Asus k50in laptopa XP kurulmuyor

Reaksiyon puanı
2,148
Arkadaşlar Xp kuramıyorum bu pc ye mavi ekran hataları çıkıyor, ne yapılabilir?

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sata hdd yi göremiyordur. Bende de yüklenmemişti ilkten ama harddisk yok demişti. Bios tan sata native modu disabled yaptım oldu. Yada sata driverı entegre edilip kuruluyor da uzun iş..

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
benim laptopa da xp kurulmuyordu. biosa girdim baktım işletim sistemi seçme menüsü varmış. hangi işletim sistemini kuracaksan onu seçmem gerekiyormuş. Seçeneklerde Xp vista ve others vardı. Xp yi seçince halloldu. Önceden vista kuruluysa büyük ihtimal vardır bu seçenekler sende de

burakla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abicim biostan "sata mode" yi "compatible" yap düzelir

Reaksiyon puanı
2,148
teşekkürler burakla tamda bende öyle yaptığımı söyleyecektim kurulum başladı teşekkürler :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Sata hdd yi göremiyordur. Bende de yüklenmemişti ilkten ama harddisk yok demişti. Bios tan sata native modu disabled yaptım oldu. Yada sata driverı entegre edilip kuruluyor da uzun iş..

Kesinlikle sorun SATA/IDE ayrımında diye düşünüyorum...

Sorun BIOS üzerinden ya da SATA Entegreli kurlum CD leri ile giderilebilir.

Çünkü Ürünle ilgili açıklamalarda şöyle bir durum söz konusu:
"Windows Lisansına sahip kullanıcıların illa ki yapması gereken bir BIOS değişikliği var.Bu değişiklik SATA donanımların IDE olarak çalıştırılması ile alakalı.Aksi takdirde kurulum sırasında aniden bir mavi ekran ile karşılaşacaksınız.Ayrıca elinizde ki kurulum CD lerini iyice kontrol edin.Muhtemelen daha önce rahat çalıştırabildiğiniz bir CD bu sistemde okuma hatası verebilir."

WinXP kurulum CD sine sata sürücüleri entegre etmen gerekiyor... internette araştırırsan rahatlıkla bulursun bu tarz kurulum CDleri bulacağından eminim.

Hardiskin IDE olsa bu hatayı vermezdi, çözümü SATA entegreli XP CD ile kurulum yapmak olacaktır...

Kolay Gelsin.

NOT: Zaten Sorunu çözmüşsün. Hadi geçmiş olsun ve Gözün Aydın :)

sekanozcan74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biostan ayarlanıyor sata modunu değiştirince oluyor teşekkür ederim