Asus m5a97 anakart bios sorunu...

Vendetta1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar M5A97 R2.0 anakartlı bir sisteme sahibim.Şuan bu sistemi kullanmıyorum, çünkü driverleri henüz yükleyemedim.Ancak şöyle bir problem var mesela AMD ekran kartı driverini kurucaktım bi yerde donup kalıyor.Herhangi bir program kurmak istiyorum donup kalıyor bilgisayar kitleniyor.Acaba sorun anakartın biosunun eski olmasından mı ?

- Ez flash olayını yapamıyorum arkadaşlar.Asusun sitesinden .rom uzantılı işletim sistemime uygun biosu indirip Flasha atıyorum ancak "image integrity check failed" diye bir ahta alıyorum.2 Tane flashta denedim yine olmadı dosya isimlerini değiştirdim yine olmadı.Ramlerin birini çıkardım belki ondandır dedim yok değil.

Lütfen masaüstünden at demeyin, çünkü dediğim gibi program falan birşey yüklerken donuyor sistemim ve eğer masaüstünde bios yüklerken donarsa biliyorsunuz sizde ne oalcağını.Daha 4-5 gün önce topladım Vatan'dan. Acil yardımlarınızı bekliyorum...

oho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios un o kadar etkilediğini sanmıyorum, hdd de bir problem olabilir, hani bilgisayar açılıyorsa bios işlemcini görüyor ve çalıştırıyordur. Tahminimce HDD veya işlemcinin kendinde bir sorun olabilir. Ram çıkartmışsın, aklıma pek farklı birşey gelmiyor. Hatırladığım kadarıyla anakart dual bios ile geliyor, kullanım klavuzundan o biosu bir kopyalamayı dene, şuanki bios sürümünde sorun olabilir. Maalesef elimden gelenler bu kadar.. umarım hallolur

Vendetta1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum peki işlemcide sorun olup olmadığını nerden anlayacağım ki :S
Harddiski başka bir pc de denerim yedek pc var elimde.
Ben niye bios yükleyemiyorum onu anlamıyorum...Cevabın içinde çok sağol dostum.

Yardım edin arkadaşlar gerçekten zor durumdayım...

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bilgisayarının tüm özelliklerini yazarmısın?
Faturadaki gibi tüm detayları ile yazarsan daha iyi olur.

Vendetta1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum işte olduğum için tamamı gelmiyor aklıma eve gidince tekrar tümünü yazarım detaylıca.Şuan Vatanda yazılı olanları kopyalıyorum ;

MarkaÜrünMiktar
1
1
1
1
1
1

[TD="bgcolor: white"]POWERCOLOR[/TD]
[TD="bgcolor: white"]HD7870 PCS+ EZ GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran kartı[/TD]

[TD="bgcolor: white"]AOC[/TD]
[TD="bgcolor: white"]21.5" E2243Fw GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR[/TD]

[TD="bgcolor: white"]AMD[/TD]
[TD="bgcolor: white"]FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci[/TD]

[TD="bgcolor: white"]SEAGATE[/TD]
[TD="bgcolor: white"]3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 32MB Cache 7200Rpm Harddisk[/TD]

[TD="bgcolor: white"]GSKILL[/TD]
[TD="bgcolor: white"]8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram[/TD]

[TD="bgcolor: white"]ASUS[/TD]
[TD="bgcolor: white"]M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart[/TD]
MarkaÜrünMiktar
CORSAIRCARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA1

Vendetta1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üzerinde gelen bios sürümü 906 idi.Ben şimdi m5a97 r2.0 sürümüne baktım 1503 çıkmış.Ve sorunsuz bir şekilde kurulum yaptım arkadaşlar.Sanırım donma işi harddiskten kaynaklanıyor.
Orijinalden alıntı: Vendetta1907
Vatandan 5 gün önce sipariş ettiğim harddiske dün format atayım dedim flash ile.Win 7 tüm sürümleri vardı flashımda.Neyse 64 bit seçtim kuruyordu ilk aşamada %0 da kaldı geçmedi sinir oldum orda reset attım pcden.Ondan sonra artık harddisk görünmemeye başladı.DVD ile denedim görüyor ama setup bölümünde hata veriyor.Bir arkadaşın evine gittim orda yükledim eve geldim açtım sistemi ancak bu seferde bir program vs. birşey yüklerken aşırı kasıyor sistem ve donuyordu.Bugün açmaya çalıştım ancak ekran simsiyah kalıyor, hoşgeldiniz yazısı geçiyor ekran kararıp öylece kalıyor mouse görünüyor ekranda sadece.Biosa girdim harddisk görünmüyor.Şuan 80 gblik eski harddiskimi kullanıyorum hiç bir problem yok.Yeni 1 tblik harddiskimi nasıl sıfır konuma getirip sorunsuzca sistem kurabilirim, yardmcı olursanız çok
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum.