Assassin's Creed IV 0xc000007b hatası

assassinscreedc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben oyunu 2 ay önce aldım ilk bi takıldım falan kapadım sonra bilgisayara geçemedim yaklaşık 1 yada 1.5 aydır oyunu oynamadım şimdi açmaya çalışıyorum bu hatayı veriyo (0xc0000007b) yönetici olarak çalıştırdım falan olmadı varmıdır bi çaresi oyun orjinal ya gitmesin 80 lira

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ya directX kaynaklı yada normal dll. DirectX guncelle. Oyun profilini(save kaydini) sil.(Yanlis hatirlamiyorsam C:/ > Users(Kullanicilar) > Kullanici > AppData > Roaming veya C:/ > Program İles > Steam > Burdan bir yerdi)

assassinscreedc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
directx sürümüm son sürüm dll dosyalarından anlamıyorum o save dosyasının olduğu yerlere baktım oralarda yok ama belgelerim de Assassin's Creed IV diye klasör var zaten saveler orada toplanıyor ama bilmiyorum o save ise sileyim ?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
.Net Framework 4.5.1 gerekliymis. Yabanci forumlarda bu sorun icin bunu oneriyorlar.

assassinscreedc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrıntılar

.NET Framework 4.5 ve bu güncelleştirme bu bilgisayarda zaten yüklü.
zaten yüklü diyor ya büyük ihtimal dll ler ile alakalıdır oyunu silip kursam işe yaramaz dimi acemi aklı :D

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Ayrıntılar

.NET Framework 4.5 ve bu güncelleştirme bu bilgisayarda zaten yüklü.
zaten yüklü diyor ya büyük ihtimal dll ler ile alakalıdır oyunu silip kursam işe yaramaz dimi acemi aklı :D

C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher içindeki xinput1_3.dll dosyasını kopyala c:\windows\system32 içine yapıştır.

assassinscreedc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim pc 64 bit syswow64 e atmıyım mı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ben ikisinede atıp denedim varmış zaten değiştirdim eskisiyle bide syswow64 den silip denedim olmadı yine aynı hatayı veriyo

- - - Mesaj Güncellendi - - -

o dediğin siteye baktım anladığım kadarıyla bilgisayarı f8 le yani güvenli modda başlatıp syswow64 ve system32 den bütün son sürüm directx dosyalarını sil ve yeniden kur diyo

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Evet. DirectX dosyalarini sil ve sonra en guncel surumunu tekrar kur diyor. CCleaner gibi programlarlada kayit defterini temizle diyor. Sonra rami temizle, bios u varsayilan ayarlara dondur ve son care olarakta format at diyor.

assassinscreedc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya bu tekrar outlast ve goatsimulator da da aynı hatayı vermeye başladı dediklerinizi yaptıktan sonra oyun yüklemiycem herhalde adam gibi oyun oynayamadık

assassinscreedc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben bilgisayara format attırdım bilgisayarın dll dosyaları kafayı yemiş şimdi bütün oyunlarım açılıyor saolun öneriler için :D