ASUS M2N68-LA Bios Çöktü Yardım

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar hp dx2450 masa üstü bilgisayarımın biosu güncelleme sırasında olan bir aksilik sebebiyle biosu çöktü bilisayar açılmıyor

(anakart: ASUS M2N68-LA)

bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

öncelikle yorum yazan arkadaşlara teşekkürler
bende disket ve biosla kurtulabileceğini düşünüyorum
yanlız ana kartın disketten yüklenebilir biosunu bulamadım
yazılım ayağına asus bakmıyo hp özel yaptırımmış o kart
hp de sadece işletim sistemi üzerinden yükleneni koymuş
disketten yüklenen yok
hp yle temasa geçecem bakalım nooolacak en kötü ihtimal garantiye yollarım

kuvars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarın tüm kablolarını söktükten sonra BIOS pilini çıkartıp 1 dak. kadar bekleyip tekrar takın. Eğer bu şekilde fabrika ayarlarına dönmez düzelmez ise aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

BIOS Kurtarma

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Ama biosu güncellemek çok tehlikeli bir iştir.Bios silindiği ve üzerine tekrar programı yazılamadığı için açılmayacaktır.Bu sebeple o bios'u kurtarman senin imkanlarınla olacak bir iş değil.Ya yeni bi anakart alıcaksın yada biosu yetkili bir servise götürüp güncelletceksin.Ama onlarında yapabileceklerini zannetmiyorum...

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sana tavsiyem hiç o kartla uğraşma sana bi tecrübe olmuş bu,yeni birtane anakart al ama bu sefer alacağın kart son teknoloji olsun.Asus'un bazı anakartlarının BİOS'u çökse bile düzeliyor ama seninki eski bi kart.Ya tekrar asus al bence ASUS veya gigabyte'nin çift BİOS'lu anakartlarından birtane al biri çökse bile diğeri otomatik olarak devreye girerek BİOS'u açabiliyor.Tavsiyem ASUS

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ekrana görüntü alabiliyorsan disket sürücü ve disket ile kurtarabilirsin :)