatadır kullanıyorum. PC perfonmans yönünden harika. Üzerinde Windows 7 Home Premium işletim sistemi ile geliyor. Ben Windows 7 Ultimate sürümüne terfi ettim. Driver DVD'sini başlattıktan sonra hiç dokunmadan tüm gerekli sürücü ve araçları otomatik kuruyor. Extra olarak Trend Micro™ Titanium™ Internet Security virüs programı 1 yıllık geliyor. Ama hemen site üzeriden üyeliğinizi yapın tekrar kurduğunuzda 30 günlüğe dönüyor. Eğer bluray film seyretmek, oyun oynamak ve nette gezinmek için kullanacaksanız çok güzel bir seçim ama benim gibi bunların yanında ofis uygulamalarını da çok kullanıyorsanız ve yaşınızda ilerlemişse artık gözleriniz net görmüyorsa büyük bir hayal kırıklığına düşersiniz. Çünkü çözünürlük 1920x1080 olunca ekran boyutuna göre yazılar çok küçük gözüküyor. Tahoma 10 puntu ile 9 puntu arasındaki farkı zor algılayamıyorsunuz. Bluray filmleri seyretmesi harika olsa da bu pc gençler için mükemmel bir alet. Ben ofis uygulamlarını eski asus notebookumda yapıyorum. Almak isteye satabilirim.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ben sz103 modelini almıştım ama sonuç hüsrandı :( cihaz ssd diskleri desteklemiyordu para iadesi gerçekleştirdiler bu yüzden :)

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ben sz103 modelini almıştım ama sonuç hüsrandı :( cihaz ssd diskleri desteklemiyordu para iadesi gerçekleştirdiler bu yüzden :)

Hadi canım :( benımkı Asus N53SN-sz002v bluraylı modelı acaba SSD desteklemıyormu ?? bende harddiski 2-3 ay sonra SSD ye çevirmeyi düşünüyordum..SSD kullanan arkadas varsa aydınlatırsa sevinirim sonra okadar para veripte SSD elimizde patlamasın :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
maalesef bir çok modeli desteklemiyor. aslında ilk takıp kurduğunda herşey norml gibi ama 1 gün bile geçmeden bi bakıyorsun hoop hdd yi görmüyor bile cihaz :D ben 2 def garantiden değiştirmiştim cihazı sonra yaptığım araştırmalar sonucunda n53 serisinin ssd ile uyumsuz olduğunu öğrendim :) donanımhaber de var misal. çok fazla mağdur kişi var bu durumdan. sinir bozucu bir durum git okadar para ver ssd ye destk vermesin. Ha bu arada 3 defa da cihazım yenilendi kurup adam gibi kullanmak nasip olmadı 1.5 boyunca cihaz bende 3 gün ya durdu ya durmadı :D

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Asus iyidir hoştur kalitedir ama çok pahalıdırda. Biraz fiyatlarını revize etseler satışları iki kat artacaktır. Bir tane laptopum var alırsam da masaüstüne geri dönerim yine.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ASUS N53SN-SZ129V modelini bir arkadaşım 2. el satacak bana. İçinde 16gb ram ve 128gb SSD de eklemiş. Makina özelliklerine baktığımda 1080 değil ama sanırım. 2.300 TL'ye veriyor ne dersiniz alayım mı? Render ve Encoding işlemleri ve Video Edit için kullanacağım. 3ds Max falan çalışmayacak. Oyun da oynanmayacak.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@freewill Vatan'dan almış olması biraz düşündürüyor ama 1 yıllık daha garantisi var. Vatan'a güven olmasa da. Ne dersiniz?

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ASUS N53SN-SZ129V modelini bir arkadaşım 2. el satacak bana. İçinde 16gb ram ve 128gb SSD de eklemiş. Makina özelliklerine baktığımda 1080 değil ama sanırım. 2.300 TL'ye veriyor ne dersiniz alayım mı? Render ve Encoding işlemleri ve Video Edit için kullanacağım. 3ds Max falan çalışmayacak. Oyun da oynanmayacak.

Fiyat ssd ve ramleri içine katınca normal.Bende de Asus N53SN-SZ002V Modeli var Blurayli gayet güzel bilgisayar.Bendeki 1920 x 1080 çözünürlüklü ekrana sahip ve bu modellerin ses sistemi harika ekran kartlarıda oldukça iyi

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Fiyat ssd ve ramleri içine katınca normal.Bende de Asus N53SN-SZ002V Modeli var Blurayli gayet güzel bilgisayar.Bendeki 1920 x 1080 çözünürlüklü ekrana sahip ve bu modellerin ses sistemi harika ekran kartlarıda oldukça iyi
çoğunluk 2. el Mac al diyor bunu alacağına diye. onların ekranları kalibreliymiş.
http://www.sanalpazar.com/Apple-Macb...I5__isp3420393
http://www.sanalpazar.com/Apple-Macb...ly__isp3694379
http://www.sanalpazar.com/Macbook-Pr...68__isp3543095
bu üç model var mesela. ne dersiniz?

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
çoğunluk 2. el Mac al diyor bunu alacağına diye. onların ekranları kalibreliymiş.
http://www.sanalpazar.com/Apple-Macb...I5__isp3420393
http://www.sanalpazar.com/Apple-Macb...ly__isp3694379
http://www.sanalpazar.com/Macbook-Pr...68__isp3543095
bu üç model var mesela. ne dersiniz?

Bence Asusdan da memnun kalırsın Maclerin işletim sisteminden kaynaklanan avantajları var ama ben Mac Osx Lion u Asus bilgisayarımda kullanıyorum bu aşagıdakı benım pcnın videosu
http://www.youtube.com/watch?v=Wr8OMrALO0M

bende mac almayı dusunuyorum ama sadece pil ömrü ve 13.3 ekran istememden dolayı.Asus biraz buyuk ve agır 15.6 ekran kullanıyor ,özellik olaraksa maclerden daha iyi bence

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bence Asusdan da memnun kalırsın Maclerin işletim sisteminden kaynaklanan avantajları var ama ben Mac Osx Lion u Asus bilgisayarımda kullanıyorum bu aşagıdakı benım pcnın videosu
http://www.youtube.com/watch?v=Wr8OMrALO0M

bende mac almayı dusunuyorum ama sadece pil ömrü ve 13.3 ekran istememden dolayı.Asus biraz buyuk ve agır 15.6 ekran kullanıyor ,özellik olaraksa maclerden daha iyi bence
yani şimdi n'apmalıyım. bahsettiğim Asus'u mu alayım yoksa o üçünden birini mi ve hangisi? render encoding ve video editte sorun yaşatmasın yeterli.

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Valla kullanıcagın programları pek bilmiyorum Cogunluk ne diyorsa onu dinleyin :))

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Valla kullanıcagın programları pek bilmiyorum Cogunluk ne diyorsa onu dinleyin :))
ya bırakırsan herkes birşey diyecek ki :) adobe premiere, photoshop, after effect falan kullanılacak. Oyun falan oynamam zaten konsolum var. öyle 3dsmax gibi ağır render da almayacağım.

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ooo adobe , photoshop falan cok rahat calıstırır Asus