Asus Express Gate

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar Asus N61JQ notebook sahibiyim. Bilgisayarda express gate işletim sistemi de var. Bilmeyenler için windows'u başlatmaya gerek kalmadan internette surf yapılabilen vs. küçük işletim sistemi. Ancak express gate i nasıl çalıştırırım bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Öncelikle Express Gate bilgisayarın da yüklümü bunu bilmek lazım.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Yüklü olmasna vs.. gerek yok anakart üzerindeki birşey çünkü.

BIOS ayarlarından TOOLS kısmından aktif ediliyordu sanırım kardeşimin anakartında vardı. Yanlız kapatmıştım onu, pc nin açılışını yavaşlatıyor. Ayrıca renk kalitesinin ve çözünürlüğün düşüklüğü, flash vs.. desteklemesi gibi bir çok dezavantajı vardır diye düşünüyorum Hiç nete girip test etmedim ama pek iyi değildir heralde.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
BIOS ' a giriyorum ama express gate ile ilgili hiçbir ayar bulamadım acaba bios sürümümü güncellesem olur mu?

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
BIOS ' a giriyorum ama express gate ile ilgili hiçbir ayar bulamadım acaba bios sürümümü güncellesem olur mu?

Express Gate sanki daha farklı bir özellikti ama hatırlayamadım, çok yorgunum o yüzden araştıramam. Bende de X64n ya da N61 hatta N61x modeli var sanırım :D biri işte. bende böyle bir özellik var ama farklı bir şeyler için kullanılıyor. Bak bu da kontrol panelinin resmi

adszi.png

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
klavye üzerinde özel bir tuşla açılıyormuş sonunda buldum :) çok kuytu bi yere saklamışlar :)

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sol üstte ses açma kapama tuşlarının olduğu bölümde en soldaki tuş.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bilgisayarı açarken o tuşla açacaksın. Windows'ta power gear programını açıyor dediğin gibi.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
biraz geç kalmışım bende asus kullanıcısı olarak zamanında kullandım ama artık gereksiz görüyorum çünkü tamamen flash üzerine yazılmış ağır işliyor çok şarj harcıyor onu kullanacağıma az daha beklerim win7 pardus yada ubuntu açılır paşalar gibi kullanırım :) bir arkadaşımız flash desteği vs. demiş yok demeye getirmiş asıl o yüzden cevap yazdım flash desteği var zaten kendisi komple flash yani desteklememe lüksü yok youtube'dan video izlediğimi hatırlarım :) tek yapmanız gereken daima son sürümü indirip güncel tutmak :) youtube'dan izledik iyi hoş ama hard diskinizde bulunan videoları izleyemezsiniz bu da dezavantaj :)