Assembly Bilen varmı ? arkadaşlar

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
İşlemciler yeterince hızlı değilken, ortalık 286 işlemci kaynarken assembly hız gereken yerlerde tercih edilebiliyordu. Günümüz işlemcilerinde C/C++ her iş için yeterli hıza sahip. Üzerinde çalıştığı platforma sıkı sıkıya bağımlı olan assembly'nin akademik ortamlar dışında kullanım yaygınlığı azaldı. Bende çok özel kullanım amaçlarınız yoksa assembly yerine C/C++ dillerini öneririm. Linux'te ise en son NASM (netwide assembly) ile kod yazıp derlediğimi ve çalıştırdığımı hatırlıyorum. Geliştiricilerin tercih ettiği dağıtımlar ile birlikte geliyor.

mrtAkdeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux bölümünden Assembly görünce bunu program yazmak için değil, elindeki bir cihazın sürücüsünün bulunmadığı için istediğini anlamak pek de zor değil :D [MENTION=412389]SavyearS[/MENTION] , freenode kanalını ziyaret etmeni öneririm.. Mouse takılı iken çöken bir sistemim vardı bir zamanlar :( Anlamam zaman aldı, sürücü için uğraşmam da aynı şekilde. En son freenode kanalında bi arkadaşın yardımıyla başka bir sürücüyü o mouse'a giydirmiş, sorunu ortadan kaldırmıştık.

Premeditated

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=293664]mrtAkdeniz[/MENTION] güzel bir anı olmuş ah bir de ben anlasam şu yazılımlardan :)

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Vakti zamanında X86 için assembly boot sektör yazmıştım. Sonra 3-4 adet filter yapmıştım. Aslında filter'lar güzeldi ama Windows XP ile birlikte artık çalışmıyor.

Filterlar Windows karakterlerini DOS'a, Türkçe Dos karakterlerini Ingilizce'ye filan çeviriyordu.

Vakti zamanında derken sene 1996 filan....