Asus i5 işlemci laptop ısınma sorunu

utkugncfb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar benim Asus markalı i5 işlemcisi olan bir laptopum var 1-2 yıldır sorunsuz kullandım, fakat son zamanlarda çok ısınmaya başladı, motor gibi ses çıkarıyor. Laptopta hiç birşey yapamaz hale geldim. CPU Kullanımı %50 den aşağa inmiyor %99 bile oluyor arada sırada. Bunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz bilgisiyarımın sistem özellikleri aşağıda ki resimde mevcut. Acilen yardımlarınızda ihtiyacım var teşekkürler..

Sistem özelliklerim:
jx9gj.jpg

ayhankucuk28

Asistan
Reaksiyon puanı
1
CPU kullanımının yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Virüsten kaynaklanabilir. Gereksiz programlar kasabilir. 2 senedir format atmadıysan format at bence. Eğer yine ısınma devam ediyorsa fanları temizleyebilirsin

utkugncfb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CPU kullanımının yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Virüsten kaynaklanabilir. Gereksiz programlar kasabilir. 2 senedir format atmadıysan format at bence. Eğer yine ısınma devam ediyorsa fanları temizleyebilirsin

Fanları nasıl temizleyebilirim acaba bi bilgim yokta

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Laptopu ters çevir bölme vardır büyük ihtimalle vidaları sök fan karşına çıkacaktır.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Sürekli yüksek CPU kullanımı varsa virüs tarzı bir haşere girip sürekli arka planda CPU yu kastırıyordur.

Ses fan hızlı çalıştığından da çıkabilir ancak eskisinden farklı diyorsan fanları vs komple bir temizlemen lazım.

Tavsiyem 2 senelik laptopu komple söküp CPU macunu vs herşeyi komple bir elden geçirip temizlemek, yenilemek ancak anladığım kadarı ile bunu yapacak teknik bilgi sahibi değilsin.
O sebepten en yakın işinin ehli bilgisayar servisinden yardım almanı öneririm.

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Önce dedikleri gibi format atmadıysan format atta,sonra donanımla uğraşmaya başlarsın.

utkugncfb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öyle diyosanız, bilgisiyar mühendisi bi tanıdık var ona veririm laptopu o anlar heralde içini felan temizler format atar ona söylerim :) teşekkür ederim yorumlarınız için hepinize