Asus M2N-X Plus Anakart sorunu lütfen acil yardım

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
slm arkadaslar 2 gün önce yeni bi sistem topladım sorunum su güc dügmesine bastıktan sonra kasa calisiyor fanlar isiklar hersey normal hatta windows acilis sesi bile geliyor ama ekranda görüntü yok.makineyi kapatıp kasann fisini cekip biras bekleyince bazen aciliyor ama her acilista yine tekrarliyor. Makina daha 2 günlük dogru dürüst kullanamadm.aklima gelen anakart acaba halledilecek biseymi yoksa degismesimi lazim? nette biras arastirdim bu anakartin oldugu farkli sistemlerdede böle sorunlar okudum servise gitsede cözüm bulunamamis bi el atin arklar
simdiden Allah razı olsn ilgilenenlere tesekkr ederim
not:baska power,ram,hardisk,monitor denendi sorun aynı

Asus M2N-X PLUS GF6100/DDR2 1066 S+L+RAID+16X 940p
AMD Athlon 64 X2 5000+ (2.6 GHz) 940pin-D.Core
Palit HD3850 1 GB 256Bit DDR2 16X
2 x 2 GB Kingston 800 MHz DDR2 RAM CL6
CoolerMaster Elite RC-333 390W ATX Kasa
Samsung 320 GB 7200 RPM 16MB SATA2

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
yokmu yani koca sitede bi cözüm öneren kac saatir :(

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bios update yapmanı öneririrm.. Bende de M2N-MX SE var buna benzer bir sorun olmuştu update yaptım biosa düzeldi..

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
sana önerim ekran kartını çıkart yeniden tak yerine tam oturmadığını düşünüyorum

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
VGA Kablosunu değiştirip tekrar dene?
Ekran kartını çıkarıp anakart a tak VGA kablosunu.

Böyle bi dene bakalım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ekran kartinn oturmadigini sanmiyorum en az 20 defa söküp taktm bayagida bastirdim vga kablosnuna gelince anakartta onbord vga yok yani baska yere takma sansim yok geriye tek bios kalio onu deniyim bide hepinize tesekkür ederim arkadaslar.. baska herhangi bir fikri olan arkadas warsa bekiyorum eksik olmayn

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
buarada bu anlattgm sorun olunca anakarttan 1uzun 3 kısa bip sesi geliyor.anakartta ami bios war nette biras arastirdim bip kodunun Tanımı: 64KB'nın üzerindeki bellekte bir hata ile karşılaşılmıştır. bu ne anlama geliyor acaba

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
bence başka bir ekran kartında denemeden biosa mudahale etme bu kartını garanti dışı bırakır senin sorunun görüntü gelmemesi bios ne alaka

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ekran kartını çikartıp onboard ekran karıyla açmayı dene
eğer sorunsuz açılırsa demekki ekran kartında sıkıntı var
ben değiştir başın ağrımasın derim

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
ekran kartını çikartıp onboard ekran karıyla açmayı dene
eğer sorunsuz açılırsa demekki ekran kartında sıkıntı var
ben değiştir başın ağrımasın derim

Bu anakartta onboard ekran kartı yok, başka bir ekran kartı takıp denemesi lazım

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bios güncelleme zaten en son care, dedigim gibi anakartta onboard ekran karti yok o yüzden öle bi sansim yok neden bilmiorm ekran karti devreye girmiyor.sorunun anakartta oldugunu düsünüyorum cünkü ayni anakartta farkli konfrigasyonda aynı sorunu okudum nette.en kolayi garantiye wermek ama daha alali 3 gün oldu simdi gidicek 1ay gelmicek degistirme olsa bile.
yokmu baska bi fikri olan böle bi sorunu duyan cözümünü bilen...

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bilgisayardan bip sesi geldiğinde nasıl windows 'u açar anlamadım ?
Eminmisin windows u açıp ses geldiğine ?

Ayrıca ekran kartına harici bi güç kablosu bağlanıyomu dikkat ettinmi ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
hocam biostan bip sesi geldigi zaman windows acilmiyor zaten,zorlayp actigim zaman aciliyor o zamanda ses falan gelmiyor bilmem anlatabildimmi. Ekran kartinin harici güc kablosu war ve onu bagladim powere yani onla alakali diil.Onu baglamasam zaten acilmasi hic mümkün diil arada acilio bazen..

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Power da bi uç olmasın ekran kartına tak diye?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
dostum böle bisey war we onu bagladim baska bi baglanti olmas diye düsünüyorum bilmem dogrumu düsünüyorum?*..
pciexpress.jpg

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ewy hocam canın saolsn, bende az cok bilgisayardan anladigimi düsünüodum benim kapasite doldu gitti. Kırıcam simdi anakartida ekran kartinida o olcak yemin ederim...:S

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
yokmu arkadaslar baska cözümü olan...............

