Asus ac51 son sürüm hatalar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EsFaEr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EsFaEr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus ac51 modem kullanıyorum. 858 sürüm güncelleyince sayı çok olmasada crc hataları alıyorum ve bu sürümde wifi kararlı çalışmıyor. Bir alt sürüm olan 805 e düşeyim dedim. Fakat o sürümde snr margin değiştirilemiyor. Turknet abonesiyim. Aynı sorunu yaşayan ve çözüm bulan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Manuel olarak SNR'ı değiştirdiyseniz CRC hatalarının artması normal. CRC ile SNR bağlantılı. Eğer performansınızı etkilemiyorsa fazla ciddiye almayın, etkiliyorsa SNR değerini yükseltin

EsFaEr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
858 sürümde Manuel değiştirip hızımı azaltıyorum stabil olsun diye. Manuel olarak değiştirme ne gibi yan etkisi olur? Bu arada sayı öyle çok fazla değil acaba diyorum ayarlarda mı sıkıntı. Ama 805 sürüm daha sağlıklı ondanda kararlılık ayarlanmıyor denediğim kadarıyla.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
@EsFaEr, Normalde Manuel SNR'ı insanlar değeri düşürüp daha yüksek hız almak için kullanıyor o yüzden bağlantılı oluyor. Bir önceki sürümde de olması lazım aslında. CRC hataları canınızı sıkacak bir soruna sebep olmuyorsa bırakın kalsın eğer soruna sebep oluyorsa TürkNet'e yazarak hızınızı düşürtün 35 se 24'e 100'se 80 veya 75'e düşürebilirler.

EsFaEr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@EsFaEr, Normalde Manuel SNR'ı insanlar değeri düşürüp daha yüksek hız almak için kullanıyor o yüzden bağlantılı oluyor. Bir önceki sürümde de olması lazım aslında. CRC hataları canınızı sıkacak bir soruna sebep olmuyorsa bırakın kalsın eğer soruna sebep oluyorsa TürkNet'e yazarak hızınızı düşürtün 35 se 24'e 100'se 80 veya 75'e düşürebilirler.
Maalesef rrset vs de denedim 805 sürümde snr değişmiyor.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Değişmiyorsa ve hızınızı manuel düşürünce stabilite sorunu yaşıyorsanız bir üst sürümde, 805 sürümünde kalıp TürkNetten hızınızı değiştirmelerini isteyebilirsiniz.

EsFaEr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değişmiyorsa ve hızınızı manuel düşürünce stabilite sorunu yaşıyorsanız bir üst sürümde, 805 sürümünde kalıp TürkNetten hızınızı değiştirmelerini isteyebilirsiniz.
Asus ile görüştüm bana bir yazılım yolladılar akşam deneyeceğim bakalım tüm sürümlerde değişir diyor modemi rest harici farklı bir işlem yapıyormuş sanırım sonucu yazarım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazılım dedikleri firmware restorasyon. Onlarda yaptım 805 ve 790 da denedim kararlılık değişmedi

Son düzenleme:

SUBZEROO

Asistan
Reaksiyon puanı
48
ac 750 kullanıyorum 1 hafta olmadı alalı, ilk 2 gün çok iyiydi sonradan kesinti gibi bir sey oluyor tüm ışıklar yanıyorken wifide bağlı oluyor ama net yok dsl kablosunu çıkarıp takıyorum 1-2 saat olmadan tekrar aynısı. ttnetle görüştüm eve gelen hatta sorun gözükmüyor diyorlar yardım edin lütfen çaresi var mı iade de edebirim başını ağrıtır bu modem derseniz

Your DSL seems unstable.we strogly recommend that you sumbit feedback to our support team yaziyor şimdi de arayüzde

Son düzenleme:

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
ac 750 kullanıyorum 1 hafta olmadı alalı, ilk 2 gün çok iyiydi sonradan kesinti gibi bir sey oluyor tüm ışıklar yanıyorken wifide bağlı oluyor ama net yok dsl kablosunu çıkarıp takıyorum 1-2 saat olmadan tekrar aynısı. ttnetle görüştüm eve gelen hatta sorun gözükmüyor diyorlar yardım edin lütfen çaresi var mı iade de edebirim başını ağrıtır bu modem derseniz

