Aslantepe'de isyan

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amesfa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Aslantepe'de isyan

Grev nedeniyle çalışmalar aksadı

aslantepek.jpg

Seyrantepe'de Galatasaray Spor Kulübü için yaptırılan Türk Telekom Stadyumu'nun inşaatında çalışan 750 işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.
Çalışma koşullarının kötü olmasından yakınan işçiler, 3 aydır ücretlerini alamadıklarını söyledi. Açıklama yapmayan firma yetkilileri, güvenlik görevlilerine talimat vererek basın mensuplarını şantiyeden çıkardı.
Edinilen bilgiye göre; Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ihalenin ardından Seyrantepe'de yapımına başlanan Türk Telekom Stadyumu inşaatında çalışan işçiler eylem yaptı. Kötü koşullarda çalıştıklarını öne süren ve 3 aydır maaş alamadıkları söyleyen 750 işçi, iş bıraktı. Sabah saatlerinde şantiye önünde toplanan işçiler, yüklenici firma yetkilileriyle görüşmek istedi. Uzun süre bekleyen işçiler, işbaşı yapmama kararı aldı.
İşçiler adına konuşan Recep Bülbül isimli işçi, şantiyede toplam 750 işçinin çalıştığını ve yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ifade etti. Çok zor durumda kaldıklarını söyleyen Bülbül, "Maaşlarımız bir yana, sigortalarımızı da tam yatırmıyorlar. Kaldığımız yerler pislik içerisinde. Sağlıksız koşullarda yemek yiyoruz. İş kazalarına karşı bekleyen bir doktorumuz yok. Birçok arkadaşımız yaralandı. Gidip kendi cebinden masraflarını yaptı. Paralarımızı alıncaya kadar işe başlamayacağız. Yetkililere sesleniyoruz; bir an önce gereğini yapın." diye konuştu.
İNŞAAT SÜRÜYOR

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan taşeron firma Tera İnşaat'ın yöneticisi Osman Gündoğdu, ödemeleri geciktirdikleri için işçilerin bu şekilde toplu bir hareket sergilediğini ifade etti.

İşçilerle yapılan görüşmeler sonucunda çalışmak isteyenlerin işlerinin başına döndüğünü bildiren Gündoğdu, çalışmada bir günlük bir duraksama yaşadıklarını, inşaatın sürdüğünü anlatarak, şunları söyledi:

ÖDEMELER 10-12 GÜNLÜK GECİKTİ

''İnşaatımızda mühendisler ve operatörler dışında sahada 600 işçimiz çalışıyor. Ödemelerimizi 10-12 gün kadar geciktirdik. Cuma günü ödeyeceğimizi söylemiştik ama onuda yapamadık. İşçilerden böyle sert bir tavır beklemiyorduk. Bazı işçilerimiz bu konuda tepkiliydi, ortak bir kararla bu sabah çalışmaya çıkmadılar. Derhal geldik ve kendileriyle tekrar görüştük. Çalışmak isteyenler işlerinin başlarına döndü. Onlardan çalışmak istemeyenlerin listesini istedim. Bunu bekliyorum. Çalışmak istemeyenlerin ödemelerini yapıp işlerine son vereceğiz ve yeni işçiler getireceğiz. Bu yalnızca bir günlük bir duraksamadan ibarettir. Kompleks inşaatımız devam ediyor.''

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) inşaat ihalesini alan firmalardan Eren Talu Mimarlık ve Ticaret A.Ş'nin sahibi Eren Talu ise AA muhabirine yaptığı konuyla ilgili açıklamada, bugüne kadar ödemelerin hep zamanında yapıldığını belirterek, ''Bu kez bir aylık bir gecikme olmuş. Büyütülecek bir durum değil. Şu an itibarıyla çalışmalar başladı. Bir problemimiz yok. Biz bugüne kadar stat için 55 milyon doların üzerinde para harcadık. Bu aksama stadın planlamasına kesinlikle bir etki yapmaz. Biz 29 Ekim 2009'da bu stadı teslim edeceğiz, kimsenin çekincesi olmasın'' şeklinde konuştu.

