asp ile çalışamıyorum

microsoftcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar asp'yi bir anlatırmısınız nedir?
htm ve php ile ilgili baya bilgim var ama asp hiç yok
anlatırmısınız asp neidr?
en çok kullamnılan asp odları

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
http://forum.shiftdelete.net/web-tasarimi/47437-siteye-kullanici-adi-ve-parola-ekleme.html
Bu Konundaki myefsane'nin verdiği link'i incelersen iyi olur ASP ile ilgili herşey var orda
çok kısa şekilde bahsetmek gerekirse ASP'de PHP Gibi Server tarafında çalışan yorumlanan Client tarafına aktarılan bir dildir.
kodlar

<% %> bu taglar arasına yazılır
Temel olarak kullanılan iki kod vardır , bunlardan Birisi REQUEST diğeri ise RESPONSE'dur .

Gerisini Link'den inceleyebilirsin (Yazdıklarım alıntı değil alın teri bu arada :D )

rapstarmurat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sunucu Taraflı Dildir.
Yani Sunucuya Hükmedebilir ve Sunucuyu Kullanarak İşlem Yapabilirsin.

Ne İşime Yarar Dersen
HTML ile Basit Sayfalar Yaparsın Aktif Olmaz
ASP İle İş Kolaylaşır ve Veritabanı Odaklı Çalışırsın
Microsoftcuyum Diyorsan ASP ci Olcaksın :)
Dersenki Ben Jet-Lee gibi Zincirlerimi Kırayım
PHP Coder olayım oda güzel birşeydir.

cndr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok kolay bi yazımı vardır. ama bu kolaylık kodlar arasında biraz kargaşaya sebebiyet versede severim kendilerini. parantez yok, noktalı virgul yok vs. direk kodları peş peş sıralıyosun =)

asp öğrenmelimiyim dersen artık bu saatten sonra asp'nin 5 paralık bi değer kalmamıştır. Microsoft artık tamamıyla .aspx'e (.net) yönelmiştir..

Profesyonel olarak bu işi yapicam düşüncesindeysen asp bilen kişilerin iş bulması zordur. artık aranan diller php ve aspxtir.. (asp'nin bulunduğu sınıfa göre tabiki..)

rapstarmurat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok kolay bi yazımı vardır. ama bu kolaylık kodlar arasında biraz kargaşaya sebebiyet versede severim kendilerini. parantez yok, noktalı virgul yok vs. direk kodları peş peş sıralıyosun =)

asp öğrenmelimiyim dersen artık bu saatten sonra asp'nin 5 paralık bi değer kalmamıştır. Microsoft artık tamamıyla .aspx'e (.net) yönelmiştir..

Profesyonel olarak bu işi yapicam düşüncesindeysen asp bilen kişilerin iş bulması zordur. artık aranan diller php ve aspxtir.. (asp'nin bulunduğu sınıfa göre tabiki..)

asp, asp.net, php, perl, phyton
hepsinde kod yazdım :)
ama içlerinde en kolayı asp idi.
asp ile çok güzel servisler bulabilirsin.
asp.net te çok bug var
php de de aynı şekilde
hack koruması için asp forever :)

cndr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asp, asp.net, php, perl, phyton
hepsinde kod yazdım :)
ama içlerinde en kolayı asp idi.
asp ile çok güzel servisler bulabilirsin.
asp.net te çok bug var
php de de aynı şekilde
hack koruması için asp forever :)

hacke karşı en korunmasız dil aspdir =) asp.net ise kendi koruma opsiyonlarıyla bunu sıfıra indirmiştir. nasıl bug var =) bence sen .net'i pek iyi bilmiyorsun..

normal bir portal tarzında web siteyi asp ile yaparsin iyi hoşta, asp ile bir CRM projesine girsen apışıp kalırsın.. bence sen asp yi asp.net ile kıyaslama bile =)

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Asp ile ASPX tamamiyle farklı şeyler bunu aklınızdan çıkarmayın Lütfen :) Aspx öğrenmek için Muhakkak öncelik VB.Net yada C# bilmeniz gerekli, Bunun dışında Ajax , Silverlight , WPF , XAML ilede birlikte kullanılabilir ASP.NET. ASP.NET Tamamiyle Microsoft kütüphanelerine hükmeder, .Net Framework 2.x , 3.x 'i Tamamiyle Sayfalarınızda kullanabilirsiniz.

Ufak bi açıklama olsun dedim :)

cndr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asp ile ASPX tamamiyle farklı şeyler bunu aklınızdan çıkarmayın Lütfen :) Aspx öğrenmek için Muhakkak öncelik VB.Net yada C# bilmeniz gerekli, Bunun dışında Ajax , Silverlight , WPF , XAML ilede birlikte kullanılabilir ASP.NET. ASP.NET Tamamiyle Microsoft kütüphanelerine hükmeder, .Net Framework 2.x , 3.x 'i Tamamiyle Sayfalarınızda kullanabilirsiniz.

Ufak bi açıklama olsun dedim :)

hangisi aynı ki ztn =) phpnin kendine has bir dili var, aspnin ayrı, aspx'in de ayrı.. aspx .net ailesinin içinde olduğu için aspxin dilide c# oluyor tabiki.. yani c#'in web tabanı için uzantısı .aspx

rapstarmurat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ASP.net in Dili Diye Birşey Yok C# Demişsinde
Sanki Birtek C# İçin Yaratıldı Gibi :)
.NET İle Uyumlu Hemen Hemen Bir Çok Dil İle Web Project de Oluşturabilmektesin.
Sonuçta Hepsi Tek Bir Ortak Yapıda Birleşicek .NET İle
İster C# da Yaz İster VB.net 'de
Bu Programcıların İşini Kolaylaştırmak İçin
VB Diline Yatkın Adam .NET e Geçerken Herşeyi İle Geçsin Zorlanmasın VB.net Var
ASP.net Kullanırkende VB.net i Kullansın
.NET Güzel Yağmur Geçirmeyen Bir Çatı :D

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Bende Aksini iddia etmemiştim ki xD