Askerlik süresi için şok iddia

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
52702.jpg

Askerlik süresinin kısalmasını bekleyenler ile bedelli askerliğin yolunu gözleyenlere şok haber.. Bugün gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan, Genelkurmay'ın daha uzun süreli askerlik planı üzerinde çalıştığını yazdı..

Ancak Arslan haberin daha fazla ayrıntısını vermedi. Şimdi gözler Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı'nda..
Şok bilgiyi kamuoyuyla paylaşan Arslan'ın hedefinde ise bedelli askerlik isteyenler vardı. Bedelli bekleyenlerin taciz maillerinden bıkan yazar Paşa paşa gidip askerliğinizi yapın diyerek kızgınlığını dile getirdi.. İşte kamuoyunu heyecanlandıran o yazı:

(...)'Bedelli çıksın' diye kafamızı ütüleyen sayın asker kaçakları... Artık yeter! Her gün sizden gelen maillerle boğuşmaktan yorulduk artık. Envai çeşit senaryolarla doldurduğunuz 'bizi askere götürmeyin' sızlanmalarınız emin olun ki hiçbir işe yaramıyor. En fazla tacizlerinizden bıkan yazar çizer taifesinin tepkisini çekiyorsunuz. Hem unutmayın, bedelli askerliğe biz karar vermiyoruz.
Taciz maillerinizde, mektuplarınızda diyorsunuz ki 'işimiz, gücümüz, eşimiz çocuğumuz var, bizim askere gitmemiz iş gücü kaybıdır.' Pardon ama yüz binlerce genç askere giderken onların işi gücü, eşi çocuğu yok muydu? Bugüne kadar askerden kaçmayı başarmış olmanız haklı olduğunuz anlamına gelmez!
Bedelli çıkmalı mı? Hayır çıkmamalı. Eğer askerlik bir zorunluluksa herkes için olmalıdır. Parası olana ayrıcalık demokrasinin temel prensiplerine aykırıdır.

Askerlik zorunlu olmalı mı meselesine gelirsek. O hiç olmamalı. Çünkü askerlik bir meslektir. Meslekler de tercih edilir. Asker olmak isteyen gider olur, maaşını alır, işini yapar. Bizimkiler 'Güzin Abla'ya mektup yazıp film senaryosu hazırlamakla' meşguller ama dünyanın her yerinde askerlerin kim oldukları ve ne iş yaptıkları bellidir.
O yüzden yüz binlerce genci, en üretken döneminde bir buçuk yıl alıkoymak en azından o ülkeye haksızlıktır. Etrafınızda askere gidip de 'çok verimli geçti, ne üniversitede ne de sivil hayatta öğrenemeyeceğim çok güzel şeyler öğrendim' diyen birisi var mıdır? Eğer öyle birisi varsa muhtemelen 'bir helikopterden öbürüne atlarken şarjör de değiştirebiliyordur!'

Özetle... Askerlik bir meslektir ve profesyonellerce yapılmalıdır. Ama mademki o aşamada değiliz, herkes gidip paşa paşa askerliğini yapmalı. Parası olana özel muamele haksızlıktır...
Bedelli askerlik bekleyenlere son bir not. Siz askerliğin kısalacağını ya da bedelli çıkarılacağını umarken, bunun için bizi taciz ederken Genelkurmay herkese eşit ve daha uzun süreli askerlik planı üzerinde çalışıyor. Haberiniz olsun..

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=218681

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ya ben bu milleti anlamıyorum işlerine geldimi vatan millet sakarya askere çağırırsın gel o zaman görelim dersin abi çoluğum çocuğum var derler yazık çok yazık.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Her sene bu askerlik muhabbeti bi çıkar zaten. Yaz kısalır ya da bedelli çıkar. Ama sonuçta herkes 6 ya 15 ay yapar gelir, değişen bi şey olmaz

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
10 Numara bir yazı. Her cümlesinin altına imzamı atıyor, yazarı tebrik ediyorum..:)

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
12 ay olsun genelkurmayda kurtulsun askerlik yapmaya gitmeyenlerde :D:D:D

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Dünyada profosyonel orduyu bulan ilk milletiz. Ama şimdiki tartışmalara bak. Profosyonel ordu nedir peki? Askerlik meslektir, herkesi almazsın. Yeniçeri Ocağı kaldırana kadar bu böyle gitti. Ancak gönülüleri savaşa götürdiler. Ocak kalkınca, bir anda imparatorlğun ordu gücü azaldı. Haliyle seferberlik yasası devreye girdi.

Milli ruh için herkesi askere alırsın. Ama bunu 3 -4 ay yaparsın, savaş eğitimi verirsin, gösterirsin bu ülke nasıl korunuyor. Ama askerlik bir meslektir, şu anda dünyanın en güçlü ordularında hep profosyonel ordu sistemi var. Adamı eğitiyorsun, 6-15 ay arası besliyorsun, sona salıyorsun sivile. Havaya gidiyor o harcadığın para. Şu sistemi bir zahmet oturtsunlar artık. Ülkede dolu işsiz var. Böyle bir durum onlar için ekmek kapısı olur, sokakta işsizlikten haraç alan serserilik yapan gider asker olur en azından kendi vatandaşının değil de düşmanın kanını akıtır.

