ASP.NET dropdownlist

Osmanosaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar veritabanından çektiğim verileri dropdownliste yerleştirirken gözüken degerleriyle mesela veritabanından gelen ID degerleri nasıl yerleştiririm
ordan bir deger seçildiginde ıd sini nasıl yakaları?

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şurada her iki dilde ayrıntılı bir anlatım mevcut.

Ben de biraz bilgi vereyim;

dropdowna dataset, datareader gibi nesneleri datasource olarak atayabilirsin.. datasource olarak atadıktan sonra

dropdownlist1.datatextfield = "görünen db column name";
dropdownlist1.datavaluefield = "id column name";
dropdownlist1.databing();

şeklinde kullanıyorsun... ID değerini, dropdownın selectindexchange olayında dropdownlist1.selectedvalue.tostring(); ile yakalayabilirsin.. bundan sonrası senin hayal gücüne kalmış :)

Osmanosaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ASp.net te ListItem nesnesi istiyor hallettim şu anda o olayı ki şöyle

dropdownlist.Item.Add(new ListItem(görünen,value)); gibi
fakat şimdi mesela bir buton click eventında burdan bişey şeçtiğimde silmek istiyorum database den diyelim seçtiğim nesneyi db den siliyorum fakat sayfa postback oldugunda tekrar o nesne dropdownlist te gözüküyor . sayfa bir daha post back oldugunda gözükmüyor
Bu nasıl halledebilir.

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
1.Yol:Silmek istediğin nesne referansını bir yerde tut,silme işlemi tamamlandığında bu referansı dropdownlist'ten kaldır
2.Yol: Dropdownlist'i veritabanından dolduruyorsan,postback işleminden sonra tekrar boşalt ve doldur.

Osmanosaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok etkili bir yol bulamadım her işlem parçacıgından sonra clear metodunu kullanıyorum tekrar dolduruyorum dropdownlisti