Your DSL seems unstable.we strogly recommend that you sumbit feedback to our support team yaziyor şimdi de arayüzde
Sistem günlüğü kısmından hat değerlerini ve yönetim kısmından dsl ayarlarını paylaşırsan bakıp yardımcı olmaya çalışabilirim

SUBZEROO

Asistan
Reaksiyon puanı
48

Ekli dosyalar

• 2782a243-7c0f-45a4-8a33-8e0c77707461.jpg
    2782a243-7c0f-45a4-8a33-8e0c77707461.jpg
    72.2 KB · Görüntüleme: 315
  • d5e57a65-2c0b-462e-b661-397420b59393.jpg
    d5e57a65-2c0b-462e-b661-397420b59393.jpg
    82.5 KB · Görüntüleme: 340
Son düzenleme:

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
İlk görselin üst tarafındakileri de göndermen lazım. SNR'ın 12 görünüyor bu SNR da kopma yaşamaman lazım.

SUBZEROO

Asistan
Reaksiyon puanı
48
İlk görselin üst tarafındakileri de göndermen lazım. SNR'ın 12 görünüyor bu SNR da kopma yaşamaman lazım.

vdsl ayarlarında kararlılık diye bir yer var acaba onu aktif etmek mi lazım?

Ekli dosyalar

• 44.jpg
    44.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 334
Son düzenleme:

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Hayır onunla alakalı bir durum değil. Hat zayıflamanız biraz fazla SNR değeri normal ama zayıflama yüksek bu yüzden sinyal kopuyor. Bina içi tesisatınızda bir sorun olabilir. Bina içinden eminseniz firmanıza hat zayıflamam çok yüksek bu yüzden internetim kopuyor diyin ama sorun büyük ihtimalle binadaki tesisattan kaynaklı.

SUBZEROO

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Hayır onunla alakalı bir durum değil. Hat zayıflamanız biraz fazla SNR değeri normal ama zayıflama yüksek bu yüzden sinyal kopuyor. Bina içi tesisatınızda bir sorun olabilir. Bina içinden eminseniz firmanıza hat zayıflamam çok yüksek bu yüzden internetim kopuyor diyin ama sorun büyük ihtimalle binadaki tesisattan kaynaklı.
turk telekomdan gelenler demişti hatlar eski değişmesi lazım sürekli sorun yasarsınız diye, ama apartmandan kimse o işe girişmez yapacak bir sey yok o zaman

turk telekomdan gelenler demişti hatlar eski değişmesi lazım sürekli sorun yasarsınız diye, ama apartmandan kimse o işe girişmez yapacak bir sey yok o zaman
çekicez böyle

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002

çekicez böyle
Kendin de yapabilirsin. Türk telekomdan gelenler sana ait olan kablolara etiket bağladıysa CAT6 kablo alıp Türk Telekomdan gelen hattın uçlarını ona bağlarsın o CAT6 yı da kendi dairene götürürsün böylece bina tesisatını kullanmamış olursun. Kolay bir işlem kendin de yapabilirsin bir elektrikçiye de yaptırabilirsin.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
SNR Margin hattaki internet hızından daha düşük olmamalı (hat değerinden yani alınan hız değerinden ne kadar yüksek olursa o kadar iyi... )
Line attenuation(hat zayıflaması) ise hattaki internet hızından mümkün olduğunca düşük olmalıdır. Ne kadar küçük olursa bu değer o kadar iyidir.

1616406969926.png

Örnek tabloda hat hızımız : 37 değerinde ve sinyal/gürültü oranımız yaklaşık 12 değerinde yani sinyalimiz gürültüden 12 kat daha kuvvetli. Hat zayıflaması ise 7,5 değerinde yani eğer sıfır olsaydı 37+7,5= yaklaşık 45mbits hıza ulaşırdı internet indirme hızımız diyebiliriz...

Line attenuation
(hat zayıflaması) ise kablo uzunluğu vb. nedenlerden dolayı sinyalinizdeki kaybı bildiren birimdir.Noise marginin aksine bu değer ne kadar yüksekse sisteminiz o kadar kötü demektir.

SNR nedir?

