Asp 'de uzman kişilerden destek bekliyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rlwy12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"Hesabınız" tıklanınca:

A potentially dangerous Request.QueryString value was detected from the client (Message="<br/><b>*</b> That a...").

hatası alıyorum. "Üye ol" bulamadım. Neyse...

Template mi bu?

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Baktım. Sanırım şöyle bir durum söz konusu:

(Localhost'ta da çalışmadığını düşünüyorum.)

ASP.NET template kullandın. Kullanmadan önce üzerinde değişiklik yaptın (veritabanı bağlantısı vs.). Publish ettin.

Eğer böyleyse, assembly imza problemi var. Yani, değişiklik yaptığın yerle ilgili assembly imzası ile template içerisinde gelen assembly(ler)nin/in imzaları tutmuyor. Sanki "çakma site" erişmek istiyor gibi anlıyor ve "partial trust" hatası veriyor.

Yapman gereken şeyler şunlar:

Templatein sourceunu almak. Baştan sona kendi bilgisayarında derlemek.

Sourceu vermiyorlarsa, sertifikayı istemek. Eklediğin/değişiklik yaptığın yeri o sertifikayla imzalamak.

rlwy12

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Özelden msn adresini verebilirmisin üstat msn de detaylı konuşalım temayı aldığım kişi kendi sitesindede kullanıyor.
Kaç gündür şuna uğraşıyorum.Localhostta çalışıyor.

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Web config içerisinde aşağıdaki düzenlemeyi yaparsan düzelecektir. Yada Message QueryString'ini encode edip öyle gönderirsen oda problemini çözer.
<pages validateRequest="false"
<httpRuntime requestValidationMode="2.0" />

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=264501]rlwy12[/MENTION]

(Özelden yazışsak da çok fazla yardımcı olabileceğimi zannetmiyorum).

Localhost çalıştırıyorsa publish ettikten sonra çalışmıyorsa:

Hosting şirketine bu hatayı bildirmeni tavsiye ederim. Büyük ihtimalle, GAC içerisinde bi' şeye erişmek istiyorsun. Erişmek istediğin şey de hosting şirketi tarafından izin verilmeyen bi' şey.

Aklıma gelen access veritabanı.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff648344.aspx

bağlantısında "trust level"lardan "medium" olan hakkında ayrıntılı açıklama var. Medium trust diyor ki:

OleDbPermission is not available. This means you cannot use the ADO.NET managed OLE DB data provider to access databases. However, you can use the managed SQL Server provider to access SQL Server databases.

OleDbPermission kullanılamaz. Bunun anlamı, veritabanına erişmek için ADO.NET tarafından yönetilen OLE DB veri sağlayıcıyı kullanamazsınız. Fakat, SQL veritabanına erişim sağlayabilirsiniz.

web.config içerisinde ayarlarını yapsan bile, büyük ihtimalle kendi ayarları ile replace ediyorlardır. Aksi durumda, serverda herkes her yere erişirdi. ;)

rlwy12

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Üstat web.config içerisinde böyle bir kelime yok.

--- Mesaj Güncellendi ---

Host şirketi natro natroya bildirdim yazılımdan kaynaklı dedi bi kaç forumda hosttan kaynaklı oldugunun linklerini filan yolladım yazılımcı çalışanlarına bildirdiler dünden beri bekliyorum.

Aldığım kişinin sitesi : haberportal.baymyo.com onun kinde çalışıyor sorunsuz.

Natrodan gelen mesaj :
Hostunuzun yedeklerini alıp bilgi vermeniz durumunda windows 2003 server üzerinde hostunuz olusturulacaktır. Sizce sorun düzelecekmidir bu işlem sayesinde ?

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@rlwy12:

Aynı döküman diyor ki:

...
By default, Web applications are configured to run with full trust as shown in the following default configuration from the machine-level Web.config file.
...

Varsayılan olarak, Web uygulamaları "full trust" çalışacak şekilde ayarlanmıştır...

Teorik olarak sıkıntı yaşamaman gerekir(di). Ben, Natro'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü, aynı dökümanda:

----

To configure all Web applications on a server to run with medium trust, add this element to the machine-level Web.config file located in the following folder: %windir%\Microsoft.NET\Framework\{version}\CONFIG.

Tüm web uygulamalarının "medium trust" seviyesinde çalıştırılması için, şu elementi server-seviyesi web.config dosyasına ekleyin...

----

Eğer böyle bi' şey varsa, ne yapsan çalışmaz. Diyelim ki onlardan değil. O zaman:

<system.web> ve </system.web>

arasına

<trust level="Full" originUrl="" />ekle. Bu satır, site içerisindeki tüm URLler için "full trust" verecektir. Yine çalışmazsa, Natro'nun çözmesi gerektiğini düşünüyorum.

Senin için Hostun yeniden oluşturulması sıkıntı yaratmayacaksa, yeniden oluştursunlar ama dediğim gibi. Aynı ayarlarla oluşturulacaksa, aynı problemle karşılaşacaksın demektir.

Shared Hostinglerde bu benzeri sorunlarla sıkça karşılaşılıyor.

