Asp.net & A Site Like Personalblog

Osmanosaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar benim bir kaç sorum olucak bana yol gösterebilicek olan varmı acaba..

Ben kendime bir tane blog tarzı bir site yapmak istiyorum ama aklıma takılan bir kaç Soru var bunları sıralıyorum..

1-Blog sitesinde yazdıgım makaleleri ben nasıl sayfa sayfa sıralarım yani söyle Anasayfada 10 makale gözüksğn sonrakiler sayfanın altında sayfa numaraları seklinde yada next butonu ile diger 10 makale gelsin ... bunu ben nasıl halledicem tek makale gösterme sayfam olucak ama ben bu paging algoritmasını nasıl kurucam

2- 1. soruyu yaptık diyelim sıraladık makaleleri ekranda gösterdik adam 2. sayfaya tıkladıgında url de nasıl degişiklil olucam sonucta benim tek sayfam olucak mainpage.aspx gibi ama üzerindeki makaleler degişcek diyelim

3- Sonra ben anasayfada makaleleri sıralarken biri bu makaleye tıkladıgında benim o makaleyle ilgili ID degeri nasıl elde ederim

yöntemleriniz bekliyorum....

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144

Osmanosaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
inceliyorum arkadasım gönderdiklerini teşekkür ederim ... Ama kafamda tasarlayamıyorum yapıcagımı
şimdi benim makaleler diye tablom olsun burda makaleID,MakaleBaşlıgı,MakaleResmi,Eklenme tarihi,özeti,icerigi gibi kolonları olsun ...
Bn burdan makaleleri çekip sayfamda hangi kontrol le ile gösterebilirim asp.net de ListWiev,grid,repeater falan
yada mesala Sayfa iceriginde döngü ile 10 a kadar dönerken div katmanı içerisinde label, dı ımage alanıydı gibi yerlere mi atmam gerekiyo tek tek

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Ben olsaydım ne yapardım. Eğer programsal olarak kendim yazacaksam (performans için önemli) sql ile son 10 konuyu çekerdim ve bastırırdım. Daha sonra toplam makale sayısını çekerdim. Örneğin toplam makale sayısı 112 çıktı. 10 tanesini bastırmıştık zaten. Geriye 102 kaldı.

102 / 10 = 10
Bölümde kalan 2 olduğu için sonuca 1 eklenir.
10 + 1 = 11 sayfa

Sonra en alta link verirdim for döngüsü ile. Linkler de şu şekilde olabilir mesala:
www.sitem.com/default.aspx?sayfa=1
www.sitem.com/default.aspx?sayfa=2
www.sitem.com/default.aspx?sayfa=3
.
.
.
www.sitem.com/default.aspx?sayfa=11

default.aspx sayfasında sayfa isminde değişken tanımlarsın. Eğer bu değişkende null varsa son 10 konuyu bastırırsın. Eğer değişkende sayfa no belirliyse o sayfayı bastırırsın. Diyelim ki sayfa=5. Bu ne demek 50 ile 60 arasını çek demek. Örnek Sql kodu:

PHP:
With MakaleTablosu AS
(
    Select MakaleID,MakaleBasligi,MakaleResmi,EklenmeTarihi,Ozeti,Icerigi,ROW_NUMBER() OVER(ORDER BY EklenmeTarihi DESC) AS 'RowNumber' From Makaleler
)
Select * From MakaleTablosu Where RowNumber Between 50 and 60
Makalelere link verme olayına gelince. Her makalenin bir id 'si olacak. Diyelimki makalegoster.aspx sayfan var. Bu sayfada makaleID değişkeni tanımlarsın. Makale linklerini de şöyle verirsin:

www.sitem.com/makalegoster.aspx?makaleID=3

Bu ne demek id 'si 3 olanı çağırmış oluyoruz demek. Geriye sadece makalegoster.aspx sayfasında id 'si 3 olanı sql ile çekmek kalıyor.

Kısaca böyle anlattım, umarım anlatabilmişimdir :)

Osmanosaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cok tesekkur edrim arkadasım Cok yardımcı oluyosun walla.
Bide mesela ben makaleleri sıralarken sayfaya bunu nasıl yapıcam yada hangi componentler gridview repeater gibi seylerden (asp.Net için) ..