ASP.NET vb 2010 da "devamını oku olayı"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ESERT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ESERT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar datalist içerisinde çekmiş olduğum bilgilere sınır koyarak devamını oku linki yapmak istiyorum.mesela 150 karakterden sonra devamını oku linkine basınca tamamını farklı bir sayfada göstersin.bunun için nasıl bir kod yazmam gerekli. visual basic 2010 kullanıyorum. Yardımlarınız için şimdiden tşkrler.

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
MS-SQL Server uzerinde calisiyorsan CURSOR kullanmalisin.

Karmasik bir konu. MSDN'den okumani tavsiye ederim.

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yukarida yazdigimla yapmak istedigin sey alakasiz. Pardon.

Platformun sanirim ASP.NET

Soyle bir yoldan gidebilirsin:

Veriyi soyle cek:
Blabla.Text = veri.SubString(0, 150);

Veriyi yazdirdigin alanin yanina LinkButton koy (sanirim LinkButtondi). Icine de "Devami..." yaz.

LinkButton'in URL'sine de gitmek istedigin sayfayi gir.

Not: uzun zamandir bu tarz seylerle ugrasmiyorum. Kisa kodlarda hata olabilir. Mantigi anladiysan ve VS kullaniyorsan, editor yardimci olacaktir

ESERT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
denicem inş olur. Bi de ben v.b kullanarak yapıyorum c# deil. Sanırım vb ile c#kodları arasında fark oluyor. Tüm sitelerde c# örnekleri var. vb yok bulamadım.

Malesef yapamadım. Daha açıklayıcı bir şekilde anlatırsan sevinirim. Konuya bende o kadar çok hakim deilim.

ESERT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar datalist içerisinde çekmiş olduğum bilgilere sınır koyarak devamını oku linki yapmak istiyorum.mesela 150 karakterden sonra devamını oku linkine basınca tamamını farklı bir sayfada göstersin.bunun için nasıl bir kod yazmam gerekli. asp.net visual basic 2010 kullanıyorum. Yardımlarınız için şimdiden tşkrler.

ESERT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çözüm <%# Eval("anaicerik").SubString(0, 150)%> yardımlar için teşekkürler.

hokumus

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Çözüm <%# Eval("anaicerik").SubString(0, 150)%> yardımlar için teşekkürler.

Selamlar,

Bu şekilde 150 karakter çekip gösterebilirsin. Devam linkini static değilde dynamic bir sayfa üzerinde değişen içerikler şeklinde göstermek istersen

Response.Redirect

ve

Request.QueryString

konularını araştırmanda fayda var.

Kolay gelsin.

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yazılım Mutfağındaki Mehmet Sabri KUNT'un GridView Kontrolü Üzerinde Kayıtları Sayfa Sayfa Göstermek başlıklı makale sana yol gösterecektir.