Asus driver problemi ?

answer111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim asus laptopum var bunun kamera driverını yüklemek istiyorum asusun driver sitesine girince 6 7 tane seçenek çıkıyor bunlardan hangisi ben,m laptopa uygundur acaba modeli n53sv win7 64 bit kullanıyorum ha keza atıyorum mesela bluetooth yüklemek istersemde 2 seçenek gösteriyo bunu bi aydınlatırsanız sevinirim bu arada şu global global(dlm) filan nedir :) teşekkürler

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
ikisini de indirip dene

global (dlm) kendi indirme yöneticisiyle indiriyor anladığım kadarıyla sen sadece Global olanı seç

answer111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki dedigim gibi 6 7 seçenek var onlardan dogru olanı hangisi?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
description bölümüne bak mesela bluetoothda ikisinde de Azurewave BlueTooth driver yazıyor, bi tanesi daha güncel update kısmından görürsün hem de boyutu daha büyük onu indir o işini görecektir

kamera bölümünde Chicony Camera Driver ve Azurewave Camera Driver var, sanırım bu laptoplarda farklı kameralar oluyor ya da tek kameraya iki driver da uyuyor, orasını ben de pek anlamadım ama deneyerek bulabilirsin, güncellerini indir

seste 4 tane var en günceli en üstte onu indir

VGA (ekran kartı) 2 tane var, intel ve nvidia, sanırım biri bütünleşik ekran kartı için biri harici, ikisini de kur

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
kamera için notebookunuzdaki kameranın PID kodunu bilmek gerekiyor.

Kameranızın pid kodunu şu adımlarla öğrenebilirsiniz;
Bilgisayarıma sağ tıkla, özellikleri seç.
Gelen pencerede donanım'a gir aygıt yöneticisini aç.
Görüntü aygıtları sekmesinin altında kameranızı göreceksiniz.
Kameraya sağ tıklayın. Özellikler ve ayrıntılar yolunu izleyin.
Çıkan ekrandaki karmaşık rakamlar kameranızın pid kodu'dur.

Örnek bir pid kodu şu şekilde;
USB\VID_04F2&PID_05016

Önemli not: Pid kodunuzla sürücü ararken PID_ kısmından sonraki ilk 4 karakteri kullanınız.
Yani üstteki örnek için pid kodu: PID_0501

Pid kodunu bulduktan sonra işimiz nispeten kolay uygun sürücüyü indirip kurmanız yeterli.
-----------------------------------------------------------------------
Notebook kamerasının ters göstermesi sorunu çözümü
Notebookunuz için güncel kamera sürücüsünü indirin. İçindeki .inf uzantılı dosyayı notepad ile açın, ctrl F ile flip kelimesini aratın.
Şöyle bir satır göreceksiniz.
"HKR,DefaultSettings,Flip,0x00010001,0 - and - HKR,Settings,Flip,0x00010001,0".

En sondaki 0 ı 1 ile değiştirin. Eğer 1 ise 0 ile değiştirin.
Dosyayı kaydedip çıkın aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelle deyip bu dosyayı gösterin.
Bilgisayarı yeniden başlatın.
--------------------------------------------------------------------
ekran kartı için önce asusun sitesinden inteli indir kur sonra nvidiayı indir kur
ardından nvidianın sitesinden son driveri indir kur bu şekilde yapacan yani önce intel sonra nvidia

diğer driverlar için yayınlanma tarihine bak ona göre indir

toste

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asusun support sitesinde ürünün model ve işletim sistemi bilgilerini girdiğin zaman listelediği tüm indirme dosyaları senin pcin için uygundur. global(dlm)'den indirmek için sanırım program gerekli. ben denediğimde yazı çıktı yetersiz yetkiden ötürü download manager(dlm) çalıştırılamadı diye.. Globalden indirmek daha sağlıklı. Bi de bilmiyorum belki denemişsindir ama driver&utility CDsi varsa elinde otomatik olarak eksik olan programları bulup kendisi yüklüyor;)

bu arada dil seçeneklerinden siteyi Türkçe'ye çevirebilirsin ;)
destek[MENTION=110080]ASUS.[/MENTION]com adresine de mail atıp sorabilirsin, cevap veriyorlar :)

Bi ara benim pcnin bluetooth'unda sorun olmuştu siteden indirip yeniden kurdum, düzeldi çok şükür. Ancak kamera problemimi hala giderebilmiş değilim:( pek kullanmıyordum bigün bi açtım iç içe sonsuz görüntü :D
programı kaldırıp yeniden kurdum bu sefer de kapkara bi ekran, en son olarak da kameranın başka bi program tarafından kullanıldığını söyledi hala da aynı yalana devam ediyor :D :D