Aynen katılıyorum....:)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Dünyada profosyonel orduyu bulan ilk milletiz. Ama şimdiki tartışmalara bak. Profosyonel ordu nedir peki? Askerlik meslektir, herkesi almazsın. Yeniçeri Ocağı kaldırana kadar bu böyle gitti. Ancak gönülüleri savaşa götürdiler. Ocak kalkınca, bir anda imparatorlğun ordu gücü azaldı. Haliyle seferberlik yasası devreye girdi.

Milli ruh için herkesi askere alırsın. Ama bunu 3 -4 ay yaparsın, savaş eğitimi verirsin, gösterirsin bu ülke nasıl korunuyor. Ama askerlik bir meslektir, şu anda dünyanın en güçlü ordularında hep profosyonel ordu sistemi var. Adamı eğitiyorsun, 6-15 ay arası besliyorsun, sona salıyorsun sivile. Havaya gidiyor o harcadığın para. Şu sistemi bir zahmet oturtsunlar artık. Ülkede dolu işsiz var. Böyle bir durum onlar için ekmek kapısı olur, sokakta işsizlikten haraç alan serserilik yapan gider asker olur en azından kendi vatandaşının değil de düşmanın kanını akıtır.

Aynen katılıyorum....:)

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Etrafınızda askere gidip de 'çok verimli geçti, ne üniversitede ne de sivil hayatta öğrenemeyeceğim çok güzel şeyler öğrendim' diyen birisi var mıdır?
Evet vardır.Hem yaşadım hemde gözlemledim.Yoktur diyen düşünmeden konuşmaktadır.Süre kısalmasının ne askere nede ülkemize faydası olamaz.Bir askerin uygun hale gelmesi öyle acemilik bitmesi ve usta birliklerine gitmesiyle başlamaz.Bu süre 4-5 aylar kadar kısada değildir,silahına hakim olması bile zaman alır.Bana göre eğitim birliklerinin süresi uzamalı ayrıca atış başta olmak üzere bu eğitim süreleri uzatılmalıdır fakat uygulamada malesef zor.Tarihtende ders almalıyız bir Yeniçeri ayaklanmasını daha kaldıramaz bu ülke.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Evet vardır.Hem yaşadım hemde gözlemledim.Yoktur diyen düşünmeden konuşmaktadır.Süre kısalmasının ne askere nede ülkemize faydası olamaz.Bir askerin uygun hale gelmesi öyle acemilik bitmesi ve usta birliklerine gitmesiyle başlamaz.Bu süre 4-5 aylar kadar kısada değildir,silahına hakim olması bile zaman alır.Bana göre eğitim birliklerinin süresi uzamalı ayrıca atış başta olmak üzere bu eğitim süreleri uzatılmalıdır fakat uygulamada malesef zor.Tarihtende ders almalıyız bir Yeniçeri ayaklanmasını daha kaldıramaz bu ülke.

Hiç eğitim görmemiş, insanlar için dediğin doğru. Ancak o kadar eğittiğin asker yaptığın insanlara ne oluyor? Sıradan vatandaş. Milli geliri havaya saçıyorsun. Amerikan ordusu profosyonel ordudur. Hiç de asker sıkıntısı çekmezler. Bir ayanklanmada olmaz. Nasıl bir mantık, Yeniçeri'ler ayaklanmış olabilir ama bunun nedenleri tamamiyle başka. Devşirme sistemiyle ilgiliydi.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Askerlik eğitim için 6 ay veya 15 ay çok fazla.Ne öğretçenki 15 ayda sanki bir savaş çıksa eğittiğin özel operasyonlara katılacak ne anlamı var ki.Ancak ben savaş olupta asker olmayı daha çok isterim bunun içinde eğitim mecburen olucak ama herkese 6 ay olması lazım okuyan veya okumayanın askerlik manasında ne farkı var.Sanki okuyan hemen iş sahibi olabiliyorda hemen bırakıyorlar askerde.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Asker olmak istemeyende bırakır Türk vatandaşlığını olur biter büyütmeyin şu askerliği çok zevkli bir şeydir askerlik

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Asker olmak istemeyende bırakır Türk vatandaşlığını olur biter büyütmeyin şu askerliği çok zevkli bir şeydir askerlik
Bugune kadar var olmuşşsan nedenlerini,nasıllarını göz önünde bulunduracaksın.Bu nedenlede tarih ve tarih bilgisinin önemine inanıyorum.Bazen birileri içinde düşüneceksin zorla veya değil bitiren herkes ballandıra ballandıra anlatıyor anılarını.Ben teknik eğitimden bahsettim fakat fiziki eğitimde bu sürelerde, bünye ancak hazırlanıyor.

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
bedelli askerlik olsa ne olur ki..ortada bir haksızlık oluşmaz.hem devletin geliri artar....bedelli askerlik olsun ..bence 30 000 ytl ödesinler devlete askerlik yapmasın..canım herkes 30 000 ytl veremesski ..verebilen verir o da hazır askerlik yapanların daha rahat yaşaması için kullanılır sonuçta...sonuçta acil bir savaş durumunda tüm gençlik birliklere teslim olur 3-4-5 ay eğitimini alır savaşa katılırız....ama şu barış döneminde bedelli askerlik olsun..devlete katkı olur hem..

not: ben bedelli askerliğimi bedelli olarak yapamam ama bedelli olarak yapana da hakkımı helal ederim..sonuçta para ödüyor devlete...