ASUS K53SD İlginç Klavye Sorunu

Yellow Canary

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, ASUS K53SD laptoba sahibim. Sorunum şu; laptop klavyesinin a, d, f, j, k, l ,ş, i, Esc, Num Lock, 6(Numpad) tuşları zaman zaman çalışmıyor, özellikle oyun oynarken. İlginç olan ise forumlarda araştırma yaptım ve benim gibi AYNI TUŞLARIN bazen çalışmadığını söyleyen birçok kullanıcı olduğunu fark ettim. Bir başka ilginçlik ise a, d ve i tuşları kendi başlarına çalışmazken bu üç tuşa aynı anda bastığımda "qi" yazması. Sorunumun yazılımsal olduğunu düşünüp ASUS'un sitesinden klavye driver'ı yükledim. Yine olmadı. Bataryayı çıkarıp güç düğmesine 60 saniye bastım ama bu yöntem de işe yaramadı ama Windows'u güvenli modda çalıştırınca tuşlar gayet iyi çalışmaya başladı. Lütfen bir fikriniz varsa bana yardım edin. Teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba,, Ayni sorun bendede var,, asus k52j var bende, klaviyeye kola dokmüştüm kurulayip tekrar açtiğimda klaviye tamamen gitmişti, Bende yeni bir klaviye spariş ettim ve taktim. Sonrasinda çalişti fakat buseferde "f5,8,k,ı" çalişmadi, Driverlardan tut güvenli mod hepsini denedim defalarca formatladim olmadi, En son aklima klaviyenin altindaki data kablosu geldi. Muhtemelen bu tellerden 1 tanesinde sorun var diye düşünüyorum. Güvenli Mod'da çaliştirdim demişsiniz ama bence sizinki tesadüf olmuş, kesinlikle donanimsal oldugunu düşünüyorum, Birde bu başima geldiğinda çok araştirmiştim bir forumda okudum bios güncellemesinden kaynaklanabilirmiş diye,, Bilgi olsun diye bunuda paylaşmak istedim,, Bence kuvvetle muhtemel data kablosundaki tellerden 1 tanesinde ariza var,,

Yellow Canary

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,, Ayni sorun bendede var,, asus k52j var bende, klaviyeye kola dokmüştüm kurulayip tekrar açtiğimda klaviye tamamen gitmişti, Bende yeni bir klaviye spariş ettim ve taktim. Sonrasinda çalişti fakat buseferde "f5,8,k,ı" çalişmadi, Driverlardan tut güvenli mod hepsini denedim defalarca formatladim olmadi, En son aklima klaviyenin altindaki data kablosu geldi. Muhtemelen bu tellerden 1 tanesinde sorun var diye düşünüyorum. Güvenli Mod'da çaliştirdim demişsiniz ama bence sizinki tesadüf olmuş, kesinlikle donanimsal oldugunu düşünüyorum, Birde bu başima geldiğinda çok araştirmiştim bir forumda okudum bios güncellemesinden kaynaklanabilirmiş diye,, Bilgi olsun diye bunuda paylaşmak istedim,, Bence kuvvetle muhtemel data kablosundaki tellerden 1 tanesinde ariza var,,

Sorunu çözdüm! Logitech'in sitesinden wireless mouse'umun driver'ını indirdim ve artık tuşlar çalışıyor 5 saattir bir tuş bile tutukluk yapmadı. 13 yaşında bir çocuk onlarca kişinin yaşadığı bu sorunu çözdü :D