Baktım. baymyo.com, websahibi.com üzerinde host ediliyor. Orada "full trust" veya sitenin çalışması için gereken "trust" seviyesi ayarlanmış olabilir. Natro, farklı bir şirket.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Natrodan alınan hosting hizmetlerinde full trust a izin vermiyor bilginize. Yinede görüşmenizde fayda var. Geçen sene benzer sorunla ben karşılaştım.

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Natrodan alınan hosting hizmetlerinde full trust a izin vermiyor bilginize. Yinede görüşmenizde fayda var. Geçen sene benzer sorunla ben karşılaştım.

Bak. Cevap geldi. :)

@rlwy12:

Bu arada o web.config içeriğini kaldırsan iyi olur.

Google güvenlik kodunu filan da koymuşsun.
Google Private Key bütün dünya tarafından görülmüş oldu.
Değiştirebiliyorsan, değiştir. ;)

Eveeet... problemin uzun cevabı şu:

1- [MENTION=156014]zıppırık[/MENTION]'ın da dediği gibi, Natro'da "full trust" yok.

http://www.natro.com/hemendestek/newsDetay.asp?id=2

2- Natro diyor ki:

Kismi Trusted Callers

Eğer trust ile ilişkili konular üzerinde çalışıyorsanız, Partially Trusted Callers (Kismi Trusted Callers) a izin vermeyen assembly&#8217;ler ile ilgili olabilir. Bu konu hakkında detaylı bilgi için MicroSoft&#8217;un dokümantasyonunda faydalanabilirsiniz. (Trusted Callers here and here (these are components that will NOT work with Partially Trusted Callers)

Microsoft diyor ki:

Does NOT allow partially trusted callers:
cscompmgd.dll
CustomMarshalers.dll
envdte.dll
IEHost.dll
IIEHost.dll
ISymWrapper.dll
Microsoft.VisualBasic.Compatibility.Data.dll
Microsoft.VisualBasic.Compatibility.dll
Microsoft.VisualBasic.Vsa.dll
Microsoft.VisualC.Dll
Microsoft.Vsa.Vb.CodeDOMProcessor.dll
Microsoft_VsaVb.dll
mscorcfg.dll
office.dll
RegCode.dll
System.Configuration.Install.dll
System.Data.OracleClient.dll
System.Design.dll
System.DirectoryServices.dll
System.Drawing.Design.dll
System.EnterpriseServices.dll
System.Management.dll
System.Messaging.dll
System.Runtime.Remoting.dll
System.Runtime.Serialization.Formatters.Soap.dll
System.Security.dll
System.ServiceProcess.dll
vjscor.dll
VJSharpCodeProvider.DLL
vjslib.dll
vjslibcw.dll
vjswfc.dll
VJSWfcBrowserStubLib.dll
vjswfccw.dll
vjswfchtml.dll

yukarıdaki .dll dosyalarını ilgilendiren .NET hizmetine erişemezsiniz.

rlwy12

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
BÜTÜN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM.GERÇEKTEN BÜTÜN FORUMLARI GEZDİM BU FORUM KADAR YARDIM EDENİ GÖRMEDİM ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM KİZANLİK KARDEŞ DEDİKLERİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.DEDİKLERİNİ NATROYA İLETTİM.ZIPPIRIK KARDEŞ NATRO HAKKINDA İLERİ GERİ BİRKAÇ ŞEY SÖYLEMİŞSİN AMA ADAMLARIN HAKKINI YEMEMEK DAHA DOGRU OLUR BENCE NATRO BİRKEZ DAHA ÜSTÜNLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ KİZANLİK KARDEŞİN DEDİKLERİNİ NATROYA SÖYLEYİNCE
Natro medium trust olarak host sunucularını sağlar. Fakat yazılımınız fulltrust ihtiyacı duyuyor ise fulltrust sunucu üzerinde olusturabiliriz. DEDİ GERÇEKTEN BÜTÜN NATRO ÇALIŞANLARINA VE SİZLERE TEŞEKKÜR EDERİM.NATRO BÜ YÜZDEN TÜRKİYEDEKİ EN İYİ HOST FİRMASIDIR.TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM YETKİLİLER Bİ ZAHMET 1. SAYFADA PAYLAŞMIŞ OLDUGUM İÇERİĞİ KALDIRABİLİRMİSİNİZ WEB.CONFİG İ

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şimdi teşekkür ettin tamam da, ben Natro hakkında ileri geri hiçbir şey söylemedim. Adamların hakkını da yemedim. Müşterimin birisi itmiş hosting almış ve yaşadığım olayı ondan kaynaklanabileceğini belirttim. Yine de konuşursan yardımcı olabileceklerinide belirttim. Üslubun çok yanlış... Kırıldım açıkçası.
Sana göre ileri geri konuştuğum şeyi @kizanlik linkini vererek söylemiş.

Bir de, Config içeriğini daha çabuk kaldırılması için Mod arkadaşları etiketlesek daha doğru olacaktır. [MENTION=30851]N3CAT1[/MENTION] - [MENTION=52555]by efsane[/MENTION]

rlwy12

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Özür dilerim, üstat natro yaptı sizde yardım ettiniz teşekkürler.Zıppırık kardeş kusuruma bakma.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Config içeriği kaldırılmıştır ;)