Kaynak

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Garibanlığın gözü kör olsun nedir bu çektiğimiz para yüzünden arkadaş dünya bankası bize yardım etsin yenmediğimiz takım kalmaz :D

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Harbiden ya yakamızı bırakmıcak bu fakirlik :D

Adnan Polat'tan cok ümitliydim ama oda sırtımızı doğrultamıcak galiba

meçhul_yolcu

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Eren Talu hiç şüpheniz olmasın diyor du.:)hiç bir şey aksamayacak diyordu.:)

olay tokiden kaynaklanabilir.geçen bayram önceside bir şantiyesinde olay çıkmıştı.:)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
biz fakir ama gurulu gençleriz :D

evellallah herbişeyin üstesinden geliriz

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
107121.jpg

Aslantepe çalışıyor!
G.Saray'ın stat yapımında "İşçiler grev yapıyor" şeklinde çıkan haberlerin ardından, rahatlatan açıklama Eren Talu'dan geldi.

Eren Talu: "Stat inşaatında bizim çalıştığımız bazı taşeron firmalar var. Hatta bu firmaların alt taşeronları da bulunmakta. Söz konusu sıkıntı bu alt taşeronlardan birinin işçilere yapması gereken ödemeyi geciktirmesinden kaynaklanmış. Parasını alamayan bu küçük topluluk diğer işçilerin de çalışmasına engel olmuş. Geciken ödeme de basında ifade edildiği gibi üç ay değil bir aylık bir bölümü kapsamakta. Ben şu anda Abu Dabi’de bulunmaktayım. Gelişmeleri öğrenmemin ardından gerekli görüşmeleri yaptım ve bu ödemenin hemen yapılmasını sağladım. İstanbul’da bulunamamam nedeniyle sorunu çözmem biraz vakit aldı ama işçiler öğleden itibaren çalışmalara başladılar.
750 kişinin çalıştığı bir yerde zaman zaman bu tip problemlerin yaşanması gayet normaldir. Beni düşündüren konu bu gelişmenin anında basında yer bulması oldu. Haberin bazı kesimler tarafından kasıtlı olarak sızdırıldığını düşünüyorum. Dünyadaki kriz ortamında işi aksatmadan yürütmemizden dolayı teşekkür beklerken alt taşeronlardan birinin neden olduğu bu küçük sıkışıklıktan dolayı böyle bir olayla karşılaştığım için çok üzüldüm. Kamuoyu merak etmesin, inşaatta hiçbir aksilik yok. Çalışmalar hızlı bir biçimde, TOKİ’nin ve Galatasaray Kulübü’nün kontrolünde hafta içi-hafta sonu, gündüz-gece demeden devam ediyor ve 29 Ekim 2009’da tamamlanacak. Ben statla ilgili gelişmeleri iki hafta sonra düzenleyeceğim büyük bir basın toplantısında kamuoyuyla paylaşacağım. Taraftarlar da internetteki sayfamızdan şantiyenin durumunu an be an takip edebilirler.
Ben şu anda projenin sonraki aşaması için Abu Dabi’deyim. Ortaklarımızla Ali Sami Yen Stadı’nın yerine yapacağımız alışveriş merkezinin projesini tasarlıyoruz.
Bu arada; yabancı ortağımızla birlikte yaptığımız bu 700 milyon dolarlık yatırımın (250 milyon dolar stat, 250 milyon dolar alışveriş merkezi, 200 milyon dolar da TOKİ’ye ödenecek pay) Körfez ülkeleri kaynaklı en büyük gayrimenkul yatırımı olduğunu da belirteyim. Bunun bu kriz ortamında çok sevindirici olduğunu düşünüyorum. Yatırımcılar Türkiye’ye güveniyor ve bu yatırım konusunda hiç endişelenmiyor."

KAYNAK

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Adnan Polata güvenim sonsuzdu zaten:mrgreen: