Asus N53SN-SZ002V GT550M problemi? Yardım lütfen.

sensable

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[TABLE="width: 95%"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Selam herkeze Forumda yeni olduğumdan dolayı umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır. Öyle bişey yaptıysam affola :) Nvidia ekran kartı ayarlarına giremiyorum girmeye çalıştığımda "Şu anda Nvidia CPU'ya bağlı bir ekran kartı yok" diye bir uyarı mesajı alıyorum. Sürücüyü güncelledim ama sorun hala ortadan kalkmadı.Nedenini çözemedim hala ve ne yaptıysam Nvidia ayarlarını açamıyorum. Aygıt yöneticisinde ekrankartı görünüyor ancak üzerinde ünlem işareti var. Şuan İntelin onboard ekran kartı üzerinden çalışıyorum. Yardımcı olursanız minnettarım. Şimdiden teşekkürler.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
67dc5ce6967547abb361ed3.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

hasbi_muharip

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ADIM - 1

Kod:
[URL]http://www.asus.com.tr/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N53SN/#download[/URL]
üstteki linke girip işletim sisteminizi seçtikten sonra alttaki resimde gösterildiği üzere "vga" kısmından nvidia ekran kartınızın default(orjinal) sücüsünü indirin.
OHdaP.png

ADIM - 2

- Başlat'ın arama kısmına "aygıt" yazıp gelen arama sonuçlarından "Aygıt yükleme ayarlarını değiştir" seçilir.

Cgthw.png

ADIM - 3
- Resimdeki seçenekler uygulanır.
StVZI.png

ADIM - 4
-
Aygıt yöneticisinden "Görüntü bağdaştırıcıları" kısmından "NVIDIA" ile başlayan ekran kartı sürücüsü bulunur ve sağ tıklanıp "kaldır" dendikten sonra alttaki resimdeki gibi "Bu aygıtın sürücü yazılımını sil" kutusu işaretlenip onaylanır ve silinir.
- Ayrıca yine aynı kısımdan alttaki resimde görüldüğü üzere "Intel(R) Graphics Media Accelerator HD" tümleşik ekran kartı sürücüsünün herhangi bir güncellemesi yapıldıysa "Program ekle/kaldır" kısmından kaldırılır. Eğer güncellemeyi siz yapmadıysanız yani varsayılan orjinal sürücüsü varsa ve dokunmayın.
9R5Gi.png

ADIM - 5

- Pc yeniden başladıktan sonra "Adım - 1" deki indirdiğiniz sürücüyü kurun( internet bağlantınızı kesmeniz tavsiye olunur).
- Sorunun devamı halinde
Kod:
[URL]http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us[/URL]
dan en son nvidia sürücüsünü önceki kurulan(orjinal) sürücüyü silmeden üzerine kurun.

Kolay gelsin.

sensable

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hasbi_Muharip Çok teşekkür ederim eline emeğine sağlık :) Paylaşım ne güzel şeydir ya. İniyo şuan link umarım problem çözülür. Çözülmesede teşekkürler.

hasbi_muharip

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben teşekkür ederim bütün adımları takip ettikten sonra sonucu burada bildirirsin.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
adam güzel anlatmış oaly budur keke::D

sensable

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olmadı hocam :) sorun aynen devam. Bende "Advenced System Care Pro" programı var. Acaba diyorum performansı artırmak için 2 ekran sürücüsünden kullanılmayanı yani GT550M olanı toptan devre dışı bırakmış olabilirmi? Normalde 2si birlikte çalışıyor. İntel sürekli görevde ama iş ağırlaşınca GT550M devreye giriyor. Normalde sistem buydu bilgisyarda ama şuan sadece intel var diyor. Bugün Advenced programıyla sağlam bi bakım yaptım ve acaba diyorum? Bi bilginiz varmı? Hasbi tekrar saol buarada.

sensable

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka bir tavsiyesi olan varmı? Formatmı atmam gerekicek illaki?

--- Mesaj Güncellendi ---

Hadi shiftdelete göster enerjini :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
nv4.inf hatası asus nvidia kronik sorunu sen yüklü olan driver hiç iz bırakmadan kaldır pc yeniden başlat senin ekran katına ait eski bir sürümünü bul yükle pc ve yeniden başlat son elinde de ekran kartın yeni sürücüsü bulunsun masaüstüne bir klasöre yeni sürücünün icindeki herşeyi cıkar ama yükleme sonra bilgisayarım özeliklerine gir aygıt yöneticisi ekran driver gel sağ tıkla ekran kartını güncellede cıkan pencerede yüklemeyi ben seceyim seceneği sec yeni sürücünün klasörüne gel göster yükle sorun cözülmesi lazım

--- Mesaj Güncellendi ---

eski driverlerı güvenlik moda kaldır eskiye dahir hiç iz bırakma asus sitesinde değilde nvidia sitesinde driver indir kur link veriyorum aşağıda

x64bit icin
http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-285.62-whql-driver.html

x32bit icin

http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-285.62-whql-driver.html

birde bunları kur