Assassin's Creed (PC) İnceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan m1903
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
31321373nj4.jpg

Ubisoft'un PS3 ve Xbox360 konsolları için çıkardığı,ortalığı kasıp kavuran Assasins' Creed'in PC versiyonu ilk kez SDN'de !

Oyunun Hikayesi
Desmond Miles ataları suikastçi olan sıradan bir barmendir.Desmond zorla Animus adı verilen cihazı kullanması için bir tesise kapatılır.Animus denen bu cihaz kişilerin genetik kodlarını okuyarak geçmişteki atalarının hatıralarını tekrar canlandırabilmektedir.Desmond Miles'da genetik kodları vasıtasıyla Üçüncü Haçlı Seferleri(tam olarak MS 1191 yılında) sırasında yaşayan suikastçi atası Altaïr Ibn La-Ahad'ın hatıralarını tekrar canlandırması için zorlanır.Oyunda amaç 9 önemli suikasti gerçekleştirmektir.Bunu da kahramanımızın özel güçleri vasıtasıyla başaracağız(bu özel güçlerde artık başka bir yazının konusu,onları daha bende tam öğrenemedim :) ).

Oyunun sistem gereksinimleri
Önerilen:
Intel Core 2 Duo 2.2 ghz/Amd X2 4400+ veya üstü işlemci
1 GB Ram(windows xp)/2 GB Ram(Windows Vista)
Sadece Windows XP/Vista işletim sistemi
256 mb DX10 veya Shader model 3.0 destekli ekran kartı(nvidia geforce 6800gt/Ati Radeon x1600 veya üstü)
8 GB boş alan
Yavaş bir harddiskiniz varsa atıştırmalık birşeyler

Test Sistemi
Intel Core 2 Duo E6600(2.4ghz)
2 GB DDR2-677 Ram
Windows Vista Ultimate 32bit
256mb nVidia Geforce 7600gt
500gb Harddisk

testsistemi1yn3.jpg

Windows Vista'ya göre oyunun istediği minimum sistem derecelendirmesi:
50384497te6.jpg

Kurulum
Oyun tek bir çift katmanlı dvd üzerinde geliyor.Boyutuda 6.5GB:
th_02339_2_122_1021lo.JPG

Oyunun bu kadar büyük olduğunu görünce kurulum yarım saat sürer diye düşünmüştüm(zira crysis öyleydi).Ama çok yanılmışım.Sanki bir an önce oyuna gireyim diye çok çabuk bir şekilde kuruldu.

Veee uzun süredir beklediğim an...
Oyunun giriş videosu kısaca oyunda neler yapacağımızı özetliyordu.Son zamanlarda oynadığım oyunlardaki en iyi giriş videosuydu diyebilirim.Menü geldikten sonra ilk iş bir profil yaratmamız isteniyor.Profili yarattıktan sonra ilk iş grafik ayarlarına girdim.Sizinde öyle yapmanızı tavsiye ederim çünkü oyun sistemi normalinden biraz (!) fazla iyiymiş gibi görüyor.Örnek verirsek benim sistemi 1600*1200 çözünürlükte tüm özellikler en yüksekte olacak şekilde ayarlamıştı.Göz ucuylada kontrollere baktıktan sonra ilk bölüme başlıyoruz...

İlk bölüm
İlk bölümün başlangıcında yapmamız gereken birşey yok.Sadece sağda solda koşturun.Bir süre sonra şimdiki zamana geri dönüyor ve bize Animus adlı cihazla ilgili bilgiler aktarılır.Bunun ardından da Tutorial başlıyor ve bize oyunun temel kontrollerini öğretiyor.Buradan sonrasını da oyunu oynayınca görmeniz daha uygun olur :)

Grafikler
Grafikler gayet hoş olmuş.Ubisoft'un diğer bir yapımı olan Prince of Persia seriyle karşılaştırınca Ubisoft bu kez bizi hayal kırıklığına uğratmıyor.Kaplamalar,gölgeler vs. herşey olması gerektiği gibi.Grafiklerdeki tek eksisi oyunu geniş ekran olarak oynamanız gerekiyor(yada ben düzeltemedim :) )

Ses Efektleri ve müzikler
Ses efektleri ve müzikler yapıma çuk diye oturan türden.Yalnızca konuşmaların olduğu sahnelerde konuşma önden geliyordu.Nasıl bir filmi asenkron bir sesle izlemek rahatsız ediciyse, oyunu böyle oynamakta rahatsız edici.Ancak bu sistemimle ilgili bir sorunda olabilir.O yüzden sizleri yanlış yönlendirmek istemiyorum.

