Asus GTX 750 Ti Strix Overclock ayarı ve ufak bir bilgi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Merhaba,

Çekirdek hızını bu seviyeden 1 bile oynatırsam Directx hatası alıyorum BF4' oyununa özel bir problemmiş o yüzden çekirdek hızımı daha fazla arttıramıyorum ve böyle kalsın performansı gayet güzel.

Takıldığım konu şu Memory clock, bellek saatim 5400'den 5450'ye çıkarttım ama iyimi kötümü bilgim yok kısaca +50 vermiş oldum.

Biraz okudum bellek saati ile oynamak kartın stabilitesini falan bozuyormuş dediler bir videoda izledim Evga GTX 750 Ti'ye oc yapıyor +115 Core clock'a veriyor, +50'de memory clock'a veriyor.

Bende 90 civarı verdim Çekirdek hızına, bellek saatinede 50 verdim ama azmı çokmu bilmiyorum bunu kaça kadar çıkartmak bana sorun yaratmaz, stabilitesini bozmaz kartın?

Kendim kurcalamak istemiyorum bozabilirim diye o yüzden overclock işinden anlayan birisinden yardım beklemekteyim.

Not: Memory bellek olayı kesinleştikten sonra Core clock'u bu seviyeye çekebilirsiniz stabil çalışıyor ve fps düşme sorunları yaşatmıyor, bellek saatininde stabil rakamını alırsam test edip bilgilendiririm.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Bu kart zaten fabrikadan OC lu olarak çıkıyor. Anlayamadığım neden hala OC yapmak istiyorsun ?
Demek istediğim bu karta OC da yapsan çok bi kazancın olmayacak çok minik fps artar okadar. Bence bu şekilde kullan eğer sorun yoksa.
Bendede bu karttan var gayet memnunum her oyunu oynuyorum.

Onun haricinde hala daha bikaç fps için OC yapıcaksan tabiki karar senin yardım eden üyeler illaki çıkar iyi forumlar.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
@KatyPerry Elbette kart oclu geliyor performansıda iyi ama benim bilgisayarımın donanımı biraz düşük ve BF4 gibi oyunlarda istediğim performansı alamıyordum.

Şu resimdeki ayarlara çıkarttım ve istediğim performansı almaya başladım 5 fps rahat arttı hatta daha fazla 8 gibi diyebilirim.

Tabi böyle bir konu açarken bu ayarları paylaşırken en stabil olanı paylaşmak istedim.

Daha yüksek ayarlarda da kullandım ama stabil olmadı, fps nin birden 60'dan 20lere düşme problemleri falan oldu ayarları sıfırladım 3 aşağı 5 yukarı mantığı ile güzel bir stabil ayar buldum isteyenlere öneririm performansda cidden bir artış oluyor, ısıya etkisi 2 yada 3 derece civarı.

Bellek hızını birazçık daha kaldırabiliriz +50 vermiştim +70 yapabilirsiniz ama +100 için onay vermiyorum +70 yaptım denedim stabil çalışıyor ama daha sonradan kafayı sıyırabilir o yüzden direk kesin bilgi vermek istemiyorum bende konuyu bu yüzden açtım saatlerce uğraşmamak için.

Stabiliteyi yakalamak için aylarca test yapanlar var '' işlemci için mesela '' bu yüzden bu tarz şeyler çok kritik dikkat isteyen, 10 dakikalık test ilede anlaşılıcak bişi değil kartı baya yormak lazım.

+50 memory clock +90 Core clock şu anda stabil çalışıyor bunun garantisini verebilirim performansta 5 ila 8 fps artış var ısı olarak 2 ve 3 derece hadi taş çatlasın gözden kaçtı 4 derece diyelim.

Fps'ye etkisi bilgisayardan bilgisayarada değişebilir bunuda göz önünde bulundurmak lazım, benim bilgisayarda 5-8 fps arttıysa sizde rahat 5-10 artabilir belki daha fazla bilemiyorum.