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
450watt güç kaynağı bulup onunla denemeni öneririm. Ben de aynı anakartı kullanıyorum fark olarak bende 400watt güç kaynağı var ve Ati x1650pro ekran kartı var. Hiç bir sorun yaşamadım.

garfi

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Çözümü Söyliyeyim.geçenlerde bende aynı karttan topladım.2 gb ramlarde sorun yaptı.1 gb taktım çalıştı.bios update yapmama rağmen çalışmamıştı

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
450 watt psu denedm sonuc ayni. ram olayi olabilir 2*2gb ram war ama nabcaz yani rami bostami tutucaz yada gerimi wercez cok sacma,biosta olmuo diosn yandik desene...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
arkadslar sorunu buldum tek ram slotuna en fazla 1gb ram takilabiliyor 2gb takimca yine sorun tekrarliyor, cok mantiksiz bi sorun ama cözümü yok sanirim bios uptade yaptm ama degismedi warmi fikri olan. :(

RosenRood65

Doçent
Reaksiyon puanı
0
arkadslar sorunu buldum tek ram slotuna en fazla 1gb ram takilabiliyor 2gb takimca yine sorun tekrarliyor, cok mantiksiz bi sorun ama cözümü yok sanirim bios uptade yaptm ama degismedi warmi fikri olan. :(
Her hangi bir parcada ısınma problemi varmı baktınmı?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ısınma sorunu olmas cünkü bilgisayari ilk actigimda oluyor daa makina souk yani anlatabildimmi...

RosenRood65

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Isınma Derken Ani gücden Dolayı her hangi bir parcanın Aniden Isınması SÖz Konusu Olabilirmi Demek İstedim!

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
wala hocam sanmiyorum asiri bi sicaklk yok baktm ayrica bi seklde actiktan sonra saatllerce crysis oynamama rahmen hicbi isinma atma vs yok .sadece acilirken yapio bu sorunu...bulabiledigm tek cözüm 1gb lik ram takmak oda cok sacma o kadar para werdik

iceblue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Aynı Sorunun Tıpkısının Benzeri Bende var.

Asus M2N-X Plus
Amd Athlon 64 X2 5600+ CPU
Asus EAH 3650 1 GB VGA
2 X 1 GB 800 Mhz RAM
160 GB Samsung HDD
350 Watt Aopen Kasa
Windows XP 32 Bit

Bu konfigürasyondan bende tam 10 adet var hepsi de birebir aynı özelliklere sahip.1 yıl önce internet kafeme kendimde bilgisayarcı olduğum bizzat kendim toplayıp kurdum. 1 yıldan beridir sürekli olarak rastgele ekran sanki onboard ekran kartı varmış da onboarddan açılmış gibi siyah açılıyo ancak resetlenirse normal açılıyo. Yazılanları takip ettim okudum. PSU hariç herşeyi denedim sakın onuda niye denemedin demeyin çünkü alakası yok. Çünkü Türkiye deki bütün forumlarında bu anakartla ilgili aynı sorunu gördüm. Kimse çözüm bulamamış hatta asusun türkiyedeki servistekiler bile biçare. Ben bu anakarta bios flashlamak dahil, parçaları değiştirirerek denemek dahil sürücü yazılımlrıda güncelleştirmek de dahil epey bi uğraştım ama çözümünü bulamadım. Hatta Asusun forumunada yazdım bişe çıkmadı. aslında hiç uğraşmayacam gönderecem servise değiştirene kadar da gönderirim de 10 tane var imkansız.
Neyse sözün kısası belki bir çözüm yolu bulan birisi olmuştur bir şekilde yardımcı olursa minnettar kalırım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
hocam benimle ayni sorunu paylasan birini bulmak güsel konu ölmüs olsada.nostalji yaptim biras :)
simdi hocam bende dedigin herseyi yaptm servise gittii,bios güncellendi 4 5 defa,baska parcalar denendi, pover degisti,hatta ramin birisi bozuk cikti onu degistim ümitlendim ram yapio diye yeni ramle yine ayni sey devam :S yani anlican herseyi denedim sonuc hep ayni geri vermeyede almiyolar bozuk diil dediler zaten bozuk olsa yine ayni modeli weriyolar yine ayni sorun olcak.yolda harcadigim paralar, islerimin aksamasi sinir hastasi olmamda cabasi...ben nasilmi kurtuldum satamadim anakarti elimde kaldi baska aldim biostar en ucuzundan simdi sorunum yok..biara cok sinirlendim anakarti paramparca ettim simdi icim rahat param gitii bosa ama olsn aldim sinirimi.Asus cok saglam iyi bir firma tamam ama yemin ettim bidaha bedava werseler asustan cöp almam.sana ayni seyi yap demiyorum Allah kolaylık wersin.ama bunun cözümü yok emin olabilirsin.Allah'a Emanet

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Asus anakart hep sorun hep sorun..
Bilgisayar topalayacak olsam Asus anakart olacak başka yok deseler bilgisayar kullanmam.. O derece yani..

Paranın boşa gitmesine üzüldüm açıkçası.. Kolay kazanılmıyor. :S