Kontroller ve Etkileşim
Prince of Persia(PoP) serisini oynamış olanlar AC'in kontrollerine çok çabuk alışacaktır.Hatta ondan daha kolay bile denebilir,çünkü çeşitli hareketleri yapmak daha da kolaylaştırılmış.
Yapımda en hoşuma giden şeylerden biriyse çevreyle olan etkileşiminiz.Örnek olarak koşarken bir kişiye çarparsanız siz veya o kişi düşebiliyor,çarptığınız kişide size bir güzel sövüyor. Peşinizde biri varken yakındaki samanların içine dalıp orada saklanabilir,bir banka oturup konuşmalara kulak misafiri olabilirsiniz.Gerektiğinde hırsızlık yapmaya çalışıp başarınız olunca bir güzel dayakta yiyebilirsiniz. Yazılarak anlatılamayacak güzellikte bir oyun o yüzden en iyisi bu oyunu oynayın siz :)

Son söz...
Ubisoft oyunu pc'ye uyarlarken gayet iyi iş başarmış.Bazı firmaların yaptığı gibi çakma bir PC versiyonu çıkarmak yerine gayet güzel bir oyun hazırlamış.Yalnızca oyunu almak isteyenler bir süre daha beklemek zorunda.Yapım 27 Martta Avustralya'da,28 Mart'ta Avrupa'da ve 8 Nisan'da Amerika'da satışa sunulacak.Aksiyon-Macera türünü sevenlerin mutlaka oynaması gereken bir oyun.

Artılar
-Oyun atmosferi gayet iyi hazırlanmış
-Kolay oynanış
-Grafikler,sesler

Eksiler
-Yüksek sistem ihtiyaçları
-Ara sıra sebepsiz yere takılabiliyor

Yazan: m1903

Resimler ve Videolar:
NOT:Oyunda fraps ve gamecam sorun çıkardığı için çok az resim çekebildim.Videoysa hiç çekilemiyor.En kısa zamanda bir yolunu bulup videoda ekleyeceğim.

Diğer bir not: İlk defa bu tür birşey yazmaya kalkıştım onda da biraz aceleye ve uykusuzluğuma denk geldi.Mazur görün bu seferlik :)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Oyunda Türkler'in Yeri

Oyunumuz 3.Haçlı Seferi sırasında yani 1191 yılında geçiyor demiştik.Bu seferlerin ne için yapıldığını bir çoğunuz tarih dersinden hatırlıyorsunuzdur.Hatırlamayanlar veya bilmeyenler için söyleyecek olursak bu seferlerin amacı Kudüs'ü yani kutsal toprakları ele geçirmekti.Şimdi gelelim Kudüs'ün kimin elinde olduğuna.Tabii ki biz Türklerin elindeydi(Eyyubiler).Önceki Haçlı Seferinden sonra şehir 1187'de Selahaddin Eyyubi tarafından geri alınmıştı.Peki 1191 yılında geçen bir oyunda Türkler'e yer vermemek haksızlık olurdu diye düşünüyorum.Oyunda herkes İngilizce konuşurken(Animus'un tercüme yeteneği sayesinde) yalnızca Türkler'in kendi dilinde konuşuyor olması gayet güzel olmuş.Türk askerler peşimden koşarken "Yakalayın şu kâfiri" demelerine az gülmedim oyun sırasında :) Beni üzen tek şey Türklerin elinde tuttukları topraklarda Türklerle ilgili birşeyden bahsedilmiyor yalnızca Kingdom(krallık) adı altında geçiyor.
assassinscreeddx9200803cw2.jpg

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
PC MERAKLISI dedi ki:
bu oyunu benim pc hayatta kaldırmaz
Senin gibi düşünenlerde bu siteye bir danışsın:
http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

Oyun listesinden Assassin's Creed'i seçin ve "Can You Run IT?"e tıklayın.Eğer ilk defa bu siteyi kullanıyorsanız küçük bir activeX denetimi kurmanızı isteyecek(kabul edin,hiçbir malware,virüs içermemektedir).Kurulduktan sonrada sisteminiz oyunu kaldırıp kaldırmayacağı hakkında bilgi edinebilirsiniz.Yalnızca siteyede tamemen güvenmeyin.Benim sistemime tavsiye edilen pc konfigürasyonundan iyi dedi ancak ben aldığım performanstan memnun değilim.

k23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
m1903 dedi ki:
Son söz...
Ubisoft oyunu pc'ye uyarlarken gayet iyi iş başarmış.Bazı firmaların yaptığı gibi çakma bir PC versiyonu çıkarmak yerine gayet güzel bir oyun hazırlamış.Yalnızca oyunu almak isteyenler bir süre daha beklemek zorunda.Yapım 27 Martta Avustralya'da,28 Mart'ta Avrupa'da ve 8 Nisan'da Amerika'da satışa sunulacak.Aksiyon-Macera türünü sevenlerin mutlaka oynaması gereken bir oyun.

buraya takıldım ben ya... oyunu alabilmek için biraz daha beklemeniz gerekiyor denmiş... bu oyunu siz nasıl oynadınız peki? ya da diğerleri?

spider_9600

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işi bi tek ekran kartı bozuyo tümleşik Ati X1250 var