Askerlik tecrübesi olan abilerim içeri :D

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamun aleyküm.

93 dogumluyum askere gidicem tecil işlemi felanda yaptırmadım gitmeyi gerçekten çok istiyorum ama bi yandanda bi endişe benim beynimi allak bullak ediyor.
o endişeden şubeye bile gitmedim eve kagıt geldi şubatın ilk haftasının sonuna kadar işlem yaptırmazsam cezai işlem uygulanacakmış :D bu hafta içinde kesin şubeye gidecem ama geç kaldım diye bi fırça mırça yermiyim acaba? sorum bu :D
Bu konuda tecrübe edinmiş abiler bana verebileceğiniz tavsiye ve bilgilendirme varsa buradan yazarsanız sevinirim. Ayrıca telefon götürmek saklarsam serbestmi :D

bide şimdi şubeye gidip işlemleri yaptırdıktan sonra en erken ve en geç ne zaman acemi birliğine yollanırımm?

şimdiden teşkürler

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Komutan fırça filan atmaz merak etme. Belki takılabilir biraz. Eğer askere gitmeyi kafaya koyduysan biran önce git. Yoksa yoklama kaçağı durumuna düşersin, ceza filan ödemek durumunda kalabilirsin.

Telefonu nereye götüreceksin. Askerlik şubesine diyorsan girişte kart karşılığı veriyorlar, çıkışta tekrar alıyorsun. Acemi veya usta birliğinde ise nizamiyede alıp birlikle ilişkin kesilince tekrar veriyorlar.

Ne zaman gidebilirim dersen kimlik bilgilerinde nüfusa kayıtlı olduğun yere göre gönderirler. Ama erken sevk filan istersen asker sayısına göre daha erkende gidebilirsin.

oponte

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Allah'a şükür 343 KSD olarak geçen yıl Aralık ayında hallettim.Genç arkadaşım senin sorduğun soruların cevabı heryere ve herkese göre değişir.O yüzden bu cevapların hepsini bot bağlayınca öğrenirsin :D
Şimdiden hayırlı teskereler.

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkürler bilgileriniz için inşallah sağ salim gider sağ salim dönerim valla çok istiyorum gitmek işte dediğim gibi içimdeki heycan korkuya dönüşüyor :D artık dediğiniz gibi askere gidince öğrenicez nasıl olduğunu :D sanki kötü olsa gitmeme şansım varda konusuyorum bide :D

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
hava kuvvetleri iyi oluyor karaci falan olma ha=)

canini sikma birsey olmaz. firca falan olmaz

gerci ben bir ay askerlik yaptim ama

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hava kuvvetleri iyi oluyor karaci falan olma ha=)

canini sikma birsey olmaz. firca falan olmaz

gerci ben bir ay askerlik yaptim ama

Valla hava kuvvetlerine bende çok gitmek istiyorum ama kısmetimize nere düşerse artık katlanmak zorundayız :D

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim patronun bi tanıdıgı varmıs subeden o subenin elk tesisatını yapmıslar gittik onla ordaki astsubayla konustu felan sırada vardı kıyak geçti sırayı bekletmeden direk işlemleri felan yaptık form doldurduk komando olmak istiyormusun dedi yok dedim :D