SNR
, Signal-to-noise ratio yani sinyalin gürültüye oranı demektir. Ne demek bu? şimdi onu açıklayayım.

Öncelikle gürültü (Noise) iletişimde normal sinyale karışan istenmeyen gürültü oluşumlardır. Gürültü neden oluşur? En basitinden evinize, iş yerinize gelen kablodaki eklerden, eski santrallerden, yine bağlantı noktalarından, sinyal oluşturan cihazlara yakın olmaktan kaynaklanabilir.

SNR = Sinyal / Gürültüyü ifade eder. Burada sinyal olarak ifade ettiğim DSL sinyalini ifade etmektedir (ADSL, VDSL, vb).

SUBZEROO

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Kendin de yapabilirsin. Türk telekomdan gelenler sana ait olan kablolara etiket bağladıysa CAT6 kablo alıp Türk Telekomdan gelen hattın uçlarını ona bağlarsın o CAT6 yı da kendi dairene götürürsün böylece bina tesisatını kullanmamış olursun. Kolay bir işlem kendin de yapabilirsin bir elektrikçiye de yaptırabilirsin.
ankastre diye bir sey var eve ondan gerek var mı ?

bana tam olarak ne yapılacağını söyleyebilir misiniz bir daha pek bilgim yokta

Son düzenleme:

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
ankastre diye bir sey var eve ondan gerek var mı ?

bana tam olarak ne yapılacağını söyleyebilir misiniz bir daha pek bilgim yokta
Ankastre bina içine bağlar bu işlemin amacı zaten onu bypass etmek. 1 Adet CAT6 kabloya ihtiyacın var sonra Türk telekomdan gelen hattı o CAT6 kabloya bağlayacaksın o CAT6 kabloyu da kendi dairene götürüp oradan splitterla modemle telefonuna bağlayacaksın youtubeda video bulabilirsin bununla alakalı.

SUBZEROO

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Ankastre bina içine bağlar bu işlemin amacı zaten onu bypass etmek. 1 Adet CAT6 kabloya ihtiyacın var sonra Türk telekomdan gelen hattı o CAT6 kabloya bağlayacaksın o CAT6 kabloyu da kendi dairene götürüp oradan splitterla modemle telefonuna bağlayacaksın youtubeda video bulabilirsin bununla alakalı.
teşekkür ederim

manyaksx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Bende aynı sorunu yaşıyorum modemi kapatıp açmaktan bıktım. Bugün Asus müşteri hizmetlerini aradım bana mail attı 473 galiba yanlış hatırlamıyorsam onu yükledim bakalım yine aynı sorunu yaşayacak mıyım

Bu arada mail aşağıya bırakıyorum. Modem AC51

ASUS Türkiye olarak sizin memnuniyetiniz ve talebiniz bizim için çok değerli, ilk olarak daha önce de internet sağlayıcınız ile sorunsuz çalışan sürüm güncellemesini teyit etmenizi rica ediyoruz. Bu sürümlere aşağıdan erişim sağlayabilirsiniz. Bu sürüm işlemleri sağlandıktan sonra altyapınıza göre kararlılık ayarlarını hattınıza göre düzenlemeniz gerekecektir. Yönetim Kısmında DSL Ayarları bölümünde, DLA Ayarı devre dışı bıraktıktan sonra, kararlılık ayarını hattınıza göre ayarlamanız gerekecektir. Kararlılık ayarınızın yanında bulunan SNR Margin değerinin 10db üzerine çıkması gerekecektir. Kararlılık ayarınızı ayarlarken internet sağlayıcınızdan da destek talep edebilirsiniz.

DSL-AC51: Yavaşlama ve Bağlantı Sorunları
➢ISP Türk Telekom sürüm 552 ile 674
➢ISP TURKNET sürüm 473
➢ISP SUPERONLİNE sürüm 617
➢Ürün Sayfası: DSL-AC51|Modem Router|ASUS Türkiye
➢Modem Güncelleme: [Kablosuz] Yönlendiriciniz, en güncel aygıt yazılımına nasıl güncellenir? (ASUSWRT) | Resmi Desteği | ASUS Türkiye

Asus’u Tercih Ettiğiniz için Teşekkürler. İyi Günler Dilerim.