Asus Maliyet Olayını Abarttı

Bu konuyu okuyanlar

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Maliyeti azaltarak Eee Box bilgisayarlarının fiyatını daha da düşürmek isteyen Asus'un son hamlesi, "Celeron mu kaldı?" dedirtiyor.

Asus'un "nettop" olarak adlandırılan ve Eee PC ailesinin masaüstündeki yansıması olarak görülen Eee Box, maliyeti azaltıp fiyat kırmak adına kullanıcılara nostalji yaşatacak. Mevcut modeller 1,6GHz Intel Atom işlemci kullanırken, yeni Eee Box'lar 1,2 GHz Intel Celeron işlemci kullanacak. Buna karşın disk kapasitesini 80 GB'tan 120 GB'a çıkaracak olan yeni Eee Box, Tayvan'da yaklaşık 240 dolara denk geliyor. Aynı piyasada Atom işlemcili model 300 dolar seviyesinde. Bakalım Celeron işlemciler, Asus'un yıl bitmeden 100 bin ila 200 bin Eee Box satma planını ne ölçüde etkileyecek.

::
Hiç Celeron işlemcili bilgisayar kullandınız mı?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 

aliça

Asistan
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
349
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
giderim o parayla ps2 alırım bari destekli bi makina işe yarar :D
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Asus kafayı yedi herhalde..:D
 

timoti

Öğrenci
Katılım
25 Ekim 2008
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
evet ben kullanıyorum 2.8 işimi görüyor :icon_:
 

perganon

Asistan
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
168
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Bu Celeron işlemci çekirdeğinin bu kadar kötülenmesini anlayabilmiş değilim açıkcası. Afedersiniz ama Celeron'u halkımız ve bizler itin g.t.ne sokuyoruz. Yahu bu işlemci INTEL tarafından üretiliyor. Hangi zaman diliminde gördünüz INTEL'in kötü bir mal ürettiğini? Intel ve AMD, bu iki büyük firma işlemci setlerini üretmiş ve kullanıcı kesimine göre fiyat belirtmiş.
Örneğin: AMD'nin sempron'u - Intel'in ise Celeron'u var aralarındaki teknik hız farkları ise tam olarak 1MS yada 3MS'dir ki bu da şirket işletmiyorsanız gayet doğal bir farktır.

Intel'in yada AMD'nin ürettiği ürün kötü değildir sadece kullanıcıya hitap etmemiştir buda ağır programların kullanılmasından kaynaklıdır. Aslına bakılırsa, Celeron işlemci seti oyun oynayan kullanıcılara yönelik üretilmiştir ama bunu bizler berbat etmişizdir oda maleseftir. Çünkü Intel Celeron işlemcileri hakkında milyon kere açıklama yaptı. Okumadığımız, bakmadığımız ve görmediğimiz için "Celeron kötü" diyip sallayabiliyoruz. Acaba biliyormuyuz bu işlemci için kaç mühendis çalışmış ve ne projeler işlenmiş? Bilmiyoruz! Araştırmıyoruz! Yapmıyoruz! Yapanlar ve bilenler ise söz geçiremiyor. Ben uygun fiyatlı oyun ve internet için (Ağır uygulamalar çalıştırmayı düşünmeyen) müşterilerim için Celeron işlemci öneriyorum ve alanlar gayet memnunlar. Bilgisayar'dan biraz olsun anlayan müşterime diyorum ki Celeron takalım isterseniz. Hemen aşırı bir tepki ile karşı karşıya kalıyorum. "YOOK OLMAZ! CELERON ÇOK KÖTÜ" yahu teknik detayını sorsan bilmez, celeron nedir ne değildir onu bile bilmez ama adı "KÖTÜ" yapmayın lütfen. Ben Intel yada AMD'nin avukatı değilim yada bu şirketlerden birinde görev almış değilim, ASUS'un bölge bayiliğini yapıyorum ve ürettiği üreteceği ürünlere de bir o kadar güveniyorum. 800Mhz saat hızında çalışan bir Celeron ile Pentium arasında bulunan farklar frekans ve ön bellektir. Bir dönem AMD Athlon işlemcilerde ön belleğin B'si yoktu bırak 256Kb'ı. Celeron işlemcilerde bulunan ön bellek miktarı 256KB ile sınırlandırılmıştı bir ara yeni modellerinde bu yükseltilmiş 512kb olanlarıda var. Benim bugune kadar gelen müşterilerimin %5'i bana ön belleği kaç bunun diye sormuştur 20 yıldır bu işi yapıyorum düşünün artık!... Neyse şahsi görüşlerimi belirttim alan alır almayan almaz herkesin kendi seçimidir ancak Celeron işlemcilere azda olsa bir açıklama getirdiğimi düşünüyorum. Bilen arkadaşlarımız zaten biliyordur yapıyı anlatmaya gerek yok.

Buradan Bakınız: Celeron İşlemciler Hakkında Wiki
 

yuureii

Müdavim
Katılım
13 Aralık 2007
Mesajlar
2,239
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Bugüne kadar kullandığım hiçbir celeron işlemcili bilgisayarlardan hoşlanmadım. İşkembeden celeron kötü demiyorum yani.
 

perganon

Asistan
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
168
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Bugüne kadar kullandığım hiçbir celeron işlemcili bilgisayarlardan hoşlanmadım. İşkembeden celeron kötü demiyorum yani.

İyi de bu Son kullanıcının hangi ürünü kullanacağına bağlı birşey.
Profesyonel anlamda bilgisayar kullanıcılarına yönelik üretilmiş bir işlemci değil ki bu? Zaten yukarı da da o farkı anlatmaya çalıştım.

Siz için söylemiyorum ancak sadece internet'e girmek için kullanılan bir bilgisayar'da Celeron işlemciye kötü demek çok yersiz ve düşünürsek küçük işletmelerde çok rahatca kullanılabilecek bir işlemcidir Celeron. Kötü anlamını halen anlamış değilim... Kullanım alanına göre değişir bu konu. Bir kalemde silip atmak, çok kötü gereksiz demek hiç doğru bir yaklaşım değil. Bunun yerine üründen alamadığınız performansı açıklamanız kullanıcılara çok daha rahat görüş açısı sağlayacaktır. Az önce belirttiğim gibi, bu sistemler 1 gün çalışılarak yada 1 ayda projelendirilerek üretilmiyor belki de üzerinde yıllarca çalışılıyor ve bu işin uzmanları bu konuda eğitim almış kişileri yapıyor bu işleri. Bence bu tip yorumlar çok zedeleyici oluyor eleştirmek ayrı KÖTÜ diyip silip atmak ayrıdır. Bende kendi işimde Celeron işlemci alıp kullanmam çünkü yetmez bana bu işlemci. :) yetemez çünkü P4 ön belleği yüksek işlemci benim işimi ancak görebiliyor bazen o bile yavaş geliyor bana :